Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego. Już Znalazł.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2011 7:09 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Kotek ma ogłoszenia?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw mar 17, 2011 7:46 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

ewar pisze:Kotek ma ogłoszenia?

Tak, CatAngel robi mu ogłoszenia.
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt mar 18, 2011 13:06 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

No to kciuki za dobry domek :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt mar 18, 2011 13:22 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Na razie był tylko 1 mail z zapytaniem. Poprosiłam o telefon popołudniu, bo przez maila to nie jest rozmowa. Zobaczymy czy zadzwoni.
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pt mar 18, 2011 13:40 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

:ok:
Mogę Ci wieczorem podesłać wzór umowy adopcyjnej, jeśłi chcesz.
Ostatnio edytowano Pt mar 18, 2011 13:41 przez hanelka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt mar 18, 2011 13:41 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Beasia pisze:Na razie był tylko 1 mail z zapytaniem. Poprosiłam o telefon popołudniu, bo przez maila to nie jest rozmowa. Zobaczymy czy zadzwoni.

Są ludzie, którzy nie lubią na początku kontaktu przez telefon i wybierają kontakt mailowy. Ja się do nich zaliczam, wolę maila.
Przez maila też można wiele zdziałać, ja zawsze proszę o napisanie czegoś więcej o sobie, czemu akurat ten kot itp.
Nie znoszę ludzi, którzy piszą byle jak, nie używają znaków interpunkcyjnych, nie przedstawiają się itp. Takich zazwyczaj spławiałam, bo jak się zaczynali rozpisywać to strach się bać. :strach:

Znalazłam wiele fajnych domów dla kotów właśnie przez maila, do rozmowy telefonicznej dochodziło bardzo często dużo później.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Pt mar 18, 2011 13:44 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

agatka84 pisze:
Beasia pisze:Na razie był tylko 1 mail z zapytaniem. Poprosiłam o telefon popołudniu, bo przez maila to nie jest rozmowa. Zobaczymy czy zadzwoni.

Są ludzie, którzy nie lubią na początku kontaktu przez telefon i wybierają kontakt mailowy. Ja się do nich zaliczam, wolę maila.
Przez maila też można wiele zdziałać, ja zawsze proszę o napisanie czegoś więcej o sobie, czemu akurat ten kot itp.
Nie znoszę ludzi, którzy piszą byle jak, nie używają znaków interpunkcyjnych, nie przedstawiają się itp. Takich zazwyczaj spławiałam, bo jak się zaczynali rozpisywać to strach się bać. :strach:

Znalazłam wiele fajnych domów dla kotów właśnie przez maila, do rozmowy telefonicznej dochodziło bardzo często dużo później.

Oj, to mam nadzieję, że nie zniechęciłam potencjalnego domku :?

Aniu, bardzo dziękuję, mam umowę adopcyjną od Agatki :)
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pt mar 18, 2011 13:50 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

agatka84 pisze:

ja też wolę maila. Moge dokładnie przeczytac ,zastanowić sie nad odpowiedzią,wpleść konkretne pytania o wychwycone sprawy ,które mnie niepokoją. Mam czas na spokojne załatwienie . Kontak tel jest zawsze,ale w późniejszej fazie. Czasem domki niepokoją sie i same dzwonią by usłyszeć mój głos. Dla nich to tez poważna decyzja.
Nie podpisane maile takze spławiam. Choc zdarza sie,ze ew DS ze zdenerwowania nie przedstawi sie.Jednak potem nadrabia zeległości.Dziwne "tytuły mail" przestałam ignorowac jak moja konfliktowa Pingusia poszła do wspaniałego DS. Kobieta nie dała się spławić i dalej brnęła . Kot poszedł do niej a ona bardzo o niego walczyła u siebie.
Zawsze podsyłam umowę adopcyjną i ankietę do wypełnienia. Ludzie też mają czas zapoznac sie z nią.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt mar 18, 2011 14:00 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Jednak po głosie też można człoweka poznać..ja tak często mam...
Pewnie ,że z meila może sporo wynikać ,zwłaszcza jeśli poprosisz o napisanie czegoś o sobie i warunkach w jakich kot będzie miał zamieszkać...
Ważne pytanie, to czy mieli kiedyś zwierzęta i co się z nimi stało, bo jak np. mieli 5 kotów i psa i wszystkie samochód rozjechał to marna reklama :lol:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt mar 18, 2011 14:01 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

wszystko jest ważne. maile, rozmowa telefoniczna, sposób mówienia i pisania.
Choć ja doszłam do tego poziomu,ze każdy dom nie jest wart mego tymczasa :mrgreen: To już paranoja się robi.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt mar 18, 2011 14:26 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Ja przy pierwszej rozmowie telefonicznej z kimś nieznajomym jestem przeważnie bardzo spięta, jąkam się i gubię wątek. Nikt normalny nie dałby mi kota. :oops:
Obrazek

hanelka

Post » Pt mar 18, 2011 15:41 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

hanelka pisze:Ja przy pierwszej rozmowie telefonicznej z kimś nieznajomym jestem przeważnie bardzo spięta, jąkam się i gubię wątek. Nikt normalny nie dałby mi kota. :oops:

a nie wiedziałam, że szukasz :lol:
jakby co, to mam ślicznego rudego do wzięcia :wink:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pt mar 18, 2011 17:00 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Beasia pisze:a nie wiedziałam, że szukasz :lol:
jakby co, to mam ślicznego rudego do wzięcia :wink:
sio! :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Sob mar 19, 2011 16:46 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

ASK@ pisze:Choć ja doszłam do tego poziomu,ze każdy dom nie jest wart mego tymczasa :mrgreen: To już paranoja się robi.

Skąd ja to znam... :mrgreen: Aktualnie mam 3 futra, których nikt nie był wystarczająco "godzien" ...aczkolwiek Miszcz Kropencjusz byłby zagrożeniem dla każdego potencjalnego domku ... :twisted:
Trzymam kciuki za najlepszy dom dla rudzielca .... :ok:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob mar 19, 2011 16:55 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Beasia pisze:Oj, to mam nadzieję, że nie zniechęciłam potencjalnego domku :?
Dobry domek tak szybko się nie zniechęci. Jeśli się zniechęcił, to znaczy, że to jeszcze nie ten. Trzymam kciuki za domek dla rudziaszka! :ok:
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]