Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - nowe foto s. 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 06, 2011 22:10 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Uwaga chwalę się :D :D Mamy nowy drapak :) Już stoi, jeszcze niezbyt wysoki, ale urośnie z czasem :)
A oto nasze dzieło - jeden drapak z dwóch - reklamowany tym razem przez oba kociaste :)
Obrazek
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Pon mar 07, 2011 5:55 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:Uwaga chwalę się :D :D Mamy nowy drapak :) Już stoi, jeszcze niezbyt wysoki, ale urośnie z czasem :)
A oto nasze dzieło - jeden drapak z dwóch - reklamowany tym razem przez oba kociaste :)
Obrazek

Jaki cudny drapak :1luvu: Ale Muszkieterowie by szaleli, jakby mieli taki.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto mar 08, 2011 23:30 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

no kociuchy, ależ macie mebel cudny!

Hanuś, ty pewnie już wiesz, że twojego brata Cypiska już nie ma z nami. Strasznie mi przykro :cry: Za to Rumcajs ma mieć jutro wizytę i może też będzie miał taki superowy dom jak ty

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro mar 09, 2011 5:57 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

A w kociarni na drapaku szaleje Dyzio. Oluś sypia na górnej budce.
Obrazek

miszelina

Post » Śro mar 09, 2011 8:31 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Cieszymy się, że drapak znalazł aprobatę kociastych. Mam nadzieję, że posłuży wielu kotom przez długi czas :) i oczywiście kibicujemy Rumcajsowi, oby trafił się ten jedyny kochający i odpowiedzialny domek :ok: :ok: :ok: :)

Ps. u nas dobrze. Właśnie Hanka od 7.00 robiła wszystko, żeby obudzić mnie i Bilona ( bo Kuby nawet bomba w sypialni, pod łóżkiem by nie obudziła :mrgreen: :mrgreen: ) . Wczoraj Hanka bardzo kibicowała piłkarzom i z chęcią strzeliłaby parę goli. A i najciekawsze ostatnio na balkon przyleciał gołąb ( chyba nikt mu nie powiedział, że tu miesza dwóch polowicieli :) ) i Hanka z Bilonem zamarli w bezruchu na jakieś 5 minut ( pewnie każde z nich miało swój pomysł na to jak go upolować, a potem zjeść :twisted: :twisted: :twisted: )

Obrazek ładny gołąb
Obrazek mordercy :P :P
Obrazek :D
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro mar 09, 2011 11:22 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:Cieszymy się, że drapak znalazł aprobatę kociastych. Mam nadzieję, że posłuży wielu kotom przez długi czas :) i oczywiście kibicujemy Rumcajsowi, oby trafił się ten jedyny kochający i odpowiedzialny domek :ok: :ok: :ok: :)

Ps. u nas dobrze. Właśnie Hanka od 7.00 robiła wszystko, żeby obudzić mnie i Bilona ( bo Kuby nawet bomba w sypialni, pod łóżkiem by nie obudziła :mrgreen: :mrgreen: ) . Wczoraj Hanka bardzo kibicowała piłkarzom i z chęcią strzeliłaby parę goli. A i najciekawsze ostatnio na balkon przyleciał gołąb ( chyba nikt mu nie powiedział, że tu miesza dwóch polowicieli :) ) i Hanka z Bilonem zamarli w bezruchu na jakieś 5 minut ( pewnie każde z nich miało swój pomysł na to jak go upolować, a potem zjeść :twisted: :twisted: :twisted: )

Obrazek ładny gołąb
Obrazek mordercy :P :P
Obrazek :D

i tak właśnie koty wypadają przez balkony, bo gołąb, bo odleciał, bo one za nim nie patrząc, że podłoga nagle jest kilka pięter niżej.
u nas tak wiszą w oknie jak się sikorki albo wróble huśtają na kablu od anteny :)

Tweety

Post » Śro mar 09, 2011 11:45 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

I dla tego mamy siatki w oknach :) , a niebawem może pojawi się jakaś woliera na balkonie albo coś takiego dołączonego właśnie do siatki w oknie... Tylko Kubę muszę przekonać do takiego pomysłu :) Koty byłby szczęśliwe, bo na powietrzu i bezpieczne, bo za "kratami" :) Zobaczymy co z tego będzie :D .
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro mar 09, 2011 13:40 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:I dla tego mamy siatki w oknach :) , a niebawem może pojawi się jakaś woliera na balkonie albo coś takiego dołączonego właśnie do siatki w oknie... Tylko Kubę muszę przekonać do takiego pomysłu :) Koty byłby szczęśliwe, bo na powietrzu i bezpieczne, bo za "kratami" :) Zobaczymy co z tego będzie :D .

bardzo fajna jest siatka z animalii, pani, która brała od nas Dusię ma taka i super to wygląda, estetyczne, niewidoczne, gołębie nie przylatują a Duśka bezpiecznie się wyleguje w słońcu.
U nas nie ma balkonu więc nie mam ani udogodnień ani kłopotu z tym związanego ale w oknach obowiązkowo, bo południowe i pod dachem więc gotowaliśmy się ze trzy lata zanim zrobiło się bezpiecznie

Tweety

Post » Śro mar 09, 2011 14:09 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

U na jest ten problem, że mieszkanie nie jest nasze i z osiatkowaniem całego balkonu pewnie będzie sporo problemu z uzyskaniem wystarczającej ilości zgód itd... Więc w grę może tylko wejść zakup takiej dużej woliery, jak na ptaki, albo przekupienie Kuby wujka stolarza, żeby taką
"wystrugał" dla nas :D :D A doskonale pamiętam, jak się wprowadziliśmy problem z "duszeniem" się w lato przy oknach otwartych tylko na przewietrzenie... przeciągu się nie dało zrobić, bo mamy okna wszystkie na tą samą stronę, dlatego Bilon zawsze chciał wyjść na spacer po klatce schodowej, bo tam było chłodno... Nawet kupiliśmy wiatrak :) :) Teraz to, aż miło okno otworzyć na maxa w taką piękną pogodę, jak dziś :) Hanka się dziś " smażyła " w porannym słońcu, bo czarne szybko się nagrzewa, a Bilon, jak zawsze odbijał promienie i wydawał się jeszcze bardziej biały niż normalnie :mrgreen:
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Sob mar 12, 2011 21:06 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Waśnie się w sobie zbierałam, żeby coś fajnego napisać. Tylko weny nie mogłam odnaleźć, aż tu nagle przyszła Hanka i ciekawostki do przekazania się same znalazły :) . Zacznę może od tego, że przeglądałam w spokoju afnowskie ogłoszenia na allegro i trafiłam na Rumcajsa, Dyzia i Olusia. Nic w tym dziwnego, gdyby nie to co zrobiła Hanka... Jak włączyłam ogłoszenie Rumcajsa stanęła przy laptopie i dotknęła łapką monitor :1luvu: :1luvu: . Brata to się nadal poznaje :)
A potem w ramach protestu, że jak to ja śmie tak przed komputerem siedzieć zrobiła to :

Obrazek

Kochana czyż nie??

O i jeszcze. Kuby tata wczoraj zakupił "wnusiom" dwie ogromniaste myszy = takie szczury (sztuczne oczywiście). Uśmiałam się, kiedy się dowiedziałam, że jedna z nich jest specjalnie dobrana do Hanki - znaczy się czarna :) . Bilon też dostał fajną, taką oklejoną sznurkiem sizalowym z piórkami na tyłku :) Zabawy było co niemiara :ryk:

A na koniec dorzucam fotkę z popołudniowego relaksu :)

Obrazek
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Sob mar 19, 2011 9:14 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Hanciu, twój brat znowu został bez towarzysza, bo jego kolega Rysik pojechał wczoraj do domu. Wczoraj był bardzo smutny a dzisiaj od rana bawi się ...sam i chyba mu z tym nie najlepiej. Na wtorek zapowiedziała się pewna rodzina aby się spotkać z Rumcajsem. Może to właśnie CI ludzie?

Tweety

Post » Sob mar 19, 2011 10:17 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Tweety pisze:Hanciu, twój brat znowu został bez towarzysza, bo jego kolega Rysik pojechał wczoraj do domu. Wczoraj był bardzo smutny a dzisiaj od rana bawi się ...sam i chyba mu z tym nie najlepiej. Na wtorek zapowiedziała się pewna rodzina aby się spotkać z Rumcajsem. Może to właśnie CI ludzie?

Mam nadzieję, że wreszcie i Rumcajs znajdzie swych Dużych.

A co do drapaka w kociarni: jak wchodzę, to siedzą na nim zawsze trzy lub cztery koty - każdy na innej półce.
Obrazek

miszelina

Post » Sob mar 19, 2011 15:28 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

:1luvu: super, że koty jeszcze nie zdemolowały tego drapaka :) A za Rumcajsa trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: za potencjalny domek :)
A ja mam tymczasem zmartwienie, bo doszły mnie dziś słuchy, że u mnie na Kurdwanowie mamy marcujące koty... ech... Podobno jest tam jakiś persowaty razem z dachowcami... Ktoś je tam podobno dokarmia... Kurde i niebawem pewnie będą kocięta.... :roll: :cry: :evil:
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Sob mar 19, 2011 15:50 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze::1luvu: super, że koty jeszcze nie zdemolowały tego drapaka :) A za Rumcajsa trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: za potencjalny domek :)
A ja mam tymczasem zmartwienie, bo doszły mnie dziś słuchy, że u mnie na Kurdwanowie mamy marcujące koty... ech... Podobno jest tam jakiś persowaty razem z dachowcami... Ktoś je tam podobno dokarmia... Kurde i niebawem pewnie będą kocięta.... :roll: :cry: :evil:

to zapraszamy do pomocy w wyłapywaniu :) Na Kordiana dr Serwacki ma darmowe sterylki, Gracja umawia, nic tylko łapać albo pokazywać palcem gdzie są :)

Tweety

Post » Sob mar 19, 2011 16:32 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

To wieczorem się rozeznam czy te koty tam są rzeczywiście :) i będę informować :)
Ps. Wiecie jaka z Hani się zrobiła 'sroka- rozwłoka'... Normalnie od tygodnia co jej w paszcze wpadnie to świetna zabawka. Wyciąga mi gumki do włosów z kosmetyczki, patyczki do malowania oczu itp. Wczoraj dorwała pierścionek i łaziła z nim po domu dumna z siebie jak nigdy :D Dziś już latała z takim małym pojemnikiem po jednorazowych rękawiczkach z farby do włosów, a teraz szaleje z kolejną gumką do włosów :twisted: Myszki to już nie taka fajna zabawka :ryk:
Obrazek Obrazek

KubaTST

[poprzednia][następna]