Koteczka egzotyczna

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 18, 2011 12:29 Re: Koteczka egzotyczna

:ok: super :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt mar 18, 2011 12:43 Re: Koteczka egzotyczna

dzięki za kciuki :)

najzwyczajniej w świecie straciłam głowę po raz 5ty ;)
foty obiecuję ale muszę dać Heli pewnie ze 2 dni bo zajęła właśnie miejsce newralgiczne pod kanapą ;)
cała 4ka po przybyciu do domu tez tak się "aklimatyzowała" ... wiec uznaliśmy z TŻ że damy jej dziś spokój, niech się w swoim tempie zadomawia i zero zdjęć, ale miseczka zaliczona więc myślę ze jak na pierwsze godziny w nowym domu to jest ok :)

zastanawiam sie tylko bo Hela do tej pory była jedynaczką, a trafiła do większej gromadki czy w celu troszke zminimalizowania stresu nie podać jej Kalm Aid - co myślicie?
7ksiezyc

Post » Pt mar 18, 2011 15:17 Re: Koteczka egzotyczna

Jak miseczka zaliczona :) to chyba można poczekać ze wspomaganiem
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pt mar 18, 2011 21:45 Re: Koteczka egzotyczna

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

przedstawiam Helenkę :)

Obrazek

i po jedzonku .... chyba smakowało :)
Ostatnio edytowano Pt mar 18, 2011 21:49 przez 7ksiezyc, łącznie edytowano 1 raz
7ksiezyc

Post » Pt mar 18, 2011 21:48 Re: Koteczka egzotyczna

Ale śliczności :1luvu:

Czy już się mizia?
* Semper eadem *

ksb

Post » Pt mar 18, 2011 21:51 Re: Koteczka egzotyczna

ksb pisze:Ale śliczności :1luvu:

Czy już się mizia?

juz ... poszło szybciej niż sie spodziewaliśmy, co prawda reszta gromadki jej przeszkadza póki co ale potrafi zwrócić rozkładając się na pleckach wystawiając brzuch do głaskania :1luvu: :1luvu: :1luvu:
7ksiezyc

Post » Pt mar 18, 2011 21:57 Re: Koteczka egzotyczna

Jak dobrze :)

To trzymam dalej :ok: :ok: za dogadanie się gromadki.
* Semper eadem *

ksb

Post » Pt mar 18, 2011 22:28 Re: Koteczka egzotyczna

Kicia cud miód!!!widać , że czuje się świetnie u ciebie. Bardzo się cieszę. :1luvu:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob mar 19, 2011 14:09 Re: Koteczka egzotyczna

Jak Helcia i gromadka po pierwszej nocy?
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob mar 19, 2011 19:19 Re: Koteczka egzotyczna

witam :)
Hela po pierwszej nocy super :)
noc oczywiście w łóżku, chyba ma słabość do mojego TŻ bo w zasadzie chodzi za nim jak cień ciągle głaskania się domagając oczywiście noc też wtulona w TŻ, ona sie wyspała w to nie wątpię TŻ bolą go kości bo nie chciał jej wystraszyć ... to się dziewczyna rozciągała w łóżku jak długa i szeroka :)
i sama jestem w wielkim szoku bo nie chodzi i nie płacze choć przecież miałaby pełne do tego prawo przecież ciągle jest jeszcze w miejscu którego nie zna ale zwiedza i z każda godzina coraz śmielej zwiedza :1luvu: :)

z gromadka co prawda jeszcze nie pełna sztama ale z Lusią uskutecznia już zabawy w tunelu i uwielbia piórka :)
troszkę jeszcze boi się odgłosów domowych i biegania kociaków po panelach, ale skoro była dotąd jedynaczką to musi się przyzwyczaić ale mam wrażenie ze odpowiada jej towarzystwo innych ogonków i wspólna zabawa :)

zaraz wkleję zdjęcia z zabawy :)

z cała gromadką, przełamujemy pierwsze lody :)

Obrazek

Obrazek

7ksiezyc

Post » Sob mar 19, 2011 19:50 Re: Koteczka egzotyczna

przedstawiam całą kocia gromadkę
Lusia
Obrazek

Pusia
Obrazek

Xenon
Obrazek

Lucek (drugi plan siostrzyczka Pusia)
Obrazek

7ksiezyc

Post » Sob mar 19, 2011 20:33 Re: Koteczka egzotyczna

Ale masz gromadkę :)

Jakie piękne brytki :1luvu:

A Xenon to też brytek?
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob mar 19, 2011 20:37 Re: Koteczka egzotyczna

Xenon to też brytek czarny klasycznie pręgowany zielonooki (choć dla mnie to on jest srebrny taki :mrgreen: ) i jego oczy to właśnie takie ksenony ;)
każdemu bąblowi zmienialiśmy imię a Xenus został Xenusiem :)
7ksiezyc

Post » Sob mar 19, 2011 20:42 Re: Koteczka egzotyczna

Ale Ci zazdroszczę - ja mam tylko niebieskiego i liliowego.
No i marzył mi się wlaśnie egzotyk - ale na więcej nie mam szans.

Twoje kotki chyba są młode? Czy kolejne "dokacanie" nie było problemem?

I zdradź mi - czy któryś z nich jest "nakolankowy"?
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob mar 19, 2011 21:02 Re: Koteczka egzotyczna

ja jestem w nich zakochana po uszy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
bardzo chciałam jeszcze rudzielca brytka lub egzotyka i jak weszłam przypadkiem na wątek Helenki i dostałam jej zdjęcia to nie miałam wątpliwości że ona to ona :1luvu: :1luvu: :1luvu: i cały czas nie mogę wyjść z podziwu że tak szybko idzie jej zaprzyjaźnianie się ...

Kitusie są młode - Lusia (czarna szylkretka) ma 1,5 roku i zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia a najbardziej na pierwszy rzut oka w jej plamce na brodzie choć miała być niebieska a wyszła czarna bo żaden niebieski nie zawładnał tak moim serduchem jak Lusia ..... ale maz przy zakupie Lusi powiedział ze niebieskiego jak znajdę kupimy :)
w tej samej hodowli przyszedł na świat 3 miesiące później Lucek, miał być niebieski a zakochałam sie w liliowym, jak pojechaliśmy odebrać Lucka (liliowy) to zgłupiałam dodatkowo na punkcie Pusi (liliowa szylkretka) więc tydzień później w wekend jechaliśmy po Pusię :1luvu: :1luvu: :1luvu: - Lucek i Pusia mają 11mcy

a Xenon ma 9 miesięcy jakoś tak z głupoty czytając miau jakiś wątek o kradzieży zdjęć z hodowli trafiłam na ogłoszenie Xenona ..... mój TŻ wzruszył ramionami i stwierdził dzwoń i jedziemy :D

no i rudzielec był marzeniem i moim i TŻ i na razie nie było problemu z "dokacaniem" ale jak wróciliśmy z Hela to musiałam obiecać że kończymy z właśnie "dokacaniem" bo troszkę rozsądku trzeba czasem mieć :)

kiedyś marzyłam o hodowli brytków ale pozostanę przy opcji ich kochania :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Lusia więc jest nakolankowa, każdą możliwość wykorzystuje by pospać na kolanach albo by ja na rekach nosić - wręcz wymusza czasami :)
Xenon też uwielbia kolana i noszenie na rękach ale przy noszeniu obowiązkowe drapanie brzuszka :)
Lucek nie odstępuje mnie na krok i można z nim wszystko robić poza braniem na ręce ale mizianie to podstawa jego egzystencji, a Pusia to indywidualistka .... kiedy ma ochotę to owszem można na kolanka wziąć, ale jak tylko jestem w łóżku to jest pierwsza i nie ma opcji mizianie do tego stopnia że niemal na głowie staje pupę wypinając żeby głaskac ...
wszystkie w zasadzie są "paskudnymi miziakami" :1luvu: :1luvu: :1luvu:
7ksiezyc

[poprzednia][następna]