KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 18, 2011 9:51 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Czekam w takim razie z niecierpliwością :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt mar 18, 2011 10:51 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Więc tak:
Gracja skończyła brać leki - one jej nie pomagają. Ma tą samą chorobę autoimunologiczną, co Czandra. Będzie musiała mieć wyczyszczone zęby i najgorsze usunięte. Jeżeli jednak nadal będą jakieś problemy - smrodek z pysia albo trudności z jedzenem to jedyne, co można zrobić to usunąć wszystkie zęby :( .

Dziś po pracy zabieram Mery na próbę na weekend do DT, gdzie jest juz 1 starsza, spokojna kotka. Jeżeli kotki się w miarę dogadają, to Mery będzie mogła tam troche zostać, ale trzeba jej intetnsywnie szukać DS, jeżeli się nie dogadają to niestety Mery musi zamieszkać w KCh :( Niezależnie od wszystkiego w poniedziałek rano Mery ma sterylkę.

Pani Monika stwierdziła, że sterylka aborcyjna psa u nich to minimum 300zł bo u psów jest stosowana narkoza wziewna, która jest droga. Radziła zapytać o koszt w Lupusie...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt mar 18, 2011 11:31 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dorota Wojciechowska pisze:
Cookie1706 pisze:Prowadzicie obecnie jakieś bazarki :?:
Jeżeli tak prosze o linka :mrgreen:
Może coś zakupię... :piwa:

narazie nic :( ale nbiedługoooo :D damy znać :ok:

oj tak będzie pewnie parę książek a moźe jeszcze coś :) jak dorotka znajdzie czas :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt mar 18, 2011 11:37 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Książki powiadasz... :mrgreen:

Kto jak kto ale ja książki nie odpuszczę :wink: byle tylko fantasy cosik było 8) albo jakiś dobry kryminał :piwa:

Cookie1706

Post » Pt mar 18, 2011 11:39 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mara S pisze:Więc tak:
Gracja skończyła brać leki - one jej nie pomagają. Ma tą samą chorobę autoimunologiczną, co Czandra. Będzie musiała mieć wyczyszczone zęby i najgorsze usunięte. Jeżeli jednak nadal będą jakieś problemy - smrodek z pysia albo trudności z jedzenem to jedyne, co można zrobić to usunąć wszystkie zęby :( .

Dziś po pracy zabieram Mery na próbę na weekend do DT, gdzie jest juz 1 starsza, spokojna kotka. Jeżeli kotki się w miarę dogadają, to Mery będzie mogła tam troche zostać, ale trzeba jej intetnsywnie szukać DS, jeżeli się nie dogadają to niestety Mery musi zamieszkać w KCh :( Niezależnie od wszystkiego w poniedziałek rano Mery ma sterylkę.

Pani Monika stwierdziła, że sterylka aborcyjna psa u nich to minimum 300zł bo u psów jest stosowana narkoza wziewna, która jest droga. Radziła zapytać o koszt w Lupusie...

Marta a udało Ci się zrobic zdjęcia Mery?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt mar 18, 2011 11:39 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mara dzięki za informacje :) tzn w przyszłym tygodniu trzeba się umówić z Gracją na remont pyszczka, czy ewentualnie jakiś termin już został ustalony?
Ja chyba bym optowała za usunięciem większości - miała to samo z moim Filipem dopiero po usunięciu wszystkiego z wyjątkiem jednego kła dziąsła wróciły do normalnego stanu. Wydaje mi się że bez sensu robić to na raty.
Czy Mery na sterylkę podrzucisz?
Dziewczyny dzięki za obsadzenie dyzurów w sobotę i niedzielę wieczór :1luvu: zaraz poprawię na grafiku na ten tydzień.
Ostatnio edytowano Pt mar 18, 2011 11:42 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt mar 18, 2011 11:41 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Zrobiłam Wam zlecenie stałe na skromne 10 zł do końca roku. Ewentualnie coś dokupię na bazarkach ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt mar 18, 2011 11:44 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Axa76 pisze:Zrobiłam Wam zlecenie stałe na skromne 10 zł do końca roku. Ewentualnie coś dokupię na bazarkach ;)

:1luvu: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt mar 18, 2011 11:49 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:Mara dzięki za informacje :) tzn w przyszłym tygodniu trzeba się umówić z Gracją na remont pyszczka, czy ewentualnie jakiś termin już został ustalony?
Ja chyba bym optowała za usunięciem większości - miała to samo z moim Filipem dopiero po usunięciu wszystkiego z wyjątkiem jednego kła dziąsła wróciły do normalnego stanu. Wydaje mi się że bez sensu robić to na raty

Nie, nie ustalałam terminu dla Gracji. A czy ona sobie poradzi z karmą, która jest (różna) w KCh bez zębów zupełnie?

terenia1 pisze:Czy Mery na sterylkę podrzucisz?

tak, podrzucę ją na sterylkę i ze sterylki

Ewa - babki z Almavetu mówiły, że był ktoś z aparatem ale Mery wybitnie nie chciała współpracować. Teraz w tym DT spróbujemy jej jakieś zdjęcia porobić

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt mar 18, 2011 12:14 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dorota Wojciechowska pisze:
Cookie1706 pisze:Prowadzicie obecnie jakieś bazarki :?:
Jeżeli tak prosze o linka :mrgreen:
Może coś zakupię... :piwa:

narazie nic :( ale niedługoooo :D damy znać :ok:

Ja też zrobie bazarek ale po niedzieli, niestety permanentnie brakuje mi czasu :roll: ale obiecuje sie poprawic :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt mar 18, 2011 12:17 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

No to będzie w czym wybierać :mrgreen:

Cookie1706

Post » Pt mar 18, 2011 13:52 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Ja i Liwia_ mamy kilka propozycji imion dla Waszej nowej lokatorki :wink:
Pozwolę sobie kilka zaproponować:
Lukrecja, Karo, Nora, Bunia, Nocka, Grejs, Neska :mrgreen:
I jak?

Cookie1706

Post » Pt mar 18, 2011 15:38 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Cookie , Liwia witamy serdecznie. :D

Drodzy dyżurni - Bogusia została dziś ugryziona przez dziką kotkę po sterylce. Wiem jak to bolesne bo sama zaliczyłam zakażenie ręki po Efisi. Bardzo proszę uważajcie podczas wykonywania dyżurów. To sie zdarza i w naszym fachu :wink: nie da się uniknąć ale w miarę mozliwości proszę o maksymalną ostrożność.
Nawet domowy kot przerażony może wpaść w szał i dotkliwie poranić.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt mar 18, 2011 15:44 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dziekuje za miłe przyjęcie :piwa:

Cookie1706

Post » Pt mar 18, 2011 16:12 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Stokrotka :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII