Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(16)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 15, 2011 9:34 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

Absolutne dwa dziki to Tequila i Pomcia.
Reszta dzikunów na wolności to mega miziaki, które po tych stresach ...nie wiem co się im stało, w każdym razie są dzikie od nowa...

Zohan i Zenia wcześniej strzelały baranki, mizianki... a teraz...
Willuś też :) ale był bardziej idnywidualistą :) da sie pogłaskać, ale się boi ...

Nie wiem czy za dużo na siebie wzięłam , bo ograniczam się do sprzątania, napełniania misek i pieszczot ...
To nie jest dużo... biorąc pod uwagę fakt, że mogłabym z nimi codziennie jeździć do weta, podawać leki...
Tyle, że ich kreatywność robienia syfu jest cudna :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto mar 15, 2011 12:47 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

ahh to dla Zeni i Zohana jest szansa :ok: trzeba poczekac i zobaczyc jak sytuacja sie rozwinie ;)

Bylam dzis z moim Mojo na morfologi, bo ostatni wynik z grudnia wykazal leukopenie !? mial wtedy wynik 4.2 podczas gdy moja Shila 8.3, dzisiejszy wynik 2.9 ;( obawiam sie najgorszego, czyli FIV ukrytego ehhh, no ale cuz, nic to nie zmieni, tyle ze bede miala swiadomosc tegoz faktu...ogolnie jets mega zdrowy i nic mu nie dolega...mam go od 3.5 m-nego "bobasa" w czerwcu bedzie mial 2 lata
Ostatnio edytowano Wto mar 15, 2011 12:50 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto mar 15, 2011 12:49 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

seja pisze:Absolutne dwa dziki to Tequila i Pomcia.
Reszta dzikunów na wolności to mega miziaki, które po tych stresach ...nie wiem co się im stało, w każdym razie są dzikie od nowa...

Asia, to dla Tequili i Pomci trzeba szukac innej alternatywy, moze jakas stajnia, zakocony dom wychodzacy, gospodarstwo i ludzie z sercem dla kotow, kombinujcie... :roll:
Obrazek

Marea

Post » Wto mar 15, 2011 12:50 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

O jeny :(
Ja jakos nie moge sie przemoc, zeby moim zrobic testy FIV/FeLV, mimo, ze lekarz nawet proponowal przechowanie krwi, zebym sie namyslila... Po prostu nie wiem, jak bym poradzila sobie z ta swiadomoscia, gdyby cos wyszlo dodatnio.

A Z&Z beda miec jakie fotencje ? :mrgreen:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto mar 15, 2011 12:58 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

Agor-ia pisze:O jeny :(
Ja jakos nie moge sie przemoc, zeby moim zrobic testy FIV/FeLV, mimo, ze lekarz nawet proponowal przechowanie krwi, zebym sie namyslila... Po prostu nie wiem, jak bym poradzila sobie z ta swiadomoscia, gdyby cos wyszlo dodatnio.

A Z&Z beda miec jakie fotencje ? :mrgreen:

Agorio lepiej miec ta swiadomosc, bo wtedy mozna odpowiednio dzialac gdy sytuacja tego wymaga, inaczej sie leczy stany zapalne, wirusowki itp, no bo przeciez nic to nie zmieni w sytuacji kotow, nie zaczniesz ich nagle izolowac od siebie, gdy one sie kochaja i zyja w symbiozie... a badania krwi warto robic, choc raz na kilka lat by wychwycic wszelkie nieprawidlowosci badz poczatkowe fazy ewentualnych chorob....

Mysle ze w wielu domach sa koty z FIV czy FELV i wlasciciele nie maja o tym bladego pojecia...
Obrazek

Marea

Post » Wto mar 15, 2011 13:12 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

Moje kociska mialy badana krew i bede je profilaktycznie badac (czyli co rok w przypadku, jesli nie beda chorowac), kocur dodatkowo nerki-watroba, kotce tez chyba zrobie te badania niedlugo, bo ona miala tylko morfologie.

I tak jak piszesz, tez sadze, ze nie maja pojecia... nie tylko o tym, ze kot jest chory, ale tez o tym, ze w ogole takie choroby istnieja. Jak pytalam sie weterynarza o nieskojarzona szczepionke na Felv (chyba Poker71 szukala takiej) to powiedzial, ze jestem pierwsza osoba, ktora w ogole o taka szczepionke pyta...

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto mar 15, 2011 17:55 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

Agor-ia pisze:Moje kociska mialy badana krew i bede je profilaktycznie badac (czyli co rok w przypadku, jesli nie beda chorowac), kocur dodatkowo nerki-watroba, kotce tez chyba zrobie te badania niedlugo, bo ona miala tylko morfologie.

I tak jak piszesz, tez sadze, ze nie maja pojecia... nie tylko o tym, ze kot jest chory, ale tez o tym, ze w ogole takie choroby istnieja. Jak pytalam sie weterynarza o nieskojarzona szczepionke na Felv (chyba Poker71 szukala takiej) to powiedzial, ze jestem pierwsza osoba, ktora w ogole o taka szczepionke pyta...

To samo usłyszałam.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Wto mar 15, 2011 20:26 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

Jeśli można, proszę o głos na opiekunkę Kociej Arki Noego w konkursie na Wpływową Kobietę Radomska (link w podpisie) Może wygrana sprawi, że władze miasta będą poważniej traktować sprawę pomocy zwierzętom? Jeszcze półtorej godziny...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto mar 15, 2011 22:21 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

taizu pisze:Jeśli można, proszę o głos na opiekunkę Kociej Arki Noego w konkursie na Wpływową Kobietę Radomska (link w podpisie) Może wygrana sprawi, że władze miasta będą poważniej traktować sprawę pomocy zwierzętom? Jeszcze półtorej godziny...

oddany głos :ok:

seja

Post » Śro mar 16, 2011 17:16 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

taizu pisze:Jeśli można, proszę o głos na opiekunkę Kociej Arki Noego w konkursie na Wpływową Kobietę Radomska (link w podpisie) Może wygrana sprawi, że władze miasta będą poważniej traktować sprawę pomocy zwierzętom? Jeszcze półtorej godziny...

To ciekawe, zagłosowałam na nią, bo ktoś prosił już o to na wątku PKDT. A teraz mam wyświetloną adnotację,że nie jestem uprawniona do oglądania tego albumu. No chyba,że po oddanym głosie już nie można tam wejść.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Śro mar 16, 2011 18:21 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

Może chodzi o to, ze glosowanie wczoraj zamknięto... Nie wiem 8O
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw mar 17, 2011 19:47 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

Będziesz jutro miała chwilę około 20 ? Kasiorkę za bazarek bym przyniosła i oglądnęła nówki...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Czw mar 17, 2011 19:54 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

Mrata pisze:Będziesz jutro miała chwilę około 20 ? Kasiorkę za bazarek bym przyniosła i oglądnęła nówki...

A może być szybciej ?

Około 20.00 powinnam już wtedy randkować ;)

może bawet być dziś :)

seja

Post » Pt mar 18, 2011 8:31 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

:ok:
To może w poniedziałek ? Bo wcześniej, to ja będę leżeć w saunie...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pt mar 18, 2011 9:32 Re: Mój KOCINIEC,czyli żłobek u Seji,rezydenci(2),tymczasy(6)

Mrata pisze::ok:
To może w poniedziałek ? Bo wcześniej, to ja będę leżeć w saunie...

:) okej :) w poniedziałek o 20.00 ?

seja

[poprzednia][następna]