Nim..3 Schr.Łódź- Maciuś bez domu:( Rudiś...:((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2011 19:14 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

CoolCaty pisze:Kochani, dzisiaj popołudniu persinka dziewczynka pojechała do domu stałego. Z jej nową rodziną rozmawiałam dziś długo przez telefon. Potem czekaliśmy na wyniki wczorajszych badań krwi i o 16-ej niunia pojechała do domu stałego w Sokolnikach. Rodzina bardzo fajna, ciepła i miła. Początkowo chcieli pomóc Persilkowi, ale ponieważ jemu się nie udało zaproponowaliśmy pomoc dla dziewczynki. Mała w objęciach swojej młodszej pańci i jej taty pośmigała cała rozmruczana i wtulająca się do swojego domu stałego.
Wyniki krwi dobre - nie jadła ze wzgledu na stan psychiczny. Dzis po kolejnej serii kroplówek zjadla pół saszetki royala, co dobrze wróży mam nadzieję.

o jak dobrze :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Czw mar 17, 2011 19:20 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

czyli mam rozumieć,że transport odwołany.
poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

Post » Czw mar 17, 2011 19:21 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

ruru pisze:Persik odszedł...
do widzenia śliczny kochany chłopczyku....
Obrazek

Dopiero przed chwila na innym wątku przeczytałam :( :( :(
[*][*][*] Biedaku :(
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw mar 17, 2011 19:22 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

Gibutkowa pisze::( :cry:

Może by tak jaki bilboard przed schronem wywiesić z napisem że schronisko to nie dom i zdjęcia kotów które odeszły z powodu depresji po oddaniu. Może ktoś pomyśli dwa razy zanim odda zwierzaka do schronu .. :|

To jest myśl
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw mar 17, 2011 19:23 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

atla pisze:a kolejny pers (tym razem ruda dzieczynka) głodzi się w schronie. ona chce odejść - pamiętajmy o niej.
Ysmay! czy transport dziewczynki do Ciebie jest ustalony?

ręce opadają :( :( :(
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw mar 17, 2011 19:24 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

ysmay pisze:czyli mam rozumieć,że transport odwołany.

Tak, malutka nie potrzebuje DT.
Dziękuję Ci ysmay za gotowość do pomocy. Bardzo dziękuję.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw mar 17, 2011 19:25 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

Ciepła pisze:
CoolCaty pisze:Kochani, dzisiaj popołudniu persinka dziewczynka pojechała do domu stałego. Z jej nową rodziną rozmawiałam dziś długo przez telefon. Potem czekaliśmy na wyniki wczorajszych badań krwi i o 16-ej niunia pojechała do domu stałego w Sokolnikach. Rodzina bardzo fajna, ciepła i miła. Początkowo chcieli pomóc Persilkowi, ale ponieważ jemu się nie udało zaproponowaliśmy pomoc dla dziewczynki. Mała w objęciach swojej młodszej pańci i jej taty pośmigała cała rozmruczana i wtulająca się do swojego domu stałego.
Wyniki krwi dobre - nie jadła ze wzgledu na stan psychiczny. Dzis po kolejnej serii kroplówek zjadla pół saszetki royala, co dobrze wróży mam nadzieję.

o jak dobrze :ok:

w nasze serca wlewa się nadzieja,że jej sie uda :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw mar 17, 2011 19:26 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

Super, że jej się udało :ok:

a co z tym białym persikiem?

jakby była jakas taka bida do przygarnięcia to dajcie znać.

ysmay

Post » Czw mar 17, 2011 19:38 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

ysmay pisze:Super, że jej się udało :ok:

a co z tym białym persikiem?

jakby była jakas taka bida do przygarnięcia to dajcie znać.

ysmay badz w pogotowiu :wink: :ok: jak widzisz persy to niechodliwe koty w Lodzi 8O
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Czw mar 17, 2011 19:39 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

jestem w podotowiu. W razie co to tel. znacie.

A co z tym białym persem, bo jakoś nie moge odnaleść info o nim.

ysmay

Post » Czw mar 17, 2011 19:42 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

ysmay, chodzi Ci o Alika?
Jeśli tak, tutaj jest jego wątek:

viewtopic.php?f=1&t=125146

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw mar 17, 2011 19:45 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

tak o tego. Bo mi gdzies mignąl banerek, że szuka domu.

W razie co to pod tel. jestem w gotowości.

ysmay

Post » Czw mar 17, 2011 19:56 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

Aniu! dzięki Ci Aniele za takie cudne wieści. zamartwiałam się o dziewczynkę, szczególnie po informacji o Persilku [']

bądź szczęśliwa w nowym domu Dziewczynko-Rudzinko! :1luvu: ogromnie, ogromnie się cieszę!
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Czw mar 17, 2011 20:19 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

CoolCaty pisze:Kochani, dzisiaj popołudniu persinka dziewczynka pojechała do domu stałego. Z jej nową rodziną rozmawiałam dziś długo przez telefon. Potem czekaliśmy na wyniki wczorajszych badań krwi i o 16-ej niunia pojechała do domu stałego w Sokolnikach.

No to ja koty z Sokolnik przywożę do Łodzi, a Ty je tam eksportujesz ??? :roll: :wink:
Niech się wiedzie persince :D
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw mar 17, 2011 20:24 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

Gibutkowa pisze::( :cry:

Może by tak jaki bilboard przed schronem wywiesić z napisem że schronisko to nie dom i zdjęcia kotów które odeszły z powodu depresji po oddaniu. Może ktoś pomyśli dwa razy zanim odda zwierzaka do schronu .. :|

Chyba przed każdym schronem powinny być takie bilboardy. W zasadzie tylko Ci, którym leży na sercu dobro porzuconych i bezdomnych zwierzaków wiedzą jak to wygląda.
Często kiedy tłumaczę nawet znajomym, że schronisko to dla kota wyrok. Że wpadają w depresję, odmawiają jedzenia, poddają się... to wszyscy stawiają wielkie oczy i mówią: Ale jak to? Pokazuję zdjęcia, opowiadam historie, mówię, że to tylko przykłady, a takich futer są tysiące. Do niektórych dociera, a przynajmniej chwilowo, ale są i tacy, którzy od razu mówią, że nie chcą o tym słuchać, bo nie chcą się dołować i żeby zmienić temat... Gro ludzi uważa, że schron jest prawie jak dom. Że mają jedzenie i dach nad głową więc w sumie fajnie...
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

[poprzednia][następna]