Mysia i Neron(*) *kotowanie z Alą*wątek kocio-kulinarny 5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2011 14:49 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

Kupujesz rybkę jaką lubisz, ja miałam morszczuka w płatach. Rozmrażasz, odsączasz i oprószasz solą i pieprzem.

Rozmemłasz (u nas się tak mówi :oops: ) jajka w miseczce, na talerzyku nasyp mąkę a na drugim płatki migdałów.

Rybę maczasz w jajku, potem w mące, raz jeszcze w jajku i w płatkach. Z piersią kurzą postępujesz identycznie.

Smażysz na dobrze rozgrzanym oleju, wtedy potrawa nie będzie "piła" oleju. Smażyć na rumiany kolor 8)

do tego zrobiłam mizerie z jogurtem typu greckiego, taki zestaw mogłabym jeść codziennie 8)

u nas taki obiadek jest jutro :mrgreen:

teraz reklama biedronki :mrgreen:

wszystkie produkty do kupienia w biedronce :ryk: :ryk:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Czw mar 17, 2011 14:50 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

Fajne :D
Zrobię :ok:
Dziękuję :D

Dzięki Bogu, na tej wsi zabitej dechami jest Biedronka :lol:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw mar 17, 2011 14:55 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

JoasiaS pisze:Fajne :D
Zrobię :ok:
Dziękuję :D

Dzięki Bogu, na tej wsi zabitej dechami jest Biedronka :lol:

ja kupuje zawsze rybę w opakowaniach rodzinnych :mrgreen: bardziej się opłaca i starcza na kilka obiadów :mrgreen:
do tego przepisu pasują te "młode" ziemniaki z koperkiem. "młode" bo z Izraela, jak się nie mylę :roll:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw mar 17, 2011 14:56 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

Są całkiem jadalne :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw mar 17, 2011 14:56 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

aha :!:
płatków migdałów nie ma w biedronce :roll:
przynajmniej naszej 8)
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw mar 17, 2011 15:24 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

JoasiaS pisze:W życiu nie robiłam nic z cielęciny, bo w jedynym sklepie mięsnym, który oferuje tu naprawdę dobre mięso nigdy jej nie widziałam :? . Spytam czy bywa i zobaczymy. Chętnie powalczę, bo widzę, że przepis łatwy :)

zawsze możesz kupić w mieście Kraka :wink:
polecam to jest doskonałe na przyjęcie tesciowej zaskoczymy ja po raz wtóry :mrgreen:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Czw mar 17, 2011 15:36 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

alus1 pisze:
JoasiaS pisze:W życiu nie robiłam nic z cielęciny, bo w jedynym sklepie mięsnym, który oferuje tu naprawdę dobre mięso nigdy jej nie widziałam :? . Spytam czy bywa i zobaczymy. Chętnie powalczę, bo widzę, że przepis łatwy :)

zawsze możesz kupić w mieście Kraka :wink:

Byłam w tym cudownym mieście ostatnio dwa razy z okazji mojej kocicy-przybłędy i nie wybiorę się znów szybko. Wykończyły mnie brud, korki, koleiny, brak miejsc do parkowania oraz wszechobecne remonty. Nie wiem jak ludzie tam żyją na co dzień :roll: . Poza obrębem Plant to koszmarne miasto... Już chyba wolę nie jeść tej cielęciny, jeżeli mam tam po nią jechać :P

Dostanę pewnie w łeb od Katarzynki, ale trudno :mrgreen:

alus1 pisze:polecam to jest doskonałe na przyjęcie tesciowej zaskoczymy ja po raz wtóry :mrgreen:

:wink: 8)
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw mar 17, 2011 16:29 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

Agata&Alex pisze:Kupujesz rybkę jaką lubisz, ja miałam morszczuka w płatach. Rozmrażasz, odsączasz i oprószasz solą i pieprzem.

Rozmemłasz (u nas się tak mówi :oops: ) jajka w miseczce, na talerzyku nasyp mąkę a na drugim płatki migdałów.

Rybę maczasz w jajku, potem w mące, raz jeszcze w jajku i w płatkach. Z piersią kurzą postępujesz identycznie.

Smażysz na dobrze rozgrzanym oleju, wtedy potrawa nie będzie "piła" oleju. Smażyć na rumiany kolor 8)

do tego zrobiłam mizerie z jogurtem typu greckiego, taki zestaw mogłabym jeść codziennie 8)

u nas taki obiadek jest jutro :mrgreen:

teraz reklama biedronki :mrgreen:

wszystkie produkty do kupienia w biedronce :ryk: :ryk:

Przepis na TUŃCZYKA Z BIEDRONKI

1. Pożycz jedno jajko

1. Weź filet z morszczuka...

Bardzo cenny wątek, bardzo :D

CatherineTheGreat

Od: Wto lis 25, 2008 9:58

Post » Czw mar 17, 2011 16:30 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

Zamiast płatków migdałów - płatki mydlane. tłuszcz łatwiej schodzi

CatherineTheGreat

Od: Wto lis 25, 2008 9:58

Post » Czw mar 17, 2011 16:42 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

CatherineTheGreat pisze:Zamiast płatków migdałów - płatki mydlane. tłuszcz łatwiej schodzi

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw mar 17, 2011 20:19 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

:ryk:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Czw mar 17, 2011 20:29 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

alus się pokazała :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw mar 17, 2011 20:49 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

CatherineTheGreat pisze:Zamiast płatków migdałów - płatki mydlane. tłuszcz łatwiej schodzi

tłuszcz spływa chyba , przynajmniej z mojej teściowej :twisted:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Czw mar 24, 2011 11:16 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

A tu znowu post :evil:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw mar 24, 2011 12:13 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

ano :roll:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

[poprzednia][następna]