w kolejce... Zwierzęta w szkole w stanie agonalnym s. 35

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 16, 2011 8:52 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

W sumie to już się boję jechać i cokolwiek zaczyna, bo wiem ile to mnie zawsze nerwów kosztuje... Ale psy same sobie nie pomogą...

Przypomniało mi się, że nie wstawiałam tu nowych zdjęć piesków, które czekają na adopcję:

1. Sunia Dina. Wszyscy myśleliśmy, że będzie cała biała, a kilka dni temu jej plamy jasno brązowe powyskakiwały :mrgreen: :
Obrazek
Obrazek
Obrazek

2. Sunia Lusia:
Hmmm, jaka pyszna chrupeczka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

3. Piesek Filutek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tu razem z Dianą:
Obrazek

4. Dina, mama szczeniaków
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro mar 16, 2011 8:54 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

O Boziu, jakie one cudne :1luvu:
Za dobre domki ! :ok:

Mam do Was gorącą prośbę - forumowa Pinokio, działająca także na Dogo jako Pipi, bierze udział w ankiecie Dogo do Krakvetu.
Irenkę znam osobiście, to bardzo dobra dusza, która wyprowadziła się na wieś z Białegostoku, żeby móc bardziej pomagać zwierzętom i teraz walczy o utrzymanie licznej gromadki, ale także z ciemnotą chłopstwa, które katuje zwierzęta albo jej podrzuca.
Proszę, zagłosujcie na Pipi: http://www.dogomania.pl/threads/203725- ... zec!/page3

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro mar 16, 2011 8:57 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Maluchy, prawie ze od mamy sa juz wieksze :ryk: Boskie sa ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro mar 16, 2011 9:05 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Marea pisze:Maluchy, prawie ze od mamy sa juz wieksze :ryk: Boskie sa ;)

No właśnie takie jakieś duże są :mrgreen:
Są bardzo sympatyczne, zresztą jak każdy szczenior. Za to Dina jest BOSKA. Nie ma chyba osoby, której by nie lubiła:)
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Czw mar 17, 2011 8:03 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Kolejny dzień i kolejny dramat... Kolejne kocie cierpienie, kolejny raz poczucie bezsilności...
Dostarczam jednej z karmicielek jedzenie dla kotów, bo ma ich dość sporo pod opieką. Od tej Pani zabraliśmy kotkę Larę, która szuka domu. Miesiąc temu wypuściłam kotkę po sterylce. Wczoraj poszłam zanieść karmę i to co zobaczyłąm zbiło mnie z nóg...
Pamiętam tą kotkę. Bardzo dobrze ją pamiętam. Była dzika, nie mogliśmy jej złapać, gryzła, rzucała się. W lecznicy zachowywała się jeszcze gorzej...
A wczoraj? Leżałą bez ruchu i wszystko jej było jedno. Nos cały w krwi i gilach. Cały język i środek nosa są w nadżerkach. Kotka miała straszliwą gorączkę, z resztą cały czas ma.
Może to i dobrze? To chyba znak, że organizm walczy...
Do tego dochodzi biegunka, gorzej niż lejąca... Po nocy kuweta aż pływała, nie było w ogóle widać żwirku. No i cała podłoga we krwi, wszystko zakichane krwią...
No i oczywiście leczenie, kroplówki, leczenie, dobra karma, leczenie, immunostymulatory...
Dziś jest o tyle dobrze, że kotka ruszyła trochę karmy. I wstała w nocy do kuwety, ale mimo wszystko, cała jest w koopie umazana, bo przecież nie może się na nogach utrzymać i się przewraca...

Tylko standardowo na leczenie środków brak... Ale jak zostawić kota, który na środku chodnika umiera i nikogo to nie obchodzi? :cry:

Oto kotka, już po czyszczeniu nosa z krwi i gilunków i oczu z ropy:
Obrazek

ifciastu

Post » Czw mar 17, 2011 8:09 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Biedactwo :cry:
Jak ludzie mogą przechodzić obojętnie obok cierpiącego zwierzęcia? :evil: Co się z ludźmi dzieje, że jest tyle znieczulicy, kompletnej obojętności? :twisted: Nóż się w kieszeni otwiera :twisted: :twisted: :twisted:
Trzymam ogromne kciuki, żeby koteńka szybko odzyskała siły i wróciła do zdrowia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw mar 17, 2011 8:12 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

:( biedna koteczka.
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw mar 17, 2011 8:15 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Zaraz poproszę o banerek dla kici, może ktoś wesprze nas choć troszkę finansowo :?
Kotka jest w masakrycznym stanie... Nie wiem, jak ludzie mogą nie zauważać takich rzeczy...

ifciastu

Post » Czw mar 17, 2011 8:32 Re: W kolejce... LEŻAŁA I UMIERAŁA! Chora Nyness! POMÓŻ!!! s. 22

Biedulka :(
Trzymam kciuki :ok:

Erin

Post » Czw mar 17, 2011 8:35 Re: W kolejce... LEŻAŁA I UMIERAŁA! Chora Nyness! POMÓŻ!!! s. 22

Poprosiłam CatAngel o wydarzenie na FB dla Nyness...

Wczoraj nie byłam na tej interwencji, bo kotem się zajęłam, także dziś mam do zaliczenia dwie...

ifciastu

Post » Czw mar 17, 2011 8:47 Re: W kolejce... LEŻAŁA I UMIERAŁA! Chora Nyness! POMÓŻ!!! s. 22

:( następna biedna kotka

Mnóstwo :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw mar 17, 2011 9:50 Re: W kolejce... LEŻAŁA I UMIERAŁA! Chora Nyness! POMÓŻ!!! s. 22

Skontaktowałam się z Malborską Telewizją Internetową. Być może będzie w niej wywiad i reportaż o moich kotach! Ach, ależ by było fajnie!

ifciastu

Post » Czw mar 17, 2011 9:52 Re: W kolejce... LEŻAŁA I UMIERAŁA! Chora Nyness! POMÓŻ!!! s. 22

No to za wywiad! :ok:

Erin

Post » Czw mar 17, 2011 14:20 Re: W kolejce... LEŻAŁA I UMIERAŁA! Chora Nyness! POMÓŻ!!! s. 22

Kotka Nyness jest już po kolejnej dawce leków. Dostaje też kroplówki. Jest strasznie osłabiona, próbuje wstawać, ale niestety przewraca się na boki. Za każdym razem kiedy wchodzę do łazienki podłoga jest umazana w kupie i w gilkach z krwią... Nie nadążam sprzątać, bo kotka cały czas kicha...

ifciastu

Post » Czw mar 17, 2011 16:01 Re: W kolejce... LEŻAŁA I UMIERAŁA! Chora Nyness! POMÓŻ!!! s. 22

Biedna kicia... :(

Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: żeby wyzdrowiała i znalazła dom!

Jak tylko otrzymasz banerek to puść mi pw proszę to od razu u siebie umieszczę bo to bardo ważna i pilna sprawa!

24102007

Od: Sob lut 12, 2011 21:17

[poprzednia][następna]