Ag_konin pisze:Konin pisze:WIERA do schroniska trafiła 14 sierpnia 2010r. Potrącona przez samochód leżała na poboczu drogi. Przywieźli ją dobrzy ludzie.
wątek Wiery: viewtopic.php?f=1&t=116111
Wiera ma FIPa
A co z Wierą?

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ag_konin pisze:Konin pisze:WIERA do schroniska trafiła 14 sierpnia 2010r. Potrącona przez samochód leżała na poboczu drogi. Przywieźli ją dobrzy ludzie.
wątek Wiery: viewtopic.php?f=1&t=116111
Wiera ma FIPa
kasia86 pisze:A co z Wierą?
cynamon i wanilia pisze:kasia86 pisze:A co z Wierą?
mam nadzieję, że znajdą się środki na badanie w Laboklinie, żeby się upewnić co do FIPa i ze jej samopoczucie wiąże się raczej z samym pobytem w schronie niż tą okropną chorobą. w tej chwili ma sie doobrze, ale generalnie straciła na wadze
może jakaś dobra dusza wpłaci grosik?
Wierka jest żywą kotką, lubi być wydrapana ludzką ręką;)
dagmara-olga pisze:słuchajcie, znów pojawia się sprawa miana przeciwciał FIP. To naprawdę nie jest wskaźnik jednoznaczny! Nawet wysokie miano nie oznacza zachorowania tak jak i ujemny wynik nie oznacza zdrowia. Nie demonizujmy. Zainteresowanym mogę przesłać kompetentne i wiarygodne stanowisko w sprawie FIP i badań miana - autorem jest prof. Frymus.
Badaniem wydajemy praktycznie wyrok na kota - FIP a może dożyć 18 lat w spokoju.
Podajcie mi maila to prześlę.
cynamon i wanilia pisze:kasia86 pisze:A co z Wierą?
mam nadzieję, że znajdą się środki na badanie w Laboklinie, żeby się upewnić co do FIPa i ze jej samopoczucie wiąże się raczej z samym pobytem w schronie niż tą okropną chorobą. w tej chwili ma sie doobrze, ale generalnie straciła na wadze
może jakaś dobra dusza wpłaci grosik?
Wierka jest żywą kotką, lubi być wydrapana ludzką ręką;)
Gibutkowa pisze:Cynamonku - kasiatatry miała na wątku Lesia chyba w drugim poście skan z IDEEXU i tam był pełen opis zarówno badań miana jak i badań krwi i innych objawów zewnętrznych itp i procentowo podane jakie jest prawdopodobieństwo FIP.
Poza tym jak na razie w 100% FIP można potwierdzić tylko podczas sekcji. Zawsze, absolutnie zawsze jest szansa że to nie FIP. Także dopóki kot dobrze się czuje i funkcjonuje w miarę to zawsze jest nadzieja
kasia90 pisze:Ile jest potrzebne na leczenie kotki? U mnie akurat w tym miesiącu z kasą ciężko, ale może by wykombinować jakąś aukcję? Parę fantów bym znalazła.
Użytkownicy przeglądający ten dział: anna1402, Blue i 256 gości