Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 15, 2011 12:10 Re: Beeju, Guree i Natalia - p... pkp :[

Lepiej bym tego nie podsumowała :evil: Teraz widzę ile mam szczęścia, że mogę chodzić do pracy pieszo albo jechać rowerem.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto mar 15, 2011 12:41 Re: Beeju, Guree i Natalia - p... pkp :[

Ja też muszę do Katowic jechać na czwartek i niestety "kochane" pkp strasznie pocięło połączenia w stosunku do tego co było jeszcze na wakacje. Co z tego że po południu mam pociągi dwie sztuki, na które powinnam zdążyć teroretycznie jak z pracy wyjdę i dojadę do Wrocka ze Świdnicy, skoro one jadą gdzieś znad morza chyba i już sobie wyobrażam ile będzie wagonów (2 góra 3, a w tym 2 pewnie 1 klasa) i pewnie wszystkie zawalone, bo pociąg jedzie jeszcze aż na podkarpacie, a to jest dla mnie prawdopodbnie 3 godziny na stojąco w korytarzu :twisted:

Zrównać PKP z ziemią !!!
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto mar 15, 2011 12:59 Re: Beeju, Guree i Natalia - p... pkp :[

Z tego wnioskuję, że powinnam codziennie rano cmoknąć mój miejski autobus czule w zderzaczek - chodzą punktualnie nawet w największe mrozy i zawsze mam punktowane, siedzące miejsce 8)
Ale ja nie jestem dobrym przykładem - do KAŻDEGO srodka transportu mam 10 minut i zawsze jadę na siedząco :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto mar 15, 2011 13:50 Re: Beeju, Guree i Natalia - p... pkp :[

Tak sprawdziłem z ciekawości... Na 85 pociągów z K-c do Tych i z Tych do K-c 17 jest zawieszonych albo odwołanych. A sprawdzałem wg rozkładu w którym i tak już część kursów jest wykreślona...
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Wto mar 15, 2011 16:14 Re: Beeju, Guree i Natalia - p... pkp :[

Z tych ostatnich tak... Ale w ciągu ostatnich kilku miesięcy ubyło ich znacznie więcej....
kilka miesięcy temu w godzinach "przedpracowych" (tzn od 6 do po 7) miałam ok 5-6 połączeń... Teraz mam o 6:17 i o 7:17, przy czym tym o 7:17 ciężko zdążyć na 8... (czasem się spóźnia, i jestem wtedy ok 8:05.....)
dodając, że pracuję na 7:30........ :[

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro mar 16, 2011 15:14 Re: Beeju, Guree i Natalia - p... pkp :[

Witam ciepło trzy kotuchy i Dużą :piwa:
Przeczytałam pierwszą stronę celem wprowadzenia, a teraz melduję się na końcu :mrgreen:

Co do pkp to mam jak najgorsze doświadczenia - niech ich, za przeproszeniem, szlag trafi :evil: Dlaczego, pytam dlaczego, kolej u nas musi być w tak żałosnym, opłakanym stanie, zarówno technologicznym, jak i organizacyjnym? :evil:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro mar 16, 2011 21:46 Re: Beeju, Guree i Natalia - p... pkp :[

Pasibrzucha pisze:Witam ciepło trzy kotuchy i Dużą :piwa:
Przeczytałam pierwszą stronę celem wprowadzenia, a teraz melduję się na końcu :mrgreen:

Witamy w naszych skromnych progach :piwa:

charm

Post » Czw mar 17, 2011 6:18 Re: Beeju, Guree i Natalia - p... pkp :[

Wstawanie w środku novy (czyt. przed 5) źle na mnie działa... Spaaaaaać mi się chce... :-(
A jak myślę, że od wtorku będę musiała wstawać 15-20minut wcześniej, to dostaję gęsiej skórki.... :-(

charm

Post » Czw mar 17, 2011 6:22 Re: Beeju, Guree i Natalia - p... pkp :[

A tak poza tym, to wczoraj byłam drugi raz na zajęciach z tańca brzucha :twisted: - uczyłyśmy się czterech różnych ósemek biodrami :twisted:

Wychodząc z założenia, że "jeśli brakuje ci czasu znajdź sobie dodatkowe zajęcie" zajęcia dodatkowe pojawiły się jakieś 4-5 razy w tygodniu, przynajmniej do świąt... Ale przynajmniej intensywnie wykorzystuję kartę multisportu, i może chociaż do lata zacznę się mieścić w spodniach :twisted:

charm

Post » Czw mar 17, 2011 7:53 Re: Beeju, Guree i Natalia - p... pkp :[

Ja też wstaję o takiej barbarzyńskiej godzinie :x
Łączę się w bólu :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw mar 17, 2011 8:04 Re: Beeju, Guree i Natalia - p... pkp :[

charm pisze:A tak poza tym, to wczoraj byłam drugi raz na zajęciach z tańca brzucha :twisted: - uczyłyśmy się czterech różnych ósemek biodrami :twisted:

A to mnie zaintrygowałaś! Czym się one różnią, te ósemki? :spin2:

Pasibrzucha

Post » Czw mar 17, 2011 8:45 Re: Beeju, Guree i Natalia - p... pkp :[

Pasibrzucha pisze:
charm pisze:A tak poza tym, to wczoraj byłam drugi raz na zajęciach z tańca brzucha :twisted: - uczyłyśmy się czterech różnych ósemek biodrami :twisted:

A to mnie zaintrygowałaś! Czym się one różnią, te ósemki? :spin2:

jak na razie umiem ósemki w poziomie do przodu i do tyłu, i pionowe do góry i do dołu ;-)

charm

Post » Śro kwi 06, 2011 20:12 Re: Beeju, Guree i Natalia - zapracowana...

Ostatnio bardzo zaniedbuję wątek... :oops:

Są ku temu dwa podstawowe powody...
Praca - dobrze ze jest, jakby jej nie było, to byłby problem, bo skąd bym wtedy brała kasę na rarytasy dla dwóch burych dachowdów i zwinietej z przystanku pingwinicy :P
Lubię swoją pracę, jest ciekawa, interesująca, rozwijająca, pełna wyzwań, ale też nieco stresująca, męcząca, itd...
a ostatnio do tego niewielki sajgon, zmiana działu, konieczność sporych zaległości "odziedziczonych w spadku", itd...
i tak w ciągu ostatnich dwóch tygodni miałam więcej nadgodzin niż przez prawie cały ostatni rok pracy... :roll:
Ale mam nadzieję, że się w koooońcu odkopię ;-)

Ćwiczenia.... w końcu wzięłam się za siebie - jako dodatkowy pracowy "bonus" mam kartę multisportu, i ostatnio bardzo intensywnie wykorzystuję :twisted:
4x tygodniowo bodyspace, taniec brzucha, itd ;)
Ale... uwaga: będę się chwalić :ryk:
Od połowy marca, bez jakichkolwiek zmian w diecie, trybie życia itd straciłam 5cm w pasie, 3cm w biodrach i 3cm w udzie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I nadal chodzę..
chodź prawda jest taka, że gdyby nie było efektów rzuciłabym to w cholerę... po całym dniu poza domem, wstając o 5, wracając nie wcześniej niż o 17... a po 30 minutach na body ledwo chodzę... a chodzę piechotą... 15 minut w jedną stronę ;-)
raz pojechałam autem - jechałam ok 7 minut..... a potem... przez prawie 40 szukałam miejsca parkingowego.... :roll:
uroki mieszkania koło chorzowskiego centrum kultury, i takie tam... :evil:

W weekend powinnam mieć choć trochę czasu, i wrzucę jakieś zdjęcia moich malutkich burasiątek i Natalii :twisted:
Jakby ktoś ogólnie chciał zdjęcia poolądać, to zapraszam tutaj: kocie i niekocie ;-)

charm

Post » Śro kwi 06, 2011 20:53 Re: Beeju, Guree i Natalia - zapracowana...

Zazdroszczę samozaparcia! Też przydałoby mi się parę centymetrów tu i ówdzie zgubić. A najlepiej, jakby się je dało przemieścić w inne miejsce :lol:
Zdjęcia niekocie - rewelacja :D

Pasibrzucha

Post » Śro kwi 06, 2011 21:00 Re: Beeju, Guree i Natalia - zapracowana...

Pasibrzucha pisze:A najlepiej, jakby się je dało przemieścić w inne miejsce :lol:

przemieszczać bym zdecydowanie nie chciała, paru cm chętnie bym oddała (wszędzie...).. :oops: ;-)

Co do zdjęć.... Dziękuję.... :oops: :oops: :oops:

charm

[poprzednia][następna]