Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego. Już Znalazł.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 14, 2011 20:40 Re: Piękny RUDZIELEC u Beasi. RudyPłaczeCałeNoce. ProsimyoRady.

ewar pisze:To on gada czy miauczy żałośnie? Tak jak kotka w rujce? Bo gadającego kota to chciałabym mieć.

Nie znam się na tym, ale to tak jakby starał się wypowiadać słowa ale bardzo przeciągle, a potem kilka zawodzących miauknięć i taka przeplatanka.
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon mar 14, 2011 20:42 Re: Piękny RUDZIELEC u Beasi. RudyPłaczeCałeNoce. ProsimyoRady.

Beasia pisze:
ewar pisze:To on gada czy miauczy żałośnie? Tak jak kotka w rujce? Bo gadającego kota to chciałabym mieć.

Nie znam się na tym, ale to tak jakby starał się wypowiadać słowa ale bardzo przeciągle, a potem kilka zawodzących miauknięć i taka przeplatanka.

bo on gwarą gada :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon mar 14, 2011 21:00 Re: Piękny RUDZIELEC u Beasi. RudyPłaczeCałeNoce. ProsimyoRady.

Kot gaduła. Jak Chajka i Kaśka. :D
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon mar 14, 2011 22:37 Re: Piękny RUDZIELEC u Beasi. RudyPłaczeCałeNoce. ProsimyoRady.

I mój najukochańszy tymczas Edzio!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro mar 16, 2011 8:04 Re: Piękny RUDZIELEC u Beasi. RudyPłaczeCałeNoce. ProsimyoRady.

Beasia, jest lepiej?

ewar

Post » Śro mar 16, 2011 8:38 Re: Piękny RUDZIELEC u Beasi. RudyPłaczeCałeNoce. ProsimyoRady.

W zasadzie jest tak samo. Dochodzę do wniosku, że to raczej nie jest wycie ze stresu czy rozpaczy, ale to chyba taki typ nocnego wyjca i gaduły. Trufla warczy na niego dalej i przepędza go z różnych miejsc. Karmel najbezpieczniej czuje się na szafce wiszącej w kuchni, ale jak Trufla idzie spać, to on korzystając z okazji śpi na fotelu.
Nie pisałam nic, bo chciałam jeszcze wszystko przemyśleć i naradzić się z rodziną, ale postanowiliśmy, że postaramy się znaleźć Karmelowi dom, w którym ludzie mają mocniejszy sen lub większy metraż i kocior dający nocne koncerty nie jest powodem bezsennych nocy. Nie chcę się usprawiedliwiać, ale napiszę tylko, że jak Karmel zacznie w nocy swoje opowieści, to moja córka, która ma taki sen, ze można ją wynieść z łóżka i się nie obudzi, mówi, że Karmel ją też stawia na nogi, to uwierzcie, że jest głośno. Poza tym wydaje mi się, że Karmelek lepiej czułby się będąc jedynakiem lub z 1 łagodnym i niedominującym kotem, bo w Toruniu gdzie przebywał kilka dni, był bardzo miziasty dla ludzi, których miał na wyłączność, a u mnie chyba obawia się reakcji Trufli, więc sam się do nas nie zbliża. Chodzę za nim po domu i głaskam, gadam, daję smakołyki ale nie udało mi się kupić jego zaufania.
Wiem, że teraz posypią się na mnie gromy, ale od początku zastrzegałam, że wezmę Karmela na DT i jeśli będzie taka możliwość, to zostanie u mnie na stałe. Niestety nie wszystko ułożyło się tak, jak zakładałam i stąd taka decyzja moja i mojej rodziny. Rozczarowanych i zawiedzionych przepraszam, ale z dobrem mojej rodziny także muszę się liczyć. Obiecuję także, że będę szukać dla Karmela domu najlepszego na świecie.
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Śro mar 16, 2011 8:40 Re: Piękny RUDZIELEC u Beasi. RudyPłaczeCałeNoce. ProsimyoRady.

Dlaczego gromy? DT to DT, opcja DS była opcjonalna :wink: Koty są różne, sama mam tymczasa, który jest mooocno dominujący ... tylko nie gadatliwy, na szczęście :wink:
:ok: za domek dla rudzielca!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro mar 16, 2011 8:46 Re: Piękny RUDZIELEC u Beasi. RudyPłaczeCałeNoce. ProsimyoRady.

alix76 pisze:Dlaczego gromy? DT to DT, opcja DS była opcjonalna :wink: Koty są różne, sama mam tymczasa, który jest mooocno dominujący ... tylko nie gadatliwy, na szczęście :wink:
:ok: za domek dla rudzielca!

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Śro mar 16, 2011 9:00 Re: Piękny RUDZIELEC u Beasi. RudyPłaczeCałeNoce. ProsimyoRady.

masz rację w tym układzie wszyscy muszą być szczęśliwi !
Obrazek

myszorek40

Od: Sob sie 28, 2010 17:11

Post » Śro mar 16, 2011 9:02 Re: Piękny RUDZIELEC u Beasi. RudyPłaczeCałeNoce. ProsimyoRady.

Agatka, zmień proszę tytuł wątku, że Karmel szuka domku.
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Śro mar 16, 2011 9:40 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Tytuł zmieniony, edytowałam też pierwszy post.
Dla zainteresowanych, z przyzwyczajenia patrzę na mieszkanie jego poprzednich właścicieli. Bez zmian, żyją normalnie, nie szukają go.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Śro mar 16, 2011 9:59 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro mar 16, 2011 10:07 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

becia_73 pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=125363

Nie strasz mnie, myślałam, że podsyłasz mi wątek, że ktoś z Torunia szuka rudego kota, bo mu uciekł.

Nie wyobrażam sobie, żeby wieźć Karmela gdziekolwiek poza okolice, w których mieszka Beasia.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Śro mar 16, 2011 10:19 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

oh sorki, jakoś tak mi się uroiło,że to właśnie Wa-wa :oops:
Ale na Śląsku ktoś też szukał kocurka,ale chyba młodego..zaraz zobaczę
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro mar 16, 2011 13:06 Re: Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego

Beasia, pisałam już wcześniej.Ludzie i koty mają być szczęśliwi, inaczej nic nie ma sensu.Przyznam się,że jak przeczytałam,że nazwaliście go Karmelkiem, to coś mnie tknęło i przypomniałam sobie rudaska od Artura_s.Słowo.
Trzymam mocno kciuki za domek dla kota, wierzę,że znajdzie szybko :ok: :ok: :ok:

ewar

[poprzednia][następna]