Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
OKI pisze:I<3koty pisze:Zależy mi, żeby kot był towarzyski i przytulaśnyPowinien być też dość spokojny, a nie jak np. Tonkijskie, które są kompletnymi wariatami
Chciałabym żeby był przywiązany do swojej pani (mnie) i chociaż mniej więcej znał swoje imię i chociaż mniej więcej na nie reagował. Nie może być też strachliwy bo w domu jest już pies i kot rasy Rosyjski Niebieski (ma 12 mies) , powinny żyć ze sobą w zgodzie. A i nie mogą być to długowłose koty i żeby nie spały cały dzień.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bardzo dziękuję i mam nadzieję że mój wymarzony kot istnieje.
I<3koty pisze:annskr pisze:Dachowiec z domu tymczasowego z psami. Najlepiej z Twojego miasta lub z niewielkiej odległości.
Z jedną uwagą - dt może przewidzieć z dużym prawdopodobieństwem, jak zachowa się kot w kontakcie z Twoim zwierzakami, natomiast nie może przewidzieć rekacji Twoich zwierzaków - w pierwszych dniach może być nieciekawie.. I od Ciebie zależy, czy będziesz mieć wystarczającą ilość cierpliwości, czy zrezygnujesz po kilku dniach..
Twój kot wykastrowany /wysterylizowany? To ważne, bo po ciachnięciu zwierzaki są zdecydowanie mniej bojowe.
Jesli zdecydujesz się na kupno lub adopcję kota rasowego - pamiętaj, że nie istnieje coś takiego, jak "rasowy bez rodowodu"
Życzę miłego dokocenia
Kotka będzie wysterylizowana ale na razie jest na to za mała.
Ma 12 miesięcy i jest za mała?Sugeruję zmianę weta
I<3koty pisze:/
Tu należy się sprostowanie ona ma na razie 8 miesięcy a 12 będzie miała kiedy będziemy kupowali następnego kotka![]()
(nasz weterynarz doradził żebyśmy sterylizowali dopiero po pierwszej rujce)
Satyr77 pisze:Niacha, ale widziałaś spokojnego devona, jakby nie musiał być spokojny to bym peterbalda polecał
I<3koty pisze:annskr pisze:Dachowiec z domu tymczasowego z psami. Najlepiej z Twojego miasta lub z niewielkiej odległości.
Z jedną uwagą - dt może przewidzieć z dużym prawdopodobieństwem, jak zachowa się kot w kontakcie z Twoim zwierzakami, natomiast nie może przewidzieć rekacji Twoich zwierzaków - w pierwszych dniach może być nieciekawie.. I od Ciebie zależy, czy będziesz mieć wystarczającą ilość cierpliwości, czy zrezygnujesz po kilku dniach..
Twój kot wykastrowany /wysterylizowany? To ważne, bo po ciachnięciu zwierzaki są zdecydowanie mniej bojowe.
Jesli zdecydujesz się na kupno lub adopcję kota rasowego - pamiętaj, że nie istnieje coś takiego, jak "rasowy bez rodowodu"
Życzę miłego dokocenia
Kotka będzie wysterylizowana ale na razie jest na to za mała.
Niacha pisze:Satyr77 pisze:Niacha, ale widziałaś spokojnego devona, jakby nie musiał być spokojny to bym peterbalda polecał
No wiem ciężko je nazwać "spokojnymi"Tylko jak tu znaleźć kota, który bawiłby się i jednocześnie był grzeczny
hihi
A co do sterylizacji: to należałoby to zrobić zanim przybędzie nowy kociak, bo potem można to odwlec o tydzień za późno i wylądować z kociakami. No chyba że byłyby dwie baby oczywiście
behemotkot pisze:Brytyjczyki wcale nie są takie fajne jeśli chodzi o futro, moim zdaniem dachowce zostawiają mniej.
Futro jest jasne i widać na wszystkim co czarne (chyba że czarny bryt). Dywan trzeba często odkurzać, przed wyjściem z domu schodzi kilka naklejek z rolek. Może wybierz najpierw maść kota, a potem resztę
No i towarzysko są takie sobie, np. do łóżka rano owszem, ale już siedzieć na kolanach niekoniecznie.
Za to nie opuści cię na krok, pójdziesz do kuchni - za tobą, kąpiesz się w wannie - on czeka w łazience.
Z innymi rasami nie miałam do czynienia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: dran, Google [Bot], Manuelowa, teesa i 107 gości