Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
I<3koty pisze:Zależy mi, żeby kot był towarzyski i przytulaśnyPowinien być też dość spokojny, a nie jak np. Tonkijskie, które są kompletnymi wariatami
Chciałabym żeby był przywiązany do swojej pani (mnie) i chociaż mniej więcej znał swoje imię i chociaż mniej więcej na nie reagował. Nie może być też strachliwy bo w domu jest już pies i kot rasy Rosyjski Niebieski (ma 12 mies) , powinny żyć ze sobą w zgodzie. A i nie mogą być to długowłose koty i żeby nie spały cały dzień.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bardzo dziękuję i mam nadzieję że mój wymarzony kot istnieje.
ewar pisze:Są dwa wątki.Poproś moda o zamknięcie jednego
viewtopic.php?f=1&t=125336
Tutaj Ci odpowiedziałam.
Satyr77 pisze:To może jakiś półdługowłosy, wyczesywać co prawda trzeba, ale bez jakiś tragedii, może pomyśl o MCO, SIB/NEM, RAG.
naline pisze:Każdy kot śpi.
Jeśli chodzi o rasy, to jest ich dużo, ale właśnie jak niektórzy piszą warto zastanowić się nad dachowcem.
Czemu nie chcesz długowłosych lub półdługowłosych (MCO, SIB, RAG) ?
Tak jak pisałSatyr77 pisze:To może jakiś półdługowłosy, wyczesywać co prawda trzeba, ale bez jakiś tragedii, może pomyśl o MCO, SIB/NEM, RAG.
Trzeba czesać, ale nie zostawiają tak dużo kłaków jak normalne dachowce
annskr pisze:Dachowiec z domu tymczasowego z psami. Najlepiej z Twojego miasta lub z niewielkiej odległości.
Z jedną uwagą - dt może przewidzieć z dużym prawdopodobieństwem, jak zachowa się kot w kontakcie z Twoim zwierzakami, natomiast nie może przewidzieć rekacji Twoich zwierzaków - w pierwszych dniach może być nieciekawie.. I od Ciebie zależy, czy będziesz mieć wystarczającą ilość cierpliwości, czy zrezygnujesz po kilku dniach..
Twój kot wykastrowany /wysterylizowany? To ważne, bo po ciachnięciu zwierzaki są zdecydowanie mniej bojowe.
Jesli zdecydujesz się na kupno lub adopcję kota rasowego - pamiętaj, że nie istnieje coś takiego, jak "rasowy bez rodowodu"
Życzę miłego dokocenia
I<3koty pisze:Zależy mi, żeby kot był towarzyski i przytulaśnyPowinien być też dość spokojny, a nie jak np. Tonkijskie, które są kompletnymi wariatami
Chciałabym żeby był przywiązany do swojej pani (mnie) i chociaż mniej więcej znał swoje imię i chociaż mniej więcej na nie reagował. Nie może być też strachliwy bo w domu jest już pies i kot rasy Rosyjski Niebieski (ma 12 mies) , powinny żyć ze sobą w zgodzie. A i nie mogą być to długowłose koty i żeby nie spały cały dzień.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bardzo dziękuję i mam nadzieję że mój wymarzony kot istnieje.
I<3koty pisze:annskr pisze:Dachowiec z domu tymczasowego z psami. Najlepiej z Twojego miasta lub z niewielkiej odległości.
Z jedną uwagą - dt może przewidzieć z dużym prawdopodobieństwem, jak zachowa się kot w kontakcie z Twoim zwierzakami, natomiast nie może przewidzieć rekacji Twoich zwierzaków - w pierwszych dniach może być nieciekawie.. I od Ciebie zależy, czy będziesz mieć wystarczającą ilość cierpliwości, czy zrezygnujesz po kilku dniach..
Twój kot wykastrowany /wysterylizowany? To ważne, bo po ciachnięciu zwierzaki są zdecydowanie mniej bojowe.
Jesli zdecydujesz się na kupno lub adopcję kota rasowego - pamiętaj, że nie istnieje coś takiego, jak "rasowy bez rodowodu"
Życzę miłego dokocenia
Kotka będzie wysterylizowana ale na razie jest na to za mała.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 200 gości