Syberyjczyki.Kto zamawia?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 13, 2011 19:32 Syberyjczyki.Kto zamawia?

Piątek, 11 marca 2011 r. godz. 18:19
Zbieram zamówienia na kotki rasy syberyjski.
e-mail: ewelina289@onet.eu
Takie ogłoszenie znalazłam.Czy da się z takim czymś walczyć?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie mar 13, 2011 19:43 Re: Syberyjczyki.Kto zamawia?

Na wystawach kotów rasowych też widziałam na klatkach wystawowych kartki z napisami w stylu " w kwietniu będziemy mieli kocięta, przyjmujemy zamówienia".
Jakoś mnie to nie szokuje.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie mar 13, 2011 20:09 Re: Syberyjczyki.Kto zamawia?

Sądzisz,że to rasowe?

ewar

Post » Pon mar 14, 2011 8:25 Re: Syberyjczyki.Kto zamawia?

Mulesia pisze:Na wystawach kotów rasowych też widziałam na klatkach wystawowych kartki z napisami w stylu " w kwietniu będziemy mieli kocięta, przyjmujemy zamówienia".
Jakoś mnie to nie szokuje.

Mnie natomiast trochę.Jakoś nie potrafię zrozumieć sensu w rozmnażaniu zwierząt, doprowadzaniu do tego,że są w sumie chore.Persy maja zbyt płaskie nosy na przykład, co sprawia,że mają problemy, o psach można w nieskończoność.Ale to moje zdanie i mam do tego prawo.
Tutaj podejrzewam faceta, o którym słyszałam,że rozmnaża koty, karmi je przemielonymi gołębiami (BARF?), krzyżuje i sprzedaje na targu.Nic nie można mu zrobić.Ostatnio skarżył się u weta,że rodzą mu się koty bez sierści.Moja była tymczaska Sonia, która została znaleziona w strasznym stanie jest w typie syberyjczyka.Możliwe,że została wyeksploatowana i wyrzucona.Kiedyś do lecznicy przyszła kobieta, która chciała właśnie syberyjczyka.Powiedziała,że kupi więc, bo ktoś w Stalowej takie ma.Zależy jej,aby było tanio, bo gdy kot ucieknie, jak to już się u niej zdarzyło, to żeby nie szkoda było pieniędzy.Dodam,że nie szukała tej swojej kotki, która uciekła.Była niewysterylizowana.
Kiedy będzie zakaz handlowania zwierzętami na targu? Zakaz pseudohodowli?

ewar