MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 12, 2011 23:19 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

To będzie niestety trwało, wiele kotów jeszcze padnie, ale może później będzie lepiej... tak się łudzę...

do jutra jestem pod Zakopanem, jak wrócę do Wawy, to wkleję zdjęcia i zobaczycie. Moze uda się znaleźć DT dla tej małej, za leczenie zapłacę.
pogadam ze schroniskiem, zobaczymy, czy sie zgodzą na remont kociarni... to trzeba by było wyburzać scianki (tam jest cos jak dykta), robić od nowa. Gdyby było kawałek miejsca, żeby postawić nową kociarnie, ale na to nie ma szans, bo i tak jest ciasno. Tam wszystko jest spróchniałe. jestem w trakcie remontu i cos o tym wiem :?

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Sob mar 12, 2011 23:24 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

coś mi przyszło na myśl. Na wątku Krośnieńskim czyli Twoim Jasdor ktoś pytał, czy nie macie kota do 4 miesięcy, prawda? Może by Ci się udało ubłagać, żeby to maleństwo z Mielca zabrać?... To jest kocie 2-3 mce...

kasiatatry

Post » Sob mar 12, 2011 23:30 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

Sprawdzę, bo sie juz pogubiłam i nie bardzo pamiętam :oops: To normalne w moim wieku :mrgreen:
A co do kociarni - może nie trzeba nic burzyc ani budować. Ostatnio na stronie AFN w Krakowie czytałam, że planuja taki kontener postawić dla kotów . Może na chwilę obecną takie coś i w Mielcu trochę by rozładowało sytuację .

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob mar 12, 2011 23:32 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

http://afn.pl/ - tak w połowie strony jest :ok:

jasdor

Post » Sob mar 12, 2011 23:37 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

napisałam do kotx2 Pw, bo to ona pisała o kotach do 4 mcy...

szkoda mi tej kici bo tam nie ma dla niej warunków. Mam tylko nadzieję, że jeszcze tam jest...

kasiatatry

Post » Sob mar 12, 2011 23:40 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

kasiatatry pisze:napisałam do kotx2 Pw, bo to ona pisała o kotach do 4 mcy...

szkoda mi tej kici bo tam nie ma dla niej warunków. Mam tylko nadzieję, że jeszcze tam jest...

też znalazłam ale i tak byłaś szybsza :mrgreen: Może akurat, że kicia na Miau cos znajdzie. Dlaczego nie mogę wziąć więcej kotów :crying: Nie mogę :( ale może kiedyś będę mogła :ok:

jasdor

Post » Sob mar 12, 2011 23:41 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

tylko ciekawam ile kosztuje takie coś... to może by się sprawdziło...

juz znalazłam... np coś takiego, ale cena...
http://jeleniagora.olx.pl/sprzedam-kont ... 42047#pics

kasiatatry

Post » Nie mar 13, 2011 1:47 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

Dziewczyny z Radomska znalazły tańszy i z ogrzewaniem. To było coś jak taka przyczepa mieszkalna. Może to coś takiego by się sprawdziło. Poszukam link do tego producenta to wstawię.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Nie mar 13, 2011 2:20 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

Znalazłam :mrgreen:
Pierwszy link jest do producenta - na stronie są wyższe ceny ale myślę, że można coś utargować http://www.domkiholenderskie.com.pl/
A tu jest link do starej aukcji na Allegro tego producenta http://allegro.pl/domek-holenderski-dom ... 65578.html
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Nie mar 13, 2011 8:10 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

Czekam na zdjęcia.To zawsze pomaga, zobaczycie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie mar 13, 2011 8:31 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

te domki są fajne, ale wyposażenie kotom naprawdę niepotrzebne... skończy się tym, ze będzie używane do czegoś innego...

kasiatatry

Post » Nie mar 13, 2011 9:26 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

kasiatatry, czy ty znasz osobiscie zarzad schroniska? bo jedyne co mi przychodzi do glowy to ktos kto potrafil by poszukac konkretnych pieniedzy( wszedzie gdzie to mozliwe)pod warunkiem ze zarzad bedzie umial nimy zadzic, czy mielec ma np. jakies ulotki, reklamy odnosnie 1% podatku? jezeli maja podpisana umowe z krosnem bylo by mi latwiej przekonac ludzi do wplat(to na poczatek) Tylko pytanie czy nie zostana poprostu zmarnowane. mozna by poszukac sponsorow itd. pewnie kiepskie te moje pomysly....
Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

myszka2302

Od: Nie maja 16, 2010 19:25

Post » Nie mar 13, 2011 9:49 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

na dogo dziewczyny mają baner na 1%. ja tutaj nie mam, bo ja w ogóle nie umiem robić banerków. Ja nie znam tych ludzi, tyle, co z wizyty. Podpytam dziewczyn które są wolontariuszami już dłużej. Bo mnie tam coś nie pasowało... np dzwonił jakiś pan w sprawie pracy w schronisku a pani mu powiedziała, że to jest praca tylko dla kobiety, że oni mężczyzn nie szukają... a tłumaczą się, że w boksach brudno bo nie mają rąk do pracy. Dla mnie to jest dziwne.

Moim zdaniem pieniądze z 1% pojdą raczej na psy niz koty.
Bo wszyscy uważają, że koty maja dobrze.
jedyne wyjście moim zdanie to jest samodzielne zebranie pieniędzy, wykonanie kociarni i nadzorowanie użytkowania. Choć uważam, że z tą mentalnością to pomoże tylko trochę.

kasiatatry

Post » Nie mar 13, 2011 10:16 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

Zaznaczam.
Szkoda ze to tak bardzo daleko.

Wiecie co, nie wiem, z czego to wynika, ale chyba ludzie sadza, ze kotom trzeba niewiele, a na pewno mniej niz psom.
Wprawdzie schronisko w moim miescie jest OK, ale przegladalam na stronie internetowej jak wyglada wolontariat i tam jest mowa wylacznie o psach, wyprowadzaniu na spacery itd. :roll: a jak bylam w kociarni to w wiekszosci koty mruczaly na sam widok czlowieka i az tulily sie do krat i im wiecej zainteresowania tez na pewno by sie przydalo...

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Nie mar 13, 2011 10:25 Re: Schronisko, ostatni przystanek przed TM? MIELEC...

W Dębicy jest firma produkująca kontenery Weldon http://www.kontenery.weldon.pl/kontenery/
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

[poprzednia][następna]