Działki w Otwocku- sytuacja opanowana, koty szczęśliwe ! :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto mar 08, 2011 0:07 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 6/23

Nie, Beti chodzi sobie swobodnie po całym domu i nie dogaduje się z Pralinką- warczą na siebie i trzymają dystans. Transporter stoi sobie otwarty na podłodze, ale kotka omija go szerokim łukiem- chyba ma złe skojarzenia z weterynarzem. Dzisiaj zaczęła jeść, ale tylko wtedy, gdy się ją długo namawia. Antybiotyki powinny wkrótce postawić ją na nogi.
http://www.otwock.toz.pl
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Od: Nie wrz 05, 2010 21:32

Post » Wto mar 08, 2011 8:10 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 6/23

Powinnas wsadzić ją do kaltki lub zamknąc w pomieszczeniu. Jeszcze zarazi kociczkę i będziesz miała "dobrze" :mrgreen:
Poza tym kot jest spokojnieszy jak siedzi odosobniony a dziewczyny mają czas na obwąchanie sie :wink: przez drzwi.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw mar 10, 2011 21:00 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 6/23

Mała chce się bawić, a duża wyraźnie nie ma na to najmniejszej ochoty :mrgreen:
W końcu musiałam je zamknąć w osobnych pokojach, żeby nie dochodziło między nimi do dantejskich scen.

Beti właśnie wróciła do domu po sterylizacji. Najgorsze mam nadzieję, ma już za sobą i teraz zaczyna się dla niej nowy, lepszy etap w życiu.
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Post » Sob mar 12, 2011 20:18 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 5/23

Mrozy odpuściły, robi się coraz cieplej, a działkowicze zaczynają zaglądać na działki. :kotek:
Wiosenne porządki ruszyły pełną parą.

Postanowiłam zabrać te trzy domki, które stały na obcych działkach i postawiłam je na swojej. Nie chciałam, żeby ktoś uznał je za zbędne i wyrzucił.
W ten oto sposób zostałam właścicielką osiedla pięciu, styropianowych domków :mrgreen: i mam już nawet pierwszą rezydentkę, która jest wielkości dwóch kotów= ciąża... i to chyba już dość zaawansowana. Czarna nie pokazywała mi się na oczy przez jakieś 3 tygodnie- dzisiaj wróciła i to z ogromnym brzuchem. Taka oto niespodzianka. Zastanawiam się, czy już jest za późno na sterylkę? Jeżeli tak, to może wkrótce okoci się w którymś z tych domków- albo raczej znajdzie sobie bardziej dyskretne miejsce.

Marta- jak tu zajrzysz, to daj znać jak się ma Nikita. :)

AnnaM

Post » Nie mar 13, 2011 7:44 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 5/23

Nie jest za późno. Przykra sprawa ale trzeba łapac i ciąc. Co zrobisz z maluszkami? zaraz będzie wysyp!
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 13, 2011 11:45 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 5/23

Oj ciężko będzie ją złapać, bo Czarna trzyma się na dystans. Być może będę potrzebowała klatki-łapki, ale najpierw spróbuję z transporterem.

PS: Beti właśnie pojechała do swojego świetnego, nowego domku w Kraśniku :1luvu:
a Pralinka najprawdopodobniej za tydzień wyjedzie do Radzymina. :ok:

AnnaM

Post » Nie mar 13, 2011 17:00 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 5/23

:ok: za kociczki
jak głodna to wejdzie. I czasu potrzeba. Zresztą wiesz.
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 16, 2011 19:35 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 5/23

Pralinka od wczoraj jest na swoim... i przysięgam sobie, że już nigdy nie będę tak długo trzymała tymczasowego kota w domu. Za duży ból, za dużo emocji i ta ogromna pustka.
Dobra koniec, nie będę tu się już rozpisywać na ten temat, ale mam poczucie, że wyrządziłam kotce krzywdę- teraz mała się boi i popiskuje schowana gdzieś w kącie u nowych właścicieli.
Tak, wiem. Najważniejsze, że znalazła stały, kochający dom, który równie dobrze ja mogłam jej zapewnić, gdyby nie sprzeciw mamy.

Wpadłam dzisiaj na chwilę na działki- po Czarnej w ciąży ani śladu.. wołałam, szukałam- nic, cisza.
Wszystkie miski zostały dokładnie wyczyszczone, a w domkach nikt nie zamieszkał.

AnnaM

Post » Śro mar 16, 2011 19:50 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 5/23

może urodziła? Kotów nie było, bo to nie jest pora karmienia. Nie spodziewały sie niespodziankowej wizyty. :mrgreen:
Aniu ,to normalny stres i poczucie winy tymczasowego domku. Nikt nas nie przygotowuje na ból i poczucie winy. Poradzisz sobie jak napłyną dobre wieści z DS. Ale niektóre koty bardziej zapadaja nam w serca niz inne. i nie ma na to rady.
Przytulam.
Bądź szczęsliwa maluszku :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 23, 2011 20:52 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 5/23

AnnaM pisze: Marta- jak tu zajrzysz, to daj znać jak się ma Nikita. :)

Witam, witam, rzeczywiście dawno mnie tu nie było, ale już się melduję :)
Moja królewna jest właśnie kilka godzin po sterylce. Chodzi jak pijaczek, oczywiście próbuje skakać, przysypia na stojąco, teraz akurat nakłoniłam ją do położenia się, więc drzemie. Strasznie mi jej żal, bo widać, że okropnie głodna, ale niestety - dopiero jutro...
Ciężko ją upilnować, żeby gdzieś nie wskakiwała, mam nadzieję, że nic jej się nie stanie, przecież nie mogę jej pilnować całą noc :/
A tak poza tym - po troszeczku, bardzo powoli się oswaja. Pieszczochem jest ogromnym, ale tylko w swoich posłaniach, a tak poza tym jeszcze nie podejdzie (wręcz ucieka), chyba, że coś szykuję w kuchni - wtedy jakoś nabiera odwagi :D Pięknie za to się bawi - lubi kulki z papieru, wędki - gania jak szalona. Jest kochana, chociaż jeszcze trochę dzikus.
Poza sterylką oczywiście została wcześniej zaszczepiona, świerzb wyleczony, więc na razie chyba mamy spokój z weterynarzem :)
W związku z pozbawieniem kotki narządów rozrodczych mam pytanie - czy może komuś nie przyda się Provera? Mam 20 tabletek do oddania, już nam teraz niepotrzebne.

Aniu - wyobrażam sobie, jak Ci teraz musi być smutno :( Po cichu myślałam sobie, że ona już u Ciebie zostanie. Ale - będą inne w potrzebie, zapewniłaś jej wspaniały początek lepszego życia :)
Pozdrawiamy z Nikitą, w skrócie Kitą :)
Obrazek
Obrazek

CzarnaOwca

Od: Nie sty 02, 2011 13:38

Post » Śro mar 23, 2011 20:57 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 5/23

możesz jej dac trochę suchego i wody na popitke.Jeśli nie zwymiotuje to będzie ok. Jutro może nachapać sie i dopiero odjazd żołądkowy gotowy.
Wiem,wet tak mów. Ja swoim daję odrobinę (tak an odczepnego) jeśli upominają sie wyraźnie :mrgreen:
To się dziwunia ucieszyła z wizyty u weta :twisted:
Obrazek

ASK@

Post » Czw mar 24, 2011 8:39 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 5/23

Poszłam za radą i dałam jej wczoraj odrobinę suchego. Zjadła, popiła i nie wymiotowała, wszystko było ok. Dzisiaj już widać, że dobrze się czuje, rozmemłała się i rozmruczała przy porannych pieszczochach, zjadła, wygląda na to, że wszystko w porządku. Tylko ona sobie nie daje za bardzo obejrzeć podwozia, które zresztą jest teraz srebrne :) To musi być ten alu -spray. Z Waszych doświadczeń - czy zdarzało się Wam, żeby po sterylce u kotek coś złego działo się ze szwami, jakieś powikłania po zabiegu? Tak pytam, bo się trochę stresuję żeby nic się nie porobiło... Do naszej lecznicy mam zaufanie, ale - różnie może być.

CzarnaOwca

Od: Nie sty 02, 2011 13:38

Post » Czw mar 24, 2011 8:42 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 5/23

jak do tej pory samych powikłan nie miałam. mam za to ciężkie doświadczenie z wybudzeniem.
Jeśli będzie jeść, bawić sie i pić to nic złego się nie dzieje. Nie powinna za bardzo interesowac sie niciami i supełkami :mrgreen:
Teraz odpuść jej oglądanie brzuszka bo jest w stresie i obolała. Potem, jak sie uspokoi będzie łatwiej.
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 25, 2011 18:26 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 5/23

Super wieści! :D Niech Kita szybko wraca do siebie. :)

AnnaM

Post » Pt mar 25, 2011 20:47 Re: Działkowe kotki z Otwocka nadal szukają domów! Zostało 5/23

Jak sobie przypomnę sierotkę puchatą na działkach, to teraz tylko serce rośnie na widok Kity udomowionej. :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]