Niki (FeLV+) - startujemy w konkursie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 04, 2011 22:47 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Wiecie dziewczyny, naprawdę nie wiem jak to jest, bo Nikunia jest straszliwym strachulcem, a u weta mimo że się boi, pozwala na wiele. Choć z pazurkami, aplikacją lekarstw i tym podobnymi rzeczami, też na ogół nie mam problemu. Bieda wie chyba, że trzeba, a ja już mniej się przy tym denerwuję i przeżywam.
Często myślę o tym, jak Cameo wspominała, że przy sterylce Niki musiały przytrzymywać cztery dorosłe osoby, a Niki była jak diablica... :roll: u mnie tozawsze aniołek :1luvu:

Tak Aniu, za Twoją radą odsuwam już troskę i niepewność i teraz będziemy się z moim Słoneczkiem tylko cieszyć sobą i otaczającym światem :)

Trochę się poprzytulałyśmy, Nikunia pospała w objęciach. Teraz troszkę znów podjadła i szaleje :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pt mar 04, 2011 23:02 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

:D :D :D :1luvu: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt mar 04, 2011 23:21 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Bardzo dobre wieści!!! :D :ok:
To że jesteście z Niki dla siebie stworzone, to wie każdy kto czyta ten wątek.
Pan doktor odkrył tajemnicę poliszynela. :wink:
Moje koty u weta też są grzeczne, ale za to w domu przy lekach odstawiają cyrki.
Szczególnie Noise daje mi się we znaki, a u lekarza jest jak posążek! Ma siedzieć - siedzi, leżeć - leży. Najwyżej sobie powarczy i powie co o tym wszystkim myśli. :wink:
W domu jest drapanie, gryzienie, wierzganie. Jak dostaje tabletkę, to tak długo trzęsie łbem jak koń, który mówi, aż ją wytrząśnie.
Dla zdrowia psychicznego nas obojga, podaję mu leki na śpiocha. :twisted:
Jak jest zaspany, to się nie buntuje. Chyba nie bardzo wie co się dzieje. :twisted:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt mar 04, 2011 23:38 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

selene00 pisze:Dla zdrowia psychicznego nas obojga, podaję mu leki na śpiocha. :twisted:
Jak jest zaspany, to się nie buntuje. Chyba nie bardzo wie co się dzieje. :twisted:

Każda metoda dobra, aby była skuteczna :ok:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Sob mar 05, 2011 9:31 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Z taką opieką Niki dożyje szczęśliwie późnej starości :ok: :ok: :ok:
Kciuki za dzisiejsze wyniki :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie mar 06, 2011 4:12 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka... czy się cieszyć...?

No cóż...
Nerki i wątroba super pracują - parametry ekstra :)

Krwinek białych jest trzykrotnie więcej niż norma :( :( :( "Morfologia jest paskudna. Krew typowo białaczkowa, chyba że jest stan zapalny" - tak padło z ust weta. Stan zapalny chyba odpada...
Wiem, że stres podnosi też wskaźnik WBC, ale aż trzykrotnie?

W sumie może nie powinnam się martwić, bo w:
- maju 2010 WBC było 40,8 (odpowiedniej jednostki) - to przy zapaleniu żołądka
- lipcu 31,3 - zapalenie dziąseł
- sierpniu 34,7 - :?:
Teraz wyszło 30 przy normie 12 (podane przez telefon - z poprzednich badań mam normę 5,5-19,5 :?: :?: ).

Reasumując, może nie jest najgorzej, ale nie jest mi jakoś do radości...

Dobrze, że panna czuje się dobrze i szaleje :)

Duszek686 pisze:Z taką opieką Niki dożyje szczęśliwie późnej starości :ok: :ok: :ok:
Oby Anetko, oby...
Obrazek

szybenka

Post » Nie mar 06, 2011 4:13 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka... czy się cieszyć...?

No cóż...
Nerki i wątroba super pracują - parametry ekstra :)

Krwinek białych jest trzykrotnie więcej niż norma :( :( :( "Morfologia jest paskudna. Krew typowo białaczkowa, chyba że jest stan zapalny" - tak padło z ust weta. Stan zapalny chyba odpada...
Wiem, że stres podnosi też wskaźnik WBC, ale aż trzykrotnie?

W sumie może nie powinnam się martwić, bo w:
- maju 2010 WBC było 40,8 (odpowiedniej jednostki) - to przy zapaleniu żołądka
- lipcu 31,3 - zapalenie dziąseł
- sierpniu 34,7 - :?:
Teraz wyszło 30 przy normie 12 (podane przez telefon - z poprzednich badań mam normę 5,5-19,5 :?: :?: ).

Reasumując, może nie jest najgorzej, ale nie jest mi jakoś do radości...

Dobrze, że panna czuje się dobrze i szaleje :)

Duszek686 pisze:Z taką opieką Niki dożyje szczęśliwie późnej starości :ok: :ok: :ok:
Oby Anetko, oby...
Obrazek

szybenka

Post » Nie mar 06, 2011 8:49 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka... czy się cieszyć...?

Najważniejsze, że Nikisia się dobrze czuje :ok:

Tylko co Ty Aga robiłaś przed komputerem o 4 rano :?: :?: :?: 8O 8O :twisted:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie mar 06, 2011 9:42 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka... czy się cieszyć...?

:lol: Myślała. :wink:
W wynikach utrzymuje się spadek, a to przecież dobrze. :ok:
Teraz ja Ci powiem - ciesz się. :mrgreen: :ok:
Niki wygląda jak pączek w maśle więc powtórzę - CIESZ SIĘ!! :D :ok:
Jak masz doła, to proponuję obejrzyj stare zdjęcia Niki i porównaj z ostatnimi. :wink:
Głowa do góry! :1luvu:
Obrazek

selene00

Post » Nie mar 06, 2011 11:49 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

Duszek686 pisze:Tylko co Ty Aga robiłaś przed komputerem o 4 rano :?: :?: :?: 8O 8O :twisted:

Musiałam napisać o wynikach Niki ;) wciągu dnia nie było kiedy, a przed 4-tą wróciłam do domu ;) w końcu były ostatki.

Ton głosu weta mnie zasmucił i jakoś tak mi się żal zrobiło. Pocieszam się, że wynik nie odstaje od tych z najgorszych momentów. Odstawiam Scanomune (za długo go podawałam :roll: ) i za 3-4 tyg. powtórzymy morfologię.

Tak, będę się cieszyć! Cieszę się z tego co jest teraz :)
Od ponad godziny przytulamy się z Nikusią. Jak ja lubię te weekendowe leniwe poranki :)
Obrazek

szybenka

Post » Pon mar 07, 2011 8:22 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

Agnieszko, mała i tak dzięki Tobie, jest w rewelacyjnym stanie :ok: :ok: Szczęśliwa, utyta, ma wszystko co potrzebuje :)
Ja tez lubię weekendowe poranki, kiedy moge sobie poleżeć i poprzytulać się z Pchełką :)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon mar 07, 2011 12:25 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka... czy się cieszyć...?

szybenka pisze:Dobrze, że panna czuje się dobrze i szaleje :)

Agnieszko cieszmy się z chwili obecnej :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob mar 12, 2011 2:12 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

Muszę się znów pochwalić, że w domu zamiast kota mam aniołka :)
Byłam u naszej pani doktor, bo musiałam do niej pojechać - wyrzuty sumienia i sympatia do jej osoby...
Oczywiście nie przyznałam się, że dopuściłam się zdrady ;) Porozmawiałam o nikusiowej diecie, dobrej kondycji, o Scanomune (wg wetki mogę, a nawet powinnam nadal podawać je Niki - co wet to in. teoria, ale ja jestem b. chętna przychylić się do jej sugestii) i o białaczce, weryfikując "nowe" wiadomości. Mam być spokojna, chuchać na moją księżniczkę (bronić przed infekcjami i unikać stresu) i nie przewidywać przyszłości ;) Tego się trzymam :ok:

Nabyłam tabletki na odrobaczanie i aplikator do tabletek. No i dziś aplikacja gorzkiej tabletki udała nam się w 100%, za pierwszym razem i bez protestów mojej panny. Oczywiście zadowolona nie była i w nagrodę dostała pół plasterka szynki z indyka 8) Nagroda musiała być dla mojego aniołka :) Ani się obraziła, ani wystraszyła, od razu przyszło się tulić moje kochane kociątko :kotek: :1luvu:
Obrazek

szybenka

Post » Sob mar 12, 2011 13:32 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

Za każdym razem, gdy czytam w jaki sposób piszesz o Niki, ogarnia mnie rozrzewnienie. :1luvu:
Z każdego słowa wylewa się miłość.
Farciara Nikusia. :D :1luvu:
Moc głasków, mizianek i buziale dla Was obu. :1luvu:
Obrazek

selene00

Post » Sob mar 12, 2011 14:33 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

selene00 pisze:Za każdym razem, gdy czytam w jaki sposób piszesz o Niki, ogarnia mnie rozrzewnienie. :1luvu:

noo, ja też się rozczulam co i rusz :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]