Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kinga w. pisze:Nie figuruje na liscie roslin toksycznych dla kotow...
Przy pp czesto jest goraczka. Jesli to pp, bedzie wazny czas. Jesli zatkanie... Nie wiem... Mialam z tym dranstwem do czynienia raz i powiedziano mi ze jedyna zasada w tej chorobie jest brak zasad. Najmniejszy ogonek walczyl ponad tydzien, najwiekszy, najsilniejszy, dobe. Z 5 kociat przezyly 3 - dostaly surowice z krwi innego kota, pozbieraly sie blyskawicznie.
Odrobaczalas dawno... Szczepilas w sobote... Od jak dawna nie je nic? Probowalas podawac cos do pyszczka? Zmiksowane jedzenie, wode, kocie mleko... Ale doslownie lyzeczke na raz.
Alienor pisze:Jak w ogóle chce jeść, to raczej na 90% nie panleuko. To teraz tylko dawać po troszku, żeby problemów nie było. Jakby coś cię niepokoiło nadal - zawsze możesz do weta zadzwonić i dać mu posłuchać
kinga w. pisze:Fajnie ze sama je. Pytalam o czas niejedzenia ze wzgl. na watrobe. Jesli niepokoi Cie sposob jedzenia, moze warto skontrolowac paszcze? Cos z dziaslami, zebami, gardlem?? Kurcza, nie wiem jak to u kotow, bo sie nie spotkalam, ale pies omal mi sie na smierc kiedys nie zarzygal z okazji... anginy. Nieduza psina, dostala zapalenia migdalow, powiekszone powodowaly odruch wymiotny, silnie sie odwodnila. Po antybiotykach przeszlo.
Moze z sucha karma dzis nie... Ona puchnie w zoladku, a kota wyglodzona moze zjesc wiecej niz normalnie i... oddac. Zobacz co bedzie po odrobinie mokrego, jesli sie przyjmie za jakas godzinke popraw ciut wieksza porcja. Ciut. I tak pomalu...
kinga w. pisze:Wydzielajac po kilka chrupek mozesz dawac suche. Chodzilo mi o to zeby sie nie przejadla, lub nie zezarla wiekszej ilosci lapczywie bo taki manewr nawet zdrowemu kotu grozi "zwrotem". Pije choc troche? Przy suchym powinna zdecydowanie. Lepiej zeby to nie byla nitka, a jesli juz to lepiej zeby ja zwymiotowala - nitki, sznurki, tasiemki to bardzo niebezpieczne rzeczy w przewodzie pokarmowym. Bywa ze smiertelne.
kinga w. pisze:Chyba nie... Ano, czekamy. Obserwuj mala, podrzucaj jedzenie jesli nie zwraca, patrz czy pija i.. poluj na kupala - jesli sie zalatwi, to znaczy ze przewod pokarmowy pracuje i jest drozny. Baaardzo istotne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 145 gości