Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 11, 2011 21:27 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

BTW problem w drugą stronę, choć nie palący, znam z autopsji - córka mi się wdała w swojego tatusia, więc tyje jak dłużej popatrzy na żarełko :roll: Na szczęście młoda jest jeszcze i ja robiąc za żandarma dbam by się nie spasła.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt mar 11, 2011 21:29 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

o czym wy w ogóle rozmawiacie 8O

Obrazek

od takich rozmów Dużym przychodzi do głowy ograniczanie kotom żarcia, a jak wiadomo koty zawsze mają fugurę idealną

Obrazek

Duża nie wie co to jest Biga i gdzie to znaleźć, proszę nie drażnić Dużej, bo zacznie i mnie odchudzać, a ja przecież mam śliczny zadek, co widać powyżej
Loki

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt mar 11, 2011 21:37 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

Duża nie wie co to jest Biga i gdzie to znaleźć, proszę nie drażnić Dużej, bo zacznie i mnie odchudzać, a ja przecież mam śliczny zadek, co widać powyżej
Loki

Lokusiu,faktycznie masz śliczny zadek :oops: Moja Duża chce mnie upaść,ale ja się nie daję.Mówi na mnie:anoreksjo ty moja,albo chuda doopa.Milusia.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pt mar 11, 2011 21:40 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

Milusiu, bo najlepszy jest złoty środek
ale czasem mogłabys zjeść coś żeby ucieszyć Dużą
Loki

pozytywka

Post » Pt mar 11, 2011 21:45 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

pozytywka pisze:Milusiu, bo najlepszy jest złoty środek
ale czasem mogłabys zjeść coś żeby ucieszyć Dużą
Loki

Lokusiu,ty mądry koccurooo jesteś.Dlatego postanowiłam zacząć jeść od wczoraj.Milka.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Pt mar 11, 2011 21:46 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

Milusiu, tak trzymaj!
:ok:
Loki

pozytywka

Post » Pt mar 11, 2011 22:14 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

pozytywka pisze:Milusiu, tak trzymaj!
:ok:
Loki

Nawet na kolację wołowinki trochę poskubałam.Duża się cieszy jakby ktoś jej w kieszeń narobił.Milka.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Sob mar 12, 2011 8:07 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

ach z tymi dietami...... :?
ja potrafię schudnąć, ale wagi nie trzymam :(
kocham jeść no i co poradzić...

żeby schudnąć teraz muszę wprowadzić drastyczne środki, czyli:
- zero słodyczy
- zero chleba
- zero ziemniaków, kasz itp.
- ostatni posiłek o 17

to wtedy może zacznę chudnąć
kiedyś w ten sposób schudłam 22 kg i starczyło mi na 3 lata

tylko determinacji i silnej woli mi brak :crying:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob mar 12, 2011 8:08 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

Kotków się nie odchudza, tylko pasie i smakołyki podsuwa :D A Loki ty to cały jesteś śliczny, nie tylko twój zadek :1luvu: Jakby twoja obsługa miała głupie pomysły że niby za dużo Cię to pisz - wsiądziemy w busa i wybijemy Dużej z głowy takie pomysły :twisted:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob mar 12, 2011 8:11 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

Kurcze a moja kumpela bardzo ładnie zeszła z wagi i ją utrzymuje na rozsądnym poziomie już od dobrych 2 lat 8O Ale ona zmieniła dietę tak, że nadal je dobre rzeczy, ale kombinuje, żeby nie za dużo kalorii to-to miało. I jadłam to co gotuje i w życiu bym nie powiedziała, że się umartwia czy cuś :wink:

Alienor

Post » Sob mar 12, 2011 9:11 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

Duży mnie uratował o świcie i nasypał chrupek w miskę
wtrząchnąłem na raz - na wszelki wypadek
jestem zestresowany, na blacie kuchennym znalazłem dwa bukiety brokułów i seler naciowy
co ONI knują
Obrazek

pozytywka

Post » Sob mar 12, 2011 19:09 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

i jak Loki? dali ci dzisiaj jeść COŚ OPRÓCZ WARZYW? Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob mar 12, 2011 20:15 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

Przespałem całe popołudnie;
Rano wszyscy gdzieś latali, zostawili mnie z nadprogramową garścią chrupek na balkonie i pobiegli, każdy w swoją stronę.
Było super, sroki przychodziły pogadać, muchy wpadały mi do paszczy, ptaszki ćwierkały, że mają jajeczka w swoich pierzastych doopkach, słonko przygrzewało, te durne psy szczekały i kupkały ile wlezie - reality show pod balkonem.
A potem jak Duzi i Mali wrócili, to poszli spać, mówiąc, że to mała drzemka dla urody i że dostałem przecież dużo więcej chrupek, to teraz mi się nie należy. No to wskoczyłem na regał, żeby przespać to burczenie w obwisłym z głodu brzuszku i teraz jest tak późno, że nie wiem, czy mi coś naładują na miskę, czy powiedzą, że na noc nie wolno się objadać :(
Duża (bardzo duża) przyniosła kolejne trawsko do domu, ale to akurat bardzo mi się podobało - ba-zy-lia się nazywa. Tamte wczorajsze okazały się niejadalne - Duża też ich nie cierpi - leżą nadal nieruszone - ale przynajmniej nikt mi ich nie próbuje kłaść do miski.
Tak więc, gdyby nie te muchy na balkonie, to mógłbym rzec, że przeżyłem dzień o (bardzo) suchym pysku
Teraz sobie leżę i pachnę jak nałożnica sułatana Kevinem Kleinem, bo Mała Duża wychodziła się uczyć (uczyć?) i mnie przytuliła.
Jestem luksusowym kocurrrem :king:

pozytywka

Post » Sob mar 12, 2011 20:39 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

Loki, ale masz fajną budkę - też myślałam, żeby Mru taką kupić, ale na razie na myśleniu się kończy z braku funduszy, rzecz jasna. Bo gdyby nie to tobym się trzech minut nie zastanawiała. Chociaż wczoraj synek koleżanki powiedział: "twój kot ma więcej rzeczy niż ty"... :oops:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob mar 12, 2011 22:00 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :)

Duża kazała mi dopisać, że balkon mamy zabudowany, bo jakby ktoś przeczytał niewtajemniczony, to by afera była, że kotecka narażają zbrodniarze jedne.
No to piszę - mam pokoik zrobiony, bo górą balkon zabudowany, a na dole ma przewiewną kratkę.

Józefino, wy Duzi nie potrzebujecie tyle rzeczy, co my, a koszyk na targu można kupić i jeszcze potargować się da - Duży tak właśnie zrobił

Loki

pozytywka

[poprzednia][następna]