Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 11, 2011 13:06 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Nie macie słoneczka?
I kciuki za Xelmo, kotuś, masz być zdrowiutki!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt mar 11, 2011 13:08 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Może to pogoda. Moje też wyjątkowo spokojne od wczoraj, tylko by spały. Konan czasem tylko mnie śledzi i sprawdza co robię. Ale bez większych szaleństw
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pt mar 11, 2011 13:37 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Pogody niet.
A Xelmo jest taki czuły w stosunku do Bombi. Czasem jej walnie, ale generalnie podoba mi się. Ona go ciągle prowokuje 8)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob mar 12, 2011 9:25 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob mar 12, 2011 9:32 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Witajcie Kochani w ten słoneczny poranek! :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 12, 2011 11:12 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob mar 12, 2011 15:36 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Cześć dziewczyny :) dzień miły, bo wolny, z M.oim, słoneczko świeci.
Koty były dziś na balkonie z nami. Jakie były zachwycone, tyko nowości, zapachów, dźwięków, widoków... Aż żal było ich z tamtąd zabierać..
Xelmo dla odmiany zaczął mrużyć prawe oczko, zaczęłam zakraplać Betadine, zobaczymy czy pomoże....
Kocie wyczesane też. Coraz lepiej znoszą furminator..

Jedyne co mnie dziś dobiło trochę to ....biszkopt..
zapragnęłam poszerzać swoje umiejętności kucharskie. Miało być ciasto cytrynówka.
Za pierwszym razem biszkopt wyszedł zakalec. Za drugim piana nie chciała się ubić!!! Za trzecim, ciasto zaczęło ładnie rosnąć, a potem upadło. I też na dole zakalec.
Nie wiem co robię źle. Jedyne co masa wyszła fajna, ale co mi po masie bez biszkoptu :)

Któraś z bardziej doświadczonych koleżanek zna NIEZAWODNY przepis na biszkopt ? :) albo udzieli jakichś rad i trików, żeby był ok? Nie ukrywam, że dobiło mnie to a chciałabym się nauczyc biszkoptowe ciasto, bo lubimy.
Miłego weekendu :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Sob mar 12, 2011 19:13 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Witam i kciuki trzymam za zdrówko X.
Biszkopt to podobno trudne ciasto i delikatne, ja zrobiłam raz w życiu dawno dawno temu pod okiem mamy :) więc Ci niestety nie pomogę w tym temacie.
Piękny słoneczny i cieplutki dzień dziś był, niech już się rozbuja ta wiosna na dobre :)

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Sob mar 12, 2011 21:13 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Rzeczywiście piękna sobota się kończy :) Byłam na wystawie kotów, dużo piękności było, ale z moich ulubionych ras były tylko norwegi i rosyjskie niebieskie :) Widziałam piękne maine coony i ragdolle, bengalskie i orientalne, były sfinksy i devony :) Cała kocia arystokracja.
Natomiast moim zdaniem za mała powierzchnia hali, w której odbywa się wystawa, przez co jest baaardzo ciasno i gorąco.

Nie znam się na biszkopcie niestety. Ale gratuluję samozaparcia - trzy razy próbowałaś?!

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie mar 13, 2011 10:10 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Weihaiwej pisze:Rzeczywiście piękna sobota się kończy :) Byłam na wystawie kotów, dużo piękności było, ale z moich ulubionych ras były tylko norwegi i rosyjskie niebieskie :) Widziałam piękne maine coony i ragdolle, bengalskie i orientalne, były sfinksy i devony :) Cała kocia arystokracja.
Natomiast moim zdaniem za mała powierzchnia hali, w której odbywa się wystawa, przez co jest baaardzo ciasno i gorąco.

Nie znam się na biszkopcie niestety. Ale gratuluję samozaparcia - trzy razy próbowałaś?!

Tak trzy razy. Ambitna jestem, czasem aż za bardzo :)
Ale ciasto gotowe- nie idealne, ale zrobione. M.ój je :)

A wystawy kotów tak, tyle cudności można spotkac. Wierzę, że z moimi jeszcze zawitam na wystawę. Na tej wrocławskiej miałam również być..
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Nie mar 13, 2011 10:42 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Witajcie Słoneczka! :)
Miłego dzionka Wam życzymy :ok:

A z biszkoptem tak jest, że często opada.
Chociaż mnie to nie przeszkadza, bo lubię ciasto z zakalcem :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie mar 13, 2011 12:53 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

sliver_87 pisze:A wystawy kotów tak, tyle cudności można spotkac. Wierzę, że z moimi jeszcze zawitam na wystawę. Na tej wrocławskiej miałam również być..

No to przeszła nam koło nosa kolejna okazja poznania się osobiście. A dlaczego jednak nie przyjechałaś? Przez kłopoty zdrowotne Xelma?
Jak on ma się dzisiaj?

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie mar 13, 2011 13:31 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Weihaiwej pisze:
sliver_87 pisze:A wystawy kotów tak, tyle cudności można spotkac. Wierzę, że z moimi jeszcze zawitam na wystawę. Na tej wrocławskiej miałam również być..

No to przeszła nam koło nosa kolejna okazja poznania się osobiście. A dlaczego jednak nie przyjechałaś? Przez kłopoty zdrowotne Xelma?
Jak on ma się dzisiaj?

Generalnie zrezygnowaliśmy z jeżdżenie z oboma ktoami w sumie przez dziąsła Bombi, bo mogli by nas nie wpuszczac przez to po prostu i cofnąc na kontroli weterynaryjnej. A to stres też, zarazki jakieś jednak, inne koty i mogło by się znów jej nasilić. Daliśmy spokoój. Ale może wrócimy do tego za jakiś czas..
Xelmo ma się dobrze, ile radości dziś w tym ciałku było jak oglądał świat z balkonu :)
Dba o Bombillke, wstwię fotki zaraz, a ona dba o niego. Wczoraj po raz pierwszy chyba go lizała. Wylizywała mu łapusie :1luvu: Potm oczywiście ugryzła w tą wypielęgnowaną stopke, ale ona już tak ma.
A spotkanie w końcu dojdzie do skutku:) Zobaczysz.
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Nie mar 13, 2011 14:18 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Kocie foty:
Xelmowy ogon, piękny prawda?? Jest tak długi jak ciałko Xelmiego.

Obrazek

Miłość kotków:

Polisia Ci umyję Bomilciu
Obrazek

A teraz czółko i główke:
Obrazek

I tu też...
Obrazek

Obrazek

Jaka jestem śliczna po Xelmowym SPA
Obrazek

Odpoczynek w promieniach słonka
Obrazek

Niech się Duża cieszy, że ZASZCZYCAM ją swoją obecnością :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

A kuku :)
Obrazek

Jakie Ty masz wieeeelkie oczy
Obrazek
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Nie mar 13, 2011 14:19 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Ale OGON!! 8O :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]