KROPECZKA ZOSTAJE - SAMA WYBRAŁA SWÓJ DOM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 10, 2011 20:52 KROPECZKA ZOSTAJE - SAMA WYBRAŁA SWÓJ DOM

Witam. Nazywam sie KUBUSIOWA. Dlatego ? bo jestem ... siostrą KUBUSIA :wink: Jesteśmy do siebie podobni, jak dwie krople kocich łez. Mam może roczek, może półtora. I mamy pecha, jak większość naszych współbraci. Mieszkamy w piwnicy, na szczęście mamy okienko to możemy sobie przez nie popatrzeć. Mieszka z nami jeszcze 6 innych kotków i podobno jesteśmy ładne :oops:
Opiekuje sie nami staruszka, jemy wieprzowe nerki. Nie lubimy ich, ale co mamy zrobić :roll: coś jeść trzeba, popijamy śmietanką.
Niedawno przyszły jakieś obce i się zaczęło 8O Tłukły sie po piwnicy, sprzątały, robiły raban. Bałyśmy sie i uciekałyśmy gdzie się dało. A że w piwnicy jest dużo naskładanego żelastwa nie wystawiłyśmy nawet nosków ze strachu :strach:
Jak sobie poszły, to okazało się, że dużo się zmieniło. Każdy z nas dostał pudełkową budkę wyścieloną czymś i było nam cieplej. Na miskach zagościło prawdziwe jedzonko :1luvu: woda w miseczkach :1luvu: w kuwetkach żwirek zamiast gazet :1luvu:
Kiedyś znowu przyszły i zabrały mnie i moją siostrę KROPKĘ i wywiozły w nieznane. Bałyśmy sie strasznie. Jacyś obcy ludzie rozkroili nam brzuszki i coś wyjęli ze środka. Brzuszki nas bolały. Kazali nam siedzieć w klatkach, czyścili uszy, wkładali ręce.
Moja siostra KROPKA udawała, że jest bardzo dzielna i jak duża wkładała rękę to chciała jej ją odgryźć. Fuczała i namawiała mnie żebym jej pomogła. Ale ona nie jest zła ta moja siostrzyczka, tylko strasznie się boi.
Ja mam inny charakter i zaufałam tej dużej, dawała nam jedzonko - pyszneeee :catmilk:
A potem brzuszki sie nam zagoiły i znowu nas gdzieś zabrali. Okazało się, że odwieźli nas do piwnicy :( Nie jest nam tu dobrze . Moja siostrzyczka pojedzie do swojego DT, a ja muszę zostać w zimnej piwnicy i jeść nerki :(
Też chciałabym mieć jakiś dom :( tak sobie cichutko marzę o podróży.
Potrafie się przystosować, jestem miła i miziam się do człowieka, aczkolwiek potrzebuję doświadczonego DT, żeby mnie jeszcze oswoił, bo cały czas się boję, bardzo się boję :(

Obrazek Obrazek Obrazek

Nasz zbiorczy wątek jest tutaj ---> viewtopic.php?f=1&t=124615

Jesteśmy bardzo cierpliwi, będziemy czekać na kogoś, kto nas pokocha :kotek:

3 kwietnia pojechałam do nowego domku w Chełmie. Zabrała mnie pewna dobra Pani i mam nawet kocią koleżankę , która na razie nie bardzo mnie lubi, ale jak sie lepiej poznamy to ją do siebie przekonam .
Mój braciszek Kubuś też z kolega Mikusiem pojechali do tymczasowego domku.

TYLKO KROPECZKA ZOSTAŁA :( :( :( SAMA . W BRUDNEJ PIWNICY. BEZ NAS :( A TAK BARDZO KOCHAŁYŚMY SIĘ. ONA BARDZO ZA NAMI TĘSKNI I PŁACZE. I JEST ŚLICZNA, TYLKO TROCHĘ DZIKUSKA BO, TAK JAK MY - BARDZO SIĘ BOI.
Obrazek

Obrazek

Zapraszam na str. 12
Ostatnio edytowano Sob lip 30, 2011 20:14 przez jasdor, łącznie edytowano 6 razy

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw mar 10, 2011 20:54 Re: KUBUSIOWA marzy o podróży do...lepszego świata :-(

kubusiowa popłakałam się :(taki mięczak ze mnie :( ,znajdziesz swoj domek,w którym bedziesz szczesliwa i zapomnisz o tym co było :kotek: kocham cię :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw mar 10, 2011 22:34 przez kotx2, łącznie edytowano 1 raz
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw mar 10, 2011 21:11 Re: KUBUSIOWA marzy o podróży do...lepszego świata :-(

pięknie i wzruszająco, Kubusiowa nie martw się, znajdziesz domek, a ciocia Jasdor i koleżanki nie dadzą Ci zginąć...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw mar 10, 2011 21:14 Re: KUBUSIOWA marzy o podróży do...lepszego świata :-(

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Czw mar 10, 2011 21:23 Re: KUBUSIOWA marzy o podróży do...lepszego świata :-(

Kubusiowa :1luvu: kochana kiciu - jesteś dzielna :!: Za domek :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw mar 10, 2011 21:45 Re: KUBUSIOWA marzy o podróży do...lepszego świata :-(

Kubusiowa - pnij sie w górę , stamtąd lepiej widać domki :ok:

jasdor

Post » Czw mar 10, 2011 22:07 Re: KUBUSIOWA marzy o podróży do...lepszego świata :-(

piękności :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Czw mar 10, 2011 22:10 Re: KUBUSIOWA marzy o podróży do...lepszego świata :-(

Zaznaczam
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw mar 10, 2011 22:14 Re: KUBUSIOWA marzy o podróży do...lepszego świata :-(

Ona, jak każde przygarnięte kocię - odda swoje serduszko przyszłemu domkowi :1luvu:

jasdor

Post » Czw mar 10, 2011 22:50 Re: KUBUSIOWA marzy o podróży do...lepszego świata :-(

DO JUTRA Obrazek
krynia08

Post » Pt mar 11, 2011 7:33 Re: KUBUSIOWA marzy o podróży do...lepszego świata :-(

Skacz po domek, Kubusinko :1luvu: :kotek: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt mar 11, 2011 7:42 Re: KUBUSIOWA marzy o podróży do...lepszego świata :-(

tak se siknę w kąciku
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt mar 11, 2011 7:54 Re: KUBUSIOWA marzy o podróży do...lepszego świata :-(

Kubusiowa wypatruje od rana swojego domku :ok:

jasdor

[następna]