Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
maciejowa pisze:No i jestem. Doktorka nastraszyła mnie jakimś epidemiologicznym zapaleniem spojówek, adenowirusami, zarażaniem drogą kropelkową, przepisała leki za 65 zł i za tydzień mam iść na kontrolę. Wtedy to zbada mi dno oka, chyba, że dolegliwości się nasilą to mam przyjść wcześniej. Póki co mam uważać i w oku nie grzebać, bo mogę zarażać. Objawy dość wczesne mogą wskazywać na zwykły stan zapalny, ale równie dobrze może być to wersja hardkorowa i za dwa dni będę się z bólu zwijać. I kto mi powie, że nie wisi nade mną fatum?
Ciepła pisze:maciejowa pisze:No i jestem. Doktorka nastraszyła mnie jakimś epidemiologicznym zapaleniem spojówek, adenowirusami, zarażaniem drogą kropelkową, przepisała leki za 65 zł i za tydzień mam iść na kontrolę. Wtedy to zbada mi dno oka, chyba, że dolegliwości się nasilą to mam przyjść wcześniej. Póki co mam uważać i w oku nie grzebać, bo mogę zarażać. Objawy dość wczesne mogą wskazywać na zwykły stan zapalny, ale równie dobrze może być to wersja hardkorowa i za dwa dni będę się z bólu zwijać. I kto mi powie, że nie wisi nade mną fatum?
matko rozowa Kaśka to brzmi jak inwazja obcych![]()
od kiedy to Cie boli
Petka pisze:8O
toż to chyba żarty jakieś
![]()
![]()
![]()
maciejowa pisze:Ciepła pisze:maciejowa pisze:No i jestem. Doktorka nastraszyła mnie jakimś epidemiologicznym zapaleniem spojówek, adenowirusami, zarażaniem drogą kropelkową, przepisała leki za 65 zł i za tydzień mam iść na kontrolę. Wtedy to zbada mi dno oka, chyba, że dolegliwości się nasilą to mam przyjść wcześniej. Póki co mam uważać i w oku nie grzebać, bo mogę zarażać. Objawy dość wczesne mogą wskazywać na zwykły stan zapalny, ale równie dobrze może być to wersja hardkorowa i za dwa dni będę się z bólu zwijać. I kto mi powie, że nie wisi nade mną fatum?
matko rozowa Kaśka to brzmi jak inwazja obcych![]()
od kiedy to Cie boli
Od wczoraj mam wrażenie, że mam w oku ciało obce. Zbadała dogłębnie, nic tam nie ma, a ja czuję, że jest. W związku z tym dłubałam sobie wczoraj i dzisiaj cały dzień. Mam nie dłubać, bo jeśli to wirusowe zapalenie spojówek, to poprzenoszę na paluchach na różne inne osoby. Kichać nie można, bo to kropelkową się przenosi. Być może jest to zwykłe zapalenie spojówek. Przepisała maść i krople, których jeszcze nie wykupiłam, bo liczę na tańsze zamienniki w zaprzyjaźnionej aptece, która dzisiaj już była zamknięta. 65 zł za krople do oczu i maść to dla mnie trochę za dużo. Jeśli zamienników nie będzie, to wyjścia nie mam, muszę kupić, bo to w końcu oczy. Raczej są mi potrzebne. Za tydzień mam iść na kontrolę. Ale jakby zaczęło boleć to mam iść wcześniej. Mam wrażenie, że przełazi mi to na drugie oko. W końcu dłubałam w nich na zmianę...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, jolabuk5 i 77 gości