Łatek i marcelek KiS cz7-Proszę o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 10, 2011 10:10 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

Miłego i słonecznego dnia.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw mar 10, 2011 11:05 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

Łateczku i Marcelku, tęsknimy do Was!
PIK

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw mar 10, 2011 13:57 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

Dzień doberek :) Łatek i Marcelek śpią. Dzisiaj u nas pochmurno i deszczowo. Chociaż teraz jakby trochę się przejaśniło. Mam nadzieję, że jutro nie będzie padało, bo muszę młodego do lekarza na kontrolę zabrać i jeszcze kilka innych spraw załatwić. A wieczorem jadę do okulisty. Na całe szczęście, bo od wczoraj coś mi w oku lewym siedzi i nie mogę tego wydłubać. A poza tym jakąś plamkę widzę, która mnie denerwuje okropnie :/

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw mar 10, 2011 14:09 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

Hejka :1luvu:

Obrazek

nie dłub w oku :strach:

buziaki dla wszystkich chłopaków :1luvu: :1luvu: :1luvu: . bo dziś dzień meżczyzny :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw mar 10, 2011 16:04 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw mar 10, 2011 17:59 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

Łatku, pilnuj Dużej, żeby w oku nie grzebała. Zaciskam łapki, żeby jej przeszło, Ty też trzymaj!
Twoja Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw mar 10, 2011 18:09 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

ello Kasiu i chlopaki :1luvu:
no nie wiem Kasiu co z ta pogoda,bo u nas dzis tez mzylo,a to normalne jak umyje samochod haha :evil:
a z tym okiem oby wszystko wyszlo jak w najlepszym porzadeczku :ok: :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Czw mar 10, 2011 20:09 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

No i jestem. Doktorka nastraszyła mnie jakimś epidemiologicznym zapaleniem spojówek, adenowirusami, zarażaniem drogą kropelkową, przepisała leki za 65 zł i za tydzień mam iść na kontrolę. Wtedy to zbada mi dno oka, chyba, że dolegliwości się nasilą to mam przyjść wcześniej. Póki co mam uważać i w oku nie grzebać, bo mogę zarażać. Objawy dość wczesne mogą wskazywać na zwykły stan zapalny, ale równie dobrze może być to wersja hardkorowa i za dwa dni będę się z bólu zwijać. I kto mi powie, że nie wisi nade mną fatum? :evil:

maciejowa

Post » Czw mar 10, 2011 20:21 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

maciejowa pisze:No i jestem. Doktorka nastraszyła mnie jakimś epidemiologicznym zapaleniem spojówek, adenowirusami, zarażaniem drogą kropelkową, przepisała leki za 65 zł i za tydzień mam iść na kontrolę. Wtedy to zbada mi dno oka, chyba, że dolegliwości się nasilą to mam przyjść wcześniej. Póki co mam uważać i w oku nie grzebać, bo mogę zarażać. Objawy dość wczesne mogą wskazywać na zwykły stan zapalny, ale równie dobrze może być to wersja hardkorowa i za dwa dni będę się z bólu zwijać. I kto mi powie, że nie wisi nade mną fatum? :evil:

matko rozowa Kaśka to brzmi jak inwazja obcych 8O
od kiedy to Cie boli :?:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Czw mar 10, 2011 20:45 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

8O
toż to chyba żarty jakieś
:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt mar 11, 2011 0:30 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

Ciepła pisze:
maciejowa pisze:No i jestem. Doktorka nastraszyła mnie jakimś epidemiologicznym zapaleniem spojówek, adenowirusami, zarażaniem drogą kropelkową, przepisała leki za 65 zł i za tydzień mam iść na kontrolę. Wtedy to zbada mi dno oka, chyba, że dolegliwości się nasilą to mam przyjść wcześniej. Póki co mam uważać i w oku nie grzebać, bo mogę zarażać. Objawy dość wczesne mogą wskazywać na zwykły stan zapalny, ale równie dobrze może być to wersja hardkorowa i za dwa dni będę się z bólu zwijać. I kto mi powie, że nie wisi nade mną fatum? :evil:

Od wczoraj mam wrażenie, że mam w oku ciało obce. Zbadała dogłębnie, nic tam nie ma, a ja czuję, że jest. W związku z tym dłubałam sobie wczoraj i dzisiaj cały dzień. Mam nie dłubać, bo jeśli to wirusowe zapalenie spojówek, to poprzenoszę na paluchach na różne inne osoby. Kichać nie można, bo to kropelkową się przenosi. Być może jest to zwykłe zapalenie spojówek. Przepisała maść i krople, których jeszcze nie wykupiłam, bo liczę na tańsze zamienniki w zaprzyjaźnionej aptece, która dzisiaj już była zamknięta. 65 zł za krople do oczu i maść to dla mnie trochę za dużo. Jeśli zamienników nie będzie, to wyjścia nie mam, muszę kupić, bo to w końcu oczy. Raczej są mi potrzebne. Za tydzień mam iść na kontrolę. Ale jakby zaczęło boleć to mam iść wcześniej. Mam wrażenie, że przełazi mi to na drugie oko. W końcu dłubałam w nich na zmianę...

maciejowa

Post » Pt mar 11, 2011 0:31 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

Petka pisze:8O
toż to chyba żarty jakieś
:ok: :ok: :ok: :ok:

No właśnie nie... U mnie tak zawsze. Ktoś tam na górze dba, żebym się nie nudziła. Od miesiąca wybieram się z koleżanką do biura pracy tymczasowej i nie mogę się wybrać, bo wiecznie coś mi wypada..

maciejowa

Post » Pt mar 11, 2011 0:42 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

maciejowa pisze:
Ciepła pisze:

Od wczoraj mam wrażenie, że mam w oku ciało obce. Zbadała dogłębnie, nic tam nie ma, a ja czuję, że jest. W związku z tym dłubałam sobie wczoraj i dzisiaj cały dzień. Mam nie dłubać, bo jeśli to wirusowe zapalenie spojówek, to poprzenoszę na paluchach na różne inne osoby. Kichać nie można, bo to kropelkową się przenosi. Być może jest to zwykłe zapalenie spojówek. Przepisała maść i krople, których jeszcze nie wykupiłam, bo liczę na tańsze zamienniki w zaprzyjaźnionej aptece, która dzisiaj już była zamknięta. 65 zł za krople do oczu i maść to dla mnie trochę za dużo. Jeśli zamienników nie będzie, to wyjścia nie mam, muszę kupić, bo to w końcu oczy. Raczej są mi potrzebne. Za tydzień mam iść na kontrolę. Ale jakby zaczęło boleć to mam iść wcześniej. Mam wrażenie, że przełazi mi to na drugie oko. W końcu dłubałam w nich na zmianę...

czyli Kasia musisz ciagle uzywac zelu bakteryjnego do rak,zeby byly czyste od tego ustrojstwa i wszelkiego innego..
no i zakaz ruszania oczu,o kichaniu nie wspomne..
najlepiej ubierz sie w kombinezon kosmiczny wg p.doktor :evil:

Obrazek

Ciepła

Post » Pt mar 11, 2011 0:43 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

O kurcze 8O
żeby tylko nie przelazło na drugie oko :ok: :ok: :ok:
a najlepeij ,niech sobie idzie precz :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt mar 11, 2011 8:39 Re: Łatek i Marcelek, KiS 7 Odjajczamy Srebło.

Fakt, że czujesz, jakby się to przenosiło na drugie oko potwierdza, że to stan zapalny, a nie zadne ciało obce! Uzywaj kropli i maści, dobrze odkażaj łapki, zanim się dotkniesz do oka. I nie czekaj z wizytą u lekarza, gdybys obserwowała, że to się - nie daj Boze - nasila. Ale ja myslę, że jak nie będziesz dokażać grzebaniem i stosować leki, to powinno się cofać! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]