Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Pawełek i Antoś z felv...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 09, 2011 13:28 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

wyjaśniam :) sprzęgło wiskotyczne to sprzęgło łączące dwa wały pod autem i regulujące przenoszenie napędu na tył, jak jest sklejone to przenosi napęd 50/50 % czyli tyle samo na przód ile na tył, ale przy sklejonym, szybko wysiada skrzynia rozdzielająca napęd...której koszt jest niebagatelny.... no ale wyszło na to że rozwaliły się jakieś gumy w tylnym zawieszeniu, i urwała się linka ręcznego, auto stare jest i dużo jeździ w zeszłym roku zrobiliśmy 32000 km więc ma się prawo coś zepsuć :)
Anita już lepiej, Nutka znakomicie, na razie żadnego ataku nie miała, jest przeokropnie zadowolona, wczoraj z wizytą wpadli do niej, Malutki i rudy Gucio, przyjęła ich bezstresowo, Amiś po stresie klinicznym poważnie się rozchorował na katar, ale generalnie w domu panuje jakiś wielki spokój, muszę z Mackiem jutro jechać do veta bo mu się wrzód eozynofilowy odnowił no i to na razie tyle, nad stroną nutki nadal pracuję :) pozdrawiam wszystkich

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Śro mar 09, 2011 21:33 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Proste jak drut :mrgreen:
Za Maciusia i całą resztę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro mar 09, 2011 22:02 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Jak tylko chciałam Wam powiedzieć że moja świnka Zofia już ma szwy zdjęte po operacji i jest jak nowa:)

pucka69

Od: Sob maja 12, 2007 20:35

Post » Śro mar 09, 2011 22:05 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

:ok: fantastycznie!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw mar 10, 2011 6:20 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Kciuki trzymam za zdrowie!
Jak Anita?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw mar 10, 2011 9:05 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Nutka miała dziś atak o 3.50 w nocy, od dziś niestety będziemy zmuszeni podawać lekarstwo, musimy ustalić jednakże dokładna dawkę, bo jeśli coś spaprzemy to nutka będzie miała problemy z wątrobą. Dało się zauważyć wczoraj wieczorem, odmienne zachowanie nutki była niespokojna, myślę że była to tzw aura która objawia się jakiś czas przed napadem padaczki.... umówiłem się dziś z lekarzem w Bielsku i będziemy się nad Nutką zastanawiać co i jak najlepiej zrobić...

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Czw mar 10, 2011 9:09 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Biedna malutka :(
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw mar 10, 2011 9:19 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Biedna Nutka :( Oby udało się dobrze ustawić leczenie :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 10, 2011 10:27 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Melduję się.
Musiałam opuścić łóżko, ponieważ nie ma tam dla mnie miejsca. 8)
Dziękuję za kciuki za moje zdrowie, gardło mi siadło, osłabłam całkiem. Najgorsze są poranki, czuję się gorzej niż poprzedniego wieczoru.

Bazyliszkowa, chciałam Ci serdecznie podziękować za bazarek.
Pucko, cieszę się, że świnka dobrze.

Mam sporo do napisania, więc proszę o cierpliwość.

Od Kuleczki dostaję cudowne maile i wiem, ze ma dom, jakiego chciałam dla niego. Jest szczęśliwy, sypia na kolanach pańci brzuszkiem do góry.
Elunia pokazała u Aliny swoje prawdziwe ja i szaleje jak pijany zając. :oops:

A Anitka... Czekaliśmy na Alinę u kochanej Mahob i jej TŻta w zeszłą sobotę, i obie, Elunia i Anitka, zainstalowane zostały w łazience. Anitka pokazała, co potrafi. Na widok Mahob tak się reklamowała, tak się starała... Magda powiedziała jej: jedz, Anitka jadła, Magda kazała pić wodę, Anitka piła. I cały czas patrzyła Magdzie w oczy. Ale Czestera zdążyła obsyczeć, wreda jedna. Potem u Aliny też zachowywała się dość skandalicznie. :?
Anitka jest już po sterylce, za co serdecznie dziękuję Alinie. Podobno jest tak zajęta wszystkim dokoła, że w ogóle nie interesuje się brzuszkiem, i nie musi nawet mieć kaftanika. :D
Teraz czas na własny dom.

Bardzo bardzo chciałam podziękować raz jeszcze Alince6 za to, ze wzięła od nas Anitkę, a tym samym Nutka ma pokoik dla siebie.

O Nutce to chyba napiszę potem.

Wczoraj się złapałam na tym, ze chcę dać Kitusiowi ziemniaka... On lubił gotowane, takie miał dziwactwo. Dziwnie jest bez niego...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw mar 10, 2011 10:48 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

anita5 pisze:Melduję się.
Musiałam opuścić łóżko, ponieważ nie ma tam dla mnie miejsca. 8)

Może w kocim legowisku się zmieścisz? :mrgreen:
Cieszę się z dobrych wieści o kociastych.
Trzymam za Nutkę :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 10, 2011 11:37 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Chciałam jeszcze pokazać Anitkę... Cudeńko, prawda?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W kocim legowisku nie ma szans, za wielka jestem...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw mar 10, 2011 11:38 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

ale słodycz :1luvu:
jakie ma wąsy i rzęsy :1luvu:
Obrazek

carmella

Post » Czw mar 10, 2011 12:43 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Jak szaleć z fotkami, to szaleć.

Obrazek Elunia

Obrazek Eleli

Obrazek Pucuś

Obrazek Maciuś

Obrazek Srebrny z dedykacją dla cioci paw :D

I ze specjalną dedykacją dla cioć mahob i pucki69 Malutki Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw mar 10, 2011 12:44 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Obrazek i Zocha dla cioci Carmelli :P
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw mar 10, 2011 12:47 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Zocha jaka cudna ! :1luvu:
ogłaszam zlot na 2 kwietnia !
psiowo szpinakowy :)
Obrazek

carmella

[poprzednia][następna]