Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 15.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 09, 2011 17:17 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

asfodel pisze:Ogłoszenia są zawsze ilekroć chce się poszukać, tyle że czasem jest ich mniej a czasem więcej. Wystarczy użyć google i haseł typu "adopcja kota", "adopcja kota Bydgoszcz" i można znaleźć. Jest to robione dokładnie tak jak sugeruje VVu. Mimo to co parę stron ktoś się objawia i obwieszcza, że nie ma żadnych ogłoszeń.

Tak, ruszyło kilka kotów: Figa, Bączek (miesiąc temu i dziś-wczoraj), Kitek, Agat, Miałek i Gizmo miesiąc temu. Pozostałe ogłoszenia wyglądają obco (chyba nie są mirka_t) i mają 57 dni i więcej... :( . A co z pozostałymi kotami? Jest ich naprawdę bardzo dużo. Przy takiej ilości trzeba je ogłaszać jak najszybciej.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro mar 09, 2011 17:18 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

BAJKA-BB pisze:
Przy okazji poruszę również inną kwestię: kontrowersje wokół funkcjonowania domu tymczasowego u Mirki są znane Vivie, do Fundacji wpłynęły dwie oficjalne skargi i są obecnie rozpatrywane.

Mogę zapytać kiedy wpłynęły?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Śro mar 09, 2011 17:22 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:Mirka_t - ja mam do Ciebie konkretne pytanie i poproszę o konkretną odpowiedź.
Czy szukasz domów dla poszczególnych 38 kotów opisanych w Twoim wątku na pierwszej stronie? Jeżeli nie szukasz - to poprosze o krotką informację - dlaczego nie.
Imię - pobyt od - opis - ilość lat u Mirki
1 Gizmo 31.08.2005 proludzki 6 [do adopcji]
2 Mini 13.02.2006 płochlliwa, ale proludzka 5
3 Klusia 28.11.2006 czasem łzawią oczka 5
4 Rudek 23.01.2007 lękliwy, proludzki 4
5 Gizmusia 01.05.2007 charakterna 4
6 Figa 12.07.2007 ustępliwa, łagodna 4 [do adopcji]
7 Psotka 29.12.2007 spokojna, unika ludzi 4
8 Smużka 18.04.2008 niezależna, pozwala na głaskanie 3
9 Czarna 23.08.2008 niedotykalska, kłopoty ruchowe 3
10 Mika 29.10.2008 czasem sika poza kuwetą, wesoła dla ludzi, zadziorna dla kotów 3
11 Płoszka 29.11.2008 bez opisu 3
12 Daisy 17.12.2008 bez opisu 3 [do adopcji]
13 Brzydzia 23.12.2008 bez opisu 3
14 Capek 17.01.2009 bez opisu 2
15 Red Gizmo 18.03.2009 bez opisu 2
16 Beti 28.08.2009 zez 2
17 Rona 05.09.2009 bez opisu 2
18 Aliza 05.09.2009 bez opisu 2
19 Mojra 07.10.2009 bez opisu 2
20 Kitek 09.10.2009 niesprawny "tył" 2
21 Miałek 22.10.2009 bez opisu 2 [do adopcji]
22 Kola 19.12.2009 bez opisu 2
23 Agat 27.12.2009 bez opisu 2 [do adopcji]
24 Czesio 30.01.2010 bez opisu 1
25 Perełka 05.03.2010 bez opisu 1 [do adopcji]
26 Zadzior 18.04.2010 bez opisu 1
27 Majówka 01.05.2010 bez opisu 1
28 Londa 12.05.2010 bez opisu 0,75
29 Wella 12.05.2010 bez opisu 0,75
30 Grzebyk 12.05.2010 bez opisu 0,75
31 Koczek 12.05.2010 bez opisu 0,75
32 Fryzjer 15.05.2010 bez opisu 0,75
33 Maciuś 28.09.2010 bez opisu 0,5
34 Bączek 06.10.2010 miły, pogodny 0,5 [do adopcji]
35 Smyk 29.10.2010 bojaźliwy, jedynak 0,5
36 Okta 02.11.2010 Miła, nie ma scysji z kotami 0,5
37 Chudy 01.02.2011 spokojny, nie przepada za kotami, słabsza kondycja 0
38 Mila 14.02.2011 Proludzka, coraz lepiej z kotami 0

Uzupełniłam post o koty, które mają ogłoszenia (i te sprzed miesiąca i te z dziś-wczoraj). Czyli rozumiem, że te na pewno szukają domu.

Edit: zmiana statusu Perełki.
Ostatnio edytowano Śro mar 09, 2011 17:50 przez Marcelibu, łącznie edytowano 1 raz

Marcelibu

Post » Śro mar 09, 2011 17:27 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:
BAJKA-BB pisze:
Przy okazji poruszę również inną kwestię: kontrowersje wokół funkcjonowania domu tymczasowego u Mirki są znane Vivie, do Fundacji wpłynęły dwie oficjalne skargi i są obecnie rozpatrywane.

A jakie to ma dla Ciebie znaczenie i dlaczego jesteś zainteresowana tym tematem? Nadawcy wiedzą kiedy skargi złożyli, adresat - kiedy wpłynęły.
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Śro mar 09, 2011 17:28 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

BAJKA-BB pisze:
Marcelibu pisze:
BAJKA-BB pisze:

A jakie to ma dla Ciebie znaczenie i dlaczego jesteś zainteresowana tym tematem? Nadawcy wiedzą kiedy skargi złożyli, adresat - kiedy wpłynęły.

Chciałabym wiedzieć. Rozumiem, że to tajemnica i nie można jej ujawnić.

Marcelibu

Post » Śro mar 09, 2011 17:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Chcesz powiedzieć, że mirka_t od paru dni siedzi przy komputerze i robi swoim kotom ogłoszenia?

O Agacie i Fidze z lutego oraz Smyku z października zeszłego roku pisałam w zeszłym tygodniu.
Bączka do niedawna nie było wcale widać w internecie (oczywiście nie licząc strony koty.sos). Teraz ma dwa ogłoszenia: na morusku i szerloku.
Podobnie jest z Kitkiem.
A np. Okty ani Maciusia nie znalazłam wcale.

Jakiś ruch w temacie ogłaszania kotów zaczął się około dwóch dni temu, jak widzę.
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro mar 09, 2011 17:38 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:
Marcelibu pisze:Mirka_t - ja mam do Ciebie konkretne pytanie i poproszę o konkretną odpowiedź.
Czy szukasz domów dla poszczególnych 38 kotów opisanych w Twoim wątku na pierwszej stronie? Jeżeli nie szukasz - to poprosze o krotką informację - dlaczego nie.
(...)
25 Perełka 05.03.2010 bez opisu 1
(...)

Uzupełniłam post o koty, które mają ogłoszenia (i te sprzed miesiąca i te z dziś-wczoraj). Czyli rozumiem, że te na pewno szukają domu.

Mam taką prośbę: przestań szukać sensacji tam gdzie jej nie ma. Nie uwzględniłaś w swoim poście poście wszystkich ogłoszeń, na przykład: http://bydgoszcz.szerlok.pl/oferta/pere ... D5gzl.html (zwróć proszę uwagę na tekst: dodane ponownie 6 godzin temu). Nieuwzględnionych przez Ciebie ogłoszeń jest więcej, Asfodel wyjaśniła jak można ich poszukać, nie czekaj aż ktoś poda Ci gotowce, bo niby w imię czego miałby to robić.
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Śro mar 09, 2011 17:46 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

BAJKA-BB pisze:
Marcelibu pisze:
(...)
25 Perełka 05.03.2010 bez opisu 1
(...)

Mam taką prośbę: przestań szukać sensacji tam gdzie jej nie ma. Nie uwzględniłaś w swoim poście poście wszystkich ogłoszeń, na przykład: http://bydgoszcz.szerlok.pl/oferta/pere ... D5gzl.html (zwróć proszę uwagę na tekst: dodane ponownie 6 godzin temu). Nieuwzględnionych przez Ciebie ogłoszeń jest więcej, Asfodel wyjaśniła jak można ich poszukać, nie czekaj aż ktoś poda Ci gotowce, bo niby w imię czego miałby to robić.

Nie szukam sensacji, tylko chciałabym wiedzieć, kiedy wpłynęły skargi do fundacji. Nie pytam na jaki temat, kto je napisał. Zapytałam tylko KIEDY. Rozumiem, że to tajemnica, skoro robisz wokół tego pewnego rodzaju zasłonę.

Jeśli chodzi o ogłoszenia, to wrzuciłam (za radą Asfodel) w google adopcja kota Bydgoszcz i takie dostałam zwroty. Faktycznie - była Perełka. Przepraszam. I ona jest identyfikowalna jako mirki_t. Zmieniam swoje zestawienie.

Marcelibu

Post » Śro mar 09, 2011 17:50 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

seidhee pisze:
Marcelibu pisze:Mam pytanie, będę wdzięczna za odpowiedź: dlaczego część kotów "tymczasów" mirki_t z pierwszego posta nie ma opisów? Pierwszych 10 ma, następnie 22 nie mają, a potem kilka ostatnich znowu ma.

Bo wszystko jest w wątkach. Jakbyście nie robiły tyle zamieszania, to każdy by sobie przeczytał wszystkie części i znalazł info o interesującym go kocie :ryk:

To znajdź mi, proszę, informację o Capku.
Próbowałam o niego zapytać kilka wątków wcześniej, ale zostałam poproszona, żeby się nie odzywać i nie robić zadymy. A zainteresowali się nim ludzie chętni do adopcji (bo mieli identycznego). Potem z krążących PW dowiedziałam się o sobie tylu ciekawostek, że zrezygnowałam z dopytywania.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro mar 09, 2011 17:55 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

BAJKA-BB pisze:
(...) Asfodel wyjaśniła jak można ich poszukać, nie czekaj aż ktoś poda Ci gotowce, bo niby w imię czego miałby to robić.

Wiesz, smutno, że Ty, przedstawiciel Fundacji tak piszesz. Ale odpowiem - wiesz w imię czego? W imię adopcji i szczęścia kotów przebywających w azylu u mirki_t. Bo zależy mi na przyciśnięciu wszystkiego i wszystkich, żeby te koty wyadoptować. Z wydźwięku Twojego posta/ów (tak ogólnie) i z treści zacytowanej przeze mnie skłaniam się do zadania Ci pytania: a Tobie - nie?

Marcelibu

Post » Śro mar 09, 2011 18:04 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:(...)
Nie szukam sensacji, tylko chciałabym wiedzieć, kiedy wpłynęły skargi do fundacji. Nie pytam na jaki temat, kto je napisał. Zapytałam tylko KIEDY. Rozumiem, że to tajemnica, skoro robisz wokół tego pewnego rodzaju zasłonę.
(...)
Nie robię żadnej zasłony tylko zwyczajnie nie wiem, nie znam konkretnych dat i nie widzę potrzeby zawracania komukolwiek głowy dopytywaniem. Wie adresat i nadawca, i to wystarcza.

Ja też chciałabym wiedzieć wiele rzeczy, np. dlaczego na przełomie 2008 i 2009 'wyrejestrowałaś' się z forum i zarejestrowałaś ponownie pod tym samym nickiem? I nie wiem. I muszę z tą niewiedzą żyć;)
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Śro mar 09, 2011 18:14 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

BAJKA-BB pisze:
Marcelibu pisze:(...)
(...)
Nie robię żadnej zasłony tylko zwyczajnie nie wiem, nie znam konkretnych dat i nie widzę potrzeby zawracania komukolwiek głowy dopytywaniem. Wie adresat i nadawca, i to wystarcza.

Ja też chciałabym wiedzieć wiele rzeczy, np. dlaczego na przełomie 2008 i 2009 'wyrejestrowałaś' się z forum i zarejestrowałaś ponownie pod tym samym nickiem? I nie wiem. I muszę z tą niewiedzą żyć;)

Wyrejestrować się nie da... :wink:
Z pewnych powodów chciałam zmienić swój adres e-mail na miau. No i wpisałam źle. Nie mogłam dostać się do konta i normalnie je uruchomić, bo takiego adresu (serwera) nie było, a w profilu się nie zgadzało. Poprosiłam Admina o zrobienie tego z jego poziomu. I udało się tylko przywrócić nick - posty do momentu tego "dłubania" oderwały się. Musiałam się jakby zarejestrować drugi raz. Jakby bo gdyby taki użytkownik istniał to by się nie dało, a faktycznie moje stare posty zostały i użytkownik był. Trochę to skomplikowane :) .

[Ale zaraz pewnie pojawi się Pixie65, która wie o tym wszystkim lepiej ode mnie i pewnie jeszcze lepiej wytłumaczy.]
Ostatnio edytowano Śro mar 09, 2011 18:16 przez Marcelibu, łącznie edytowano 1 raz

Marcelibu

Post » Śro mar 09, 2011 18:16 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:
BAJKA-BB pisze:
(...) Asfodel wyjaśniła jak można ich poszukać, nie czekaj aż ktoś poda Ci gotowce, bo niby w imię czego miałby to robić.

Wiesz, smutno, że Ty, przedstawiciel Fundacji tak piszesz. Ale odpowiem - wiesz w imię czego? W imię adopcji i szczęścia kotów przebywających w azylu u mirki_t. Bo zależy mi na przyciśnięciu wszystkiego i wszystkich, żeby te koty wyadoptować. Z wydźwięku Twojego posta/ów (tak ogólnie) i z treści zacytowanej przeze mnie skłaniam się do zadania Ci pytania: a Tobie - nie?
Po raz kolejny czytam w tym wątku, że jestem przedstawicielem Fundacji i zastanawiam się skąd ten pomysł. Istnieją wyszukiwarki wpisów w KRS i tam można sprawdzić kto jest upoważniony do reprezentowania Fundacji.

Swój pogląd na DT Mirki wyraziłam na forum już jakiś czas temu, powtórzę:
BAJKA-BB pisze:(...) działania Mirki oceniam ogólnie jako dobrze prowadzony DT, a co za tym idzie podjęte przez Mirkę w sprawie poszczególnych kotów decyzje uznaję za słuszne. (...) To Mirka jest odpowiedzialna za przebywające pod Jej opieką koty, więc do Niej należą decyzje.
Jak będę chciała/mogła prowadzić DT to odwiedzę najbliższe schronisko, przygarnę koty, a później będę szukać im domów wg takich metod jakie uznam za słuszne. A na razie to nie czuję się upoważniona do przyciskania kogokolwiek.

Pozwól, że na tym zakończę tę niezmiernie interesującą wymianę zdań, ale na nadmiar czasu nie narzekam.
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Śro mar 09, 2011 18:18 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

BAJKA-BB pisze:
Marcelibu pisze:
BAJKA-BB pisze:

Po raz kolejny czytam w tym wątku, że jestem przedstawicielem Fundacji i zastanawiam się skąd ten pomysł. Istnieją wyszukiwarki wpisów w KRS i tam można sprawdzić kto jest upoważniony do reprezentowania Fundacji.

To tylko jeszcze napisz kim jesteś, poproszę. Tak myślimy, bo zabierasz głos jakby z ramienia Fundacji.

Marcelibu

Post » Śro mar 09, 2011 18:24 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Was jest więcej, Marcelibu :?: 8)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

[poprzednia][następna]