Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 02, 2011 18:48 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

Fotki zaraz zrobię, na razie mam tylko zdjęcie tego kołtuna przed wycięciem.
Na zdjęciu tego nie widać, ale był bardzo wypukły, kotka wyglądała jakby miała garba.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Ogólnie jest bardzo miła, na koty nie reaguje. Niestety nie wiem dlaczego, ale mój Gustaw jest na nią bardzo cięty. :?

edit. Jeszcze nie wiem, czy Buba pojedzie do tego domku. Na razie rozmawiamy. :wink:

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Śro mar 02, 2011 22:17 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

To dwie fotki, ale nic na nich nie widać. :?

Obrazek

Obrazek

Lucky13

Post » Czw mar 03, 2011 8:40 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

Jak nie widać?
Widać! Kota!
I to jaka poza :)

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Nie mar 06, 2011 12:59 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

To jeszcze kilka fotek czarnej Mamby :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Myślę o zrobieniu jej ogłoszeń. Może nie jest specjalnie adopcyjna( niemłoda, czarna, głucha :roll: ), ale chyba trzeba spróbować.

A Buba jednak nie pojedzie do tamtego domku. :?

Lucky13

Post » Wto mar 08, 2011 18:06 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

Kotka pingwinka ze szklarni niestety w DT trochę dziczy i chowa się w piwnicy. Pani gospodyni często jest poza domem i niestety kotce trudno jest się oswoić z człowiekiem. Przydałby się jej dom, który poświęciłby jej więcej czasu i w którym częściej ktoś jest.

Oto fotki, które dostałam:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lucky13

Post » Śro mar 09, 2011 7:58 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

Witam,też mam foty 8) 8)
Kicia ze szklarni moim zdaniem jest bardzo urokliwa
Obrazek
Obrazek
Obrazek

łApkA

Od: Pon sty 05, 2009 12:32

Post » Śro mar 09, 2011 8:45 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

Dziewczyny, ona jest piękna :D
Napiszcie parę słów o niej, do ogłoszenia.
Wrzucę na stronę.

violavi

Post » Śro mar 09, 2011 9:04 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

Ona nie ma na razie imienia,ale myślę że do ogłoszenia przydałoby się.Może Nina?
A tekst taki
"Nina to starsza koteczka,która nie zaznała wiele dobrego w swoim życiu.Jej światem była ciemna altana,a w czasie ostatnich mrozów-zimna szklarnia.Jej płacz usłyszały wolontariuszki TOZ .Kicia została zabrana na sterylizację-w czasie operacji okazało się że Nina ma ropomacicze i zęby do usunięcia.Teraz jest już zdrowa i czeka w domu tymczasowym na swój pierwszy prawdziwy dom.Nina jest spokojną koteczką która wymaga cierpliwego opiekuna-daje się pogłaskać najczęściej przy miskach,jest trochę przestraszona,ale wie co to łóżko-uwielbia się w nim wylegiwać.Nina może mieszkać w domu wychodzącym

łApkA

Post » Śro mar 09, 2011 9:17 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

Nina - może być :)

A czemu domek wychodzący?
Może lepiej o tym nie pisać w ogłoszeniu, bo będą dzwonić sami tacy "niepełnosprytni".
Szkoda na nich czasu.

violavi

Post » Śro mar 09, 2011 9:28 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

Może i prawda-nie pisz o wychodzącym.
Chciałabym żeby Nina znalazła swojego człowieka.Takie miała kiepskie życie

łApkA

Post » Śro mar 09, 2011 9:43 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

Dla Mamby też zrobię ogłoszenie, pozwoliłam sobie skopiować z allegro
http://allegro.pl/czarna-mamba-kotka-i1494573262.html

Za domki dla Mamby, Niny, Buby i Bubusia :ok:

violavi

Post » Śro mar 09, 2011 21:39 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

Kotka całkiem fajnie na tych zdjęciach wygląda. Może znajdzie się dom.

Buba pojedzie do domku do Bielska-Białej, w sobotę. Do towarzystwa dla drugiej koteczki.
Bubusiem jest bardzo zainteresowana jakaś dziewczyna. Chce kota dla znajomych- na prezent-niespodziankę, u których oczywiście będzie miał zapewnione wspaniałe warunki, oni od dawna marzą o kotku itp. Powiedziałam jej, że jeśli znajomi chcą kota adoptować, to niech się skontaktują ze mną. Napisała, że ok, skontaktują się. Ale czuję, że to nie to.

Mamba ciągle śpi, jest bardzo spokojna. Głucha jak pień, jutro znowu wezmę ją do weta, niech jej jeszcze pozagląda w te uszy. I tak idę z Czosnkiem, więc przy okazji ją zabiorę. Ostatnio leżała na łóżku, na takim kocu z frędzlami. Leżała dosyć długo i nagle ujrzała te frędzelki, które ją strasznie zafascynowały. Gapiła się na nie, a później wolno i nieśmiało dotknęła je łapą. Czasami ma dziwne reakcje. Potrafi się zawiesić i patrzeć nie wiadomo gdzie dłuższy czas.
Ciężko będzie. Ludzie nie chcą takich kotów.

edit. Dzięki Violu

Lucky13

Post » Czw mar 10, 2011 8:40 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

Sama odwieziesz Bubę?
Nie będzie smutno Bubusiowi?

Mamba to taka spokojna, poczciwa, starsza pani.
Czasem ludzie wolą takiego kota, niż wulkan energii.
Może akurat taka osoba ją wypatrzy i zadzwoni do Ciebie?

violavi

Post » Czw mar 10, 2011 14:44 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

Spokojne i starsze -to jest to. :ok:

łApkA

Post » Pt mar 11, 2011 20:30 Re: Ludzka miłość nie zna granic! Kto weźmie "staruszkę?"

violavi pisze:Sama odwieziesz Bubę?
Nie będzie smutno Bubusiowi?

Mamba to taka spokojna, poczciwa, starsza pani.
Czasem ludzie wolą takiego kota, niż wulkan energii.
Może akurat taka osoba ją wypatrzy i zadzwoni do Ciebie?

Państwo po nią przyjadą. :)
Oni nie są jakoś szczególnie związani, właściwie wcale. Bubuś woli Mrówkę.

Lucky13

[poprzednia][następna]