Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 08, 2011 14:17 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

Marcelku...:(
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Wto mar 08, 2011 14:45 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

morelowa pisze::placz:
wczoraj napisałam do mj_liberian_girl, ze jak się da go przywieźć to wezmę na dt/.... ds...
Co się stało? Zaniedbanie czy już wcześniej był chory... zresztą..
Ale jednak warto by wiedzieć, żeby na przyszłość... :cry:

morelowa pozwolę sobie powtórzyć co napisałam jeszcze nie wiedząc że Marcelka nie ma już- schronisko to ostatnie miejsce dla kociaka po operacji,to to samo jakby położyć człowieka po operacji na oddział zakaźny....na przyszłość trzeba reagować natychmiast z tego wynika.
morelowa byłaś zdecydowana na Marcelka [*]...może dla Marcelka pomożesz innej biedzie z tego schronu :?:
Bulinki są bardzo w potrzebie.....tylko nie wiem czy można je rozdzielić i czy nie ucierpiały by na tym :(

Nie umiem się pogodzić :cry: ...Marcelku....
Anna Kubica

Post » Wto mar 08, 2011 15:15 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

Marcelku [*]

:cry: :cry:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto mar 08, 2011 15:20 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

Jakoś tak sobie zakodowałam, że on jest w dt u mj_liberian_girl... tzn jak już do niej pisałam to się zorientowałam - pewnie nie chciało mi się wierzyć, że po amputacji kociak może być w schronie, a nie przynajmniej w lecznicy.
Jestem z mj_liberian_girl w kontakcie przez pw. Pogadamy...poprosilam o linki do wątków, nie wiem co to są Bulinki :oops:
Mam w domu kotkę dzikunkę - o sutuacji pisałam na wątku Melona.

Ale co do tego reagowania natychmiast - właśnie cały czas mam takie zdanie. A teraz mam je bardziej. Bo bardzo często są takie sytuacje, że kociak 'nietypowo' się pałęta gdzieś po ulicy albo nawet miedzy bezdomniakami przypisanymi do ulicy, albo jeszcze jakoś inaczej - "A to jak jutro będzie to go zabierzemy; jak się znajdzie ktoś do opieki to go ....; zapytam w domu i go .... " itd. A następnego dnia kociak jest rozjechany, przymarznięty albo jeszcze co inne. Wiem, nie da się przewidzieć każdej okoliczności i nie da się zawsze pomóc - sytuacje przerastają naszą wyobraźnię - ale jakby mieć zawsze takie myślenie, że zamiast "nie teraz, bo co ja zrobię z nim" myślimy, a właściwie nie myślimy :) : " zabieram, a potem będę myśleć". ..
Może schrony nie są /moze nie wszystkie/ najszczęsliwszą opcją w takich wypadkach, ale często jedyną , jeśli mamy uratować życie, bo rzeczywiście może być tak , że do domu ani rusz się nie da.
I oczywiście nie mam tu na myśli przykładu Marcelka.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto mar 08, 2011 15:28 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

Anna Kubica

Post » Wto mar 08, 2011 15:31 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

Strasznie mi smutno...
Marcelku [*]
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Wto mar 08, 2011 16:27 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

Marcel, spotkamy się na pewno! Pokażesz mi co i jak - bo będziesz już znał wszystkie kąty. Nie martw się, pozdrów Mrunię czarną i Mrunię krówkę, którą zabrał mi FIP i i Felicjana .
Kefir

a Dużej smutno...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto mar 08, 2011 19:12 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

Już przeczytałam wątek.
Nie jest dobrze.
Trudna sprawa z dwoma kociakami... nie wiem.. Trudna sprawa z Trzcianką.
Przenoszę się na wątek Bulinków i wszystkich tam proszę ...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto mar 08, 2011 21:23 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

Marcelku :placz: to nie tak miało być :placz: Dopiero zdążyliśmy się zaprzyjaźnić, a Ciebie już nie ma z nami :placz: tyle miałam Ci jeszcze do powiedzenia. Przecież miałeś być szczęśliwy!!! To takie niesprawiedliwe!!!
Bądź Marcelku szczęsliwy chociaż tam, gdzie teraz jesteś! Będę o Tobie zawsze pamiętała!
Lili

Moja Duża też płacze :placz:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto mar 08, 2011 22:32 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

Caly dzień myślę o Marcelku.. Czemu tak szybko? Czemu tak nagle? Kurcze, no..
:placz:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Śro mar 09, 2011 10:24 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

:placz: :placz: :placz: :placz:

Tak bardzo mi przykro maleńki [*]
ObrazekObrazekObrazek

ket

Od: Wto sty 17, 2006 10:26

Post » Czw mar 10, 2011 8:55 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

offtop mały ale bardzo pilna sprawa viewtopic.php?f=13&t=125178
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mj_liberian_girl

Od: Wto gru 28, 2010 22:04

Post » Sob mar 12, 2011 23:31 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

Marcelku,
teraz dopiero widzę jak wiele miałam szczęścia, ktorego niestety Tobie zabrakło.
Teraz już dobrze, już spokojnie.
Kiedyś się zapewne spotkamy.
Gryzia

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon mar 14, 2011 18:31 Re: Marcelek amputowana łapka.... schronTrzcinkaPOMOCY!!!!

:cry: [*]
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia]