K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 07, 2011 7:38 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Z wieści madamowych: wysikała się (super!) na kapcie Pana (mniej super, ale mówią, że im nie przeszkadza). Nie schodzi z kolan (MADAME), nie umie chodzić po schodach (?), zjadła i wieczorem i rano.
Czyli jest dobrze i oby tak zostało.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon mar 07, 2011 8:29 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Tweety pisze:
ewan pisze:Mam prośbę o krótkie info w sprawie kotki z Białego Kościoła

to Lutra wie.
Na kociarni młode, bure, z silnym kk (krtań, gardło, oczy w kiepskim stanie). Zosia pojechała do Hyraxa, bo coś wymiotuje i biegunkuje.
Od Karalucha smutne wieści, chyba trzeba się będzie pożegnać z Cypiskiem.
Ale niedziela :cry:

Zosia prawdopodobnie struła się nowym jedzonkiem.. taką mamy nadzieję, że to to.. od dziś można jej dawać małe porcje jedzonka, coś, co jadła wcześniej, zanim się struła.. i codziennie po 2 ml ig-pr.. przez trzy dni.. wczoraj jej podałam - nie była zadowolona (ostrożnie).. jest w lodówce (opisałam, że to jej).. wczoraj dostała jakieś trzy zastrzyki.. jeśli będzie dalej wymiotować, należy jej się wizyta u weta.. wczoraj nie miała gorączki..

młode bure z prokocimia to kocurek, niewykastrowany.. spojówki obie krwiste.. krtań strasznie zajęta i boląca.. bardzo proszę pilnować, czy je i pije.. z jedzonka coś takiego mokrego i drobnego, płynnego.. jeśli nie je, trzeba będzie go dokarmiać (rekonwalescent?).. na dziś jest dla niego zastrzyk na tablicy korkowej (uwaga: szczypiący i kot ma prawo się zdenerwować).. trzeba też dwa razy dziennie dawać mu kropelki do uczu, po jednej kropelce do każdego, dwa razy dziennie (są na tablicy korkowej).. wczoraj miał 39,9 i dostał zastrzyk.. straszna biduala, ale przyjazna..

nazwałam go Lolek..

Obrazek
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon mar 07, 2011 9:09 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Renata informowała rano, ze Zosia ma pusta miseczke i zadnego pawika. :ok: Apetyt dopisuje. Lek rano podala.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon mar 07, 2011 9:36 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

miszelina pisze:Renata informowała rano, ze Zosia ma pusta miseczke i zadnego pawika. :ok: Apetyt dopisuje. Lek rano podala.

ale nie była to pusta miseczka, którą pustą wczoraj zostawiłam (bo wczoraj miała głodowkę)? :roll:
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon mar 07, 2011 9:43 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Hej Wszystkim

Pilnie potrzebuję nr tel do Toszy
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon mar 07, 2011 10:05 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Etiopia pisze:Hej Wszystkim

Pilnie potrzebuję nr tel do Toszy

poszło pw
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon mar 07, 2011 11:35 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

edit_f pisze:
Tweety pisze:
ewan pisze:Mam prośbę o krótkie info w sprawie kotki z Białego Kościoła

to Lutra wie.
Na kociarni młode, bure, z silnym kk (krtań, gardło, oczy w kiepskim stanie). Zosia pojechała do Hyraxa, bo coś wymiotuje i biegunkuje.
Od Karalucha smutne wieści, chyba trzeba się będzie pożegnać z Cypiskiem.
Ale niedziela :cry:

Zosia prawdopodobnie struła się nowym jedzonkiem.. taką mamy nadzieję, że to to.. od dziś można jej dawać małe porcje jedzonka, coś, co jadła wcześniej, zanim się struła.. i codziennie po 2 ml ig-pr.. przez trzy dni.. wczoraj jej podałam - nie była zadowolona (ostrożnie).. jest w lodówce (opisałam, że to jej).. wczoraj dostała jakieś trzy zastrzyki.. jeśli będzie dalej wymiotować, należy jej się wizyta u weta.. wczoraj nie miała gorączki..

młode bure z prokocimia to kocurek, niewykastrowany.. spojówki obie krwiste.. krtań strasznie zajęta i boląca.. bardzo proszę pilnować, czy je i pije.. z jedzonka coś takiego mokrego i drobnego, płynnego.. jeśli nie je, trzeba będzie go dokarmiać (rekonwalescent?).. na dziś jest dla niego zastrzyk na tablicy korkowej (uwaga: szczypiący i kot ma prawo się zdenerwować).. trzeba też dwa razy dziennie dawać mu kropelki do uczu, po jednej kropelce do każdego, dwa razy dziennie (są na tablicy korkowej).. wczoraj miał 39,9 i dostał zastrzyk.. straszna biduala, ale przyjazna..

nazwałam go Lolek..

Obrazek

przy okazji, podziękowania dla Edit_f, którą wrobiłam wczoraj w jazdę z tymi kotami tam i z powrotem i tak ze dwa razy :oops: . Lolek to kociak, który przyplątał się studentkom w Płaszowie i dwie z nich były skłonne się nim zaopiekować jeżeli pomoglibyśmy w leczeniu ale trzecia, astmatyczka, podniosła protest z wiadomych względów.
Dobrze, że i Zosi i Madamce poprawiło się. Katka pieszczoch ... no cóż, brak konkurencji robi swoje :wink:
Problem będzie z Grzebykiem i Dyziem, bo próbnie dzisiaj Grzebyk został wypuszczony ale dostał ostry łomot, został przegoniony i siedzi niemrawy w klatce.

Kocuria, dobrze, że wzięłyście część rzeczy, może jeszcze ktoś? Tam trzeba maksymalnie odgruzować kociarnię z rzeczy bazarkowych, bo po pierwsze leżąc tam nie przynoszą pożytku, po drugie zagracają.

Miszelino, reklamuj co się da, teraz Dyzio pierwszy w kolejności do wylotu, bo dręczy innych.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon mar 07, 2011 11:42 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Dziękuję za numer :1luvu:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon mar 07, 2011 11:52 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Ja mogę zabrać trochę rzeczy na bazarek. Wystawię w przyszłym tygodniu lub pod koniec tego.
Czy kocimiaki mają zdjęcia do ogłoszeń? Mogę porobić przy okazji jak któryś nie ma.
[

kasumi

Post » Pon mar 07, 2011 11:58 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

chyba grzebykowski nie ma i gipsowaska i stalinka i dusia ma mało...
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pon mar 07, 2011 12:00 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Ok, to jutro podejdę na Kocimską, zabiorę rzeczy i pofocę.
[

kasumi

Post » Pon mar 07, 2011 12:10 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

W Trójce audycja o zwierzętach i problemie znęcania się nad nimi.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pon mar 07, 2011 12:15 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

kasumi pisze:Ja mogę zabrać trochę rzeczy na bazarek. Wystawię w przyszłym tygodniu lub pod koniec tego.
Czy kocimiaki mają zdjęcia do ogłoszeń? Mogę porobić przy okazji jak któryś nie ma.

Dudzia nie ma :-(

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pon mar 07, 2011 12:18 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

lutra pisze:chyba grzebykowski nie ma i gipsowaska i stalinka i dusia ma mało...

Dudzia.
Bo oni są klatkowi więc jest kiepsko. Ale Dudzia chyba będzie mogła wyjść z klatki w tym tygodniu, Stalka niech jeszcze siedzi z tym grzybem i go nie roznosi. Grzebyk z Dyziem to mieszanka wybuchowa A Gipsy chyba jeszcze nieszczepiona.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon mar 07, 2011 13:21 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

PILNIE POTRZEBNE DZIŚ ZASTĘPSTWO NA CHOCIMSKIEJ

przepraszam, że tak późno informujemy, ale wypadło nam coś bardzo ważnego i nie damy rady przyjść na Chocimską.

bardzo prosimy o zastępstwo!

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

[poprzednia][następna]