Mirko, jak znalazła się Elenka po prawie 3-miesięcznej nieobecności w stadzie?
Oko bez zmian ?
Czy nastąpiły jakieś niepokojące zmiany w jej psychice ?
nadal

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marcelibu pisze:mirka_t pisze:Brzydzia.
Fanki Brzydzi na pewno z łatwością wyłowią ją w tej ciemnej masie. Starała się im to ułatwić, bo dobry ze mnie człowiek.
Biedna są te Twoje koty. Nie wszystkie mają dostęp do talerza i muszą czekać, aż inne zjedzą i dopiero mogą podejść. Taka II zmiana...
BOZENAZWISNIEWA pisze:asfodel pisze:A może jakby zbiorowo dodać taką Casicę do listy ignorowanych, to by się zebrała ta 50-tka, o której mowa była w dziale technicznym?
![]()
![]()
![]()
bez Niej forum straci "urok"
Jek pisze:No i jeszcze w temacie kasy. Ja miałam prawo wpłacić na sterylkę tylko przez konto Vivy. Oląta za wirtualki sky_fifi na koncie Vivy nie jest wyszczególniona. ....
dalia pisze:....
podaję dane do wpłaty
[....] usunięto/lrafal
pozdrawiam
Marcelibu pisze:BOZENAZWISNIEWA pisze:asfodel pisze:A może jakby zbiorowo dodać taką Casicę do listy ignorowanych, to by się zebrała ta 50-tka, o której mowa była w dziale technicznym?
![]()
![]()
![]()
No jasne - bo trzeba pozbyć się osoby niewygodnej, która zadaje zbyt wiele trudnych pytań? Tak najłatwiej, prawda?Wtedy już wszystko będzie jak "bułka z masłem" - pienia "chórzystek", aniołki, serduszka, kasa popłynie szerokim strumieniem i wszystko będzie jak dawniej.
Brawo!
casica pisze:Witam drogie Panie w tym sympatycznym wątku i oczywiście życzę miłego dnia![]()
Mirka_t, ponawiam pytanie - od kiedy sky_fifi jest wirtualną opiekunką trójki Twoich kotów?sky_fifi pisze:casica pisze:Oczekuję więc na odpowiedź,
oddalam się, a przemiłym dyskutantkom życzę kolorowych snów
do jutra, do popisania
casica tak bardzo zamartwia się o moją kasę, że pewnie nie będzie mogła spać...
Muszę Cię rozczarować - zupełnie mnie to nie interesuje, tzn Twoja kasa.
Nie tak też sformułowałam pytanie i nie Ty byłaś/jesteś jego adresatką.
Mam nadzieję, że potrafisz się pogodzić z tym brakiem zainteresowania, a syndrom odrzucenia nie będzie rzutował na Twoją życiową aktywność.
BOZENAZWISNIEWA pisze:Marcelibu pisze:BOZENAZWISNIEWA pisze:![]()
![]()
![]()
No jasne - bo trzeba pozbyć się osoby niewygodnej, która zadaje zbyt wiele trudnych pytań? Tak najłatwiej, prawda?Wtedy już wszystko będzie jak "bułka z masłem" - pienia "chórzystek", aniołki, serduszka, kasa popłynie szerokim strumieniem i wszystko będzie jak dawniej.
Brawo!
Widzisz i nie zrozumiałaś.Ja akurat "lubię"wpisy Casicy,choć uważam,że często jest złośliwa i napastliwa.Fajnie się czyta w kółko jedno i to samo...
mirka_t pisze:
Marcelibu nie wiedziałam, że jesteś kolejną behawiorystką potrafiącą ocenić zachowania kota na podstawie filmików. Ileż to sepcjalistów netowych się namnożyło.
chyba??? bardzo!!! niedługo nie będzie nawet śladu po uszkodzeniu. piękna jest..
Marcelibu pisze:Już tłumaczę, co miałam na myśli:
Co prawda teraz nie mogę dotworzyć filmika, bo w pracy dostęp do YT mamy "zabroniony", ale po lewej stronie na górze bodajże był taki biało-rudy kot. Widziałam, że miał ochotę podejść, ale taki był tłok przy miskach, że nie mógł się zmieścić. Inny czarny też chodził dookoła, jakby bał się podejść (chyba na dole kadru).
Obawiam się, że przy takiej ilości kotów w azytlu opiekun nie jest w stanie stwierdzić, czy dany kot ma apetyt, czy tylko nie może podejść do talerza, czy się boi "konkurencji", czy zwyczajnie czeka na II. zmianę, bo się boi. Przy chorobach kocich często pierwszym sygnałem choroby jest brak apetytu. W takich warunkach, jak na filmiku trudno to ocenić. A Koty mniej "przebojowe", które nie mogą dopchać się do michy pozostają z boku. To są właśnie m. in. cechy przekocenia (wg mnie).
mirka_t pisze:Marcelibu pisze:Już tłumaczę, co miałam na myśli:
Co prawda teraz nie mogę dotworzyć filmika, bo w pracy dostęp do YT mamy "zabroniony", ale po lewej stronie na górze bodajże był taki biało-rudy kot. Widziałam, że miał ochotę podejść, ale taki był tłok przy miskach, że nie mógł się zmieścić. Inny czarny też chodził dookoła, jakby bał się podejść (chyba na dole kadru).
Obawiam się, że przy takiej ilości kotów w azytlu opiekun nie jest w stanie stwierdzić, czy dany kot ma apetyt, czy tylko nie może podejść do talerza, czy się boi "konkurencji", czy zwyczajnie czeka na II. zmianę, bo się boi. Przy chorobach kocich często pierwszym sygnałem choroby jest brak apetytu. W takich warunkach, jak na filmiku trudno to ocenić. A Koty mniej "przebojowe", które nie mogą dopchać się do michy pozostają z boku. To są właśnie m. in. cechy przekocenia (wg mnie).
Nie muszę Ci nic wkładać, bo sama napisałaś. Widziałaś, że kot chciał podejść, ale się bał. A może kot był ciekawy co wzbudziło tak duże zaintersowanie innych kotów. Zobaczył, powąchał z daleka i stwierdził, że nie podejdzie, bo nie interesuje go jedzenie.
Marcelibu pisze: Inny czarny też chodził dookoła, jakby bał się podejść (chyba na dole kadru).
mirka_t pisze: Twoje zgłodniałe koty zapewne rzuciłyby się na karmę.
MariaD pisze:Jamagda, podałaś dane osobowe uzyskane na pw. Za takie postepowanie powinnaś dostać bana.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 220 gości