Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego. Już Znalazł.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 06, 2011 9:50 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

Nie od razu Kraków zbudowano. Nie zniechęcaj się. Dzieciaki są zdezorientowane. Sporo się w ich życiu zmieniło. Wszystko, o czym piszesz sugeruje happy end.

Wiewiórka przyszła do nas jako drugi kot do Kota i psa Sosera.
Mieliśmy upojny tydzień. Mała na dzień dobry narobiła wrzasku, psa opluła od góry do dołu. Latała po regałach, cała najeżona, przerażona, fukająca. Kot był przerażony. Soser nie wiedział, co ma zrobić. Łapać, szczekać...? Nad ranem zrobił wielkie siooo na dywan w pokoju, tak był już zestresowany i zdezorientowany. Dziś są najlepszymi przyjaciółmi. Kot i Wiewiórka stanowili nierozłączną parę do czasu przyjścia Kastora, a z psem opiekują się się sobą czule do dziś.

Przy zwierzakach trzeba bardzo dużo spokoju i cierpliwości.
Kaśka odkąd przybyła, próbuje wszystkich pozabijać. Dziś Maniek wskoczył przez pomyłkę na jej legowisko, bo chciał się do mnie przytulić. I żyje. Kaśka zupełnie nie zareagowała. Albo zapomniała, albo już jej przeszło. :ok:

W poniedziałek odseparuj Karmela od reszty. Wszystkim to dobrze zrobi, a Ty będziesz spokojniejsza.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie mar 06, 2011 12:45 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

Powodzenia Beasia, wiem jak jest z nowo przybyłym, czasem potrzeba i 2-3 miesiące, aż się wszystko ułoży i będzie w domu spokój. Odczekaj trochę, może się jakoś dotrą. :ok:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Nie mar 06, 2011 15:28 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

Ja się nie poddaję, po prostu jestem zestresowana, że one są nieszczęśliwe :? Karmel chciałby się chyba zaprzyjaźnić z Truflą, ale ona tylko fuczy i nawet nie chce wejść do pokoju gdzie on przebywa. Jak ją głaszczę ręką, którą głaskałam wcześniej Karmela, to się wścieka. Bardzo bym chciała żeby się polubiły, bo kocior jest świetny i chciałabym żeby było mu u nas dobrze.
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie mar 06, 2011 15:57 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

To, że jesteś zestresowana, to zupełnie normalne. One nie są nieszczęśliwe, tylko też zestresowane i zdezorientowane. To dopiero pierwszy dzień. Wszystko musi się powoli ułożyć. To może potrwać nawet 2-3 miesiące, jak pisała golla. Na razie nie zostawiaj ich razem samych. Zamykaj Karmela oddzielnie, jak nikogo nie ma w domu. Wszystkim to dobrze zrobi. I Ty, i zwierzaki będziecie spokojniejsi. Pomału, pomału emocje opadną. Trufla się przyzwyczai, że Karmel jest i w najgorszym przypadku będzie go olewać. A może wkrótce zaprzyjaźnią się ze sobą. Trzeba dać im tylko czas.
Jeśli Trufla się wścieka, kiedy ją głaszczesz po Karmelu, to nie rób tego na razie. Nic na siłę. Na każdy kolejny krok musi przyjść odpowiednia chwila.
Trzymam kciuki za wszystkich. I żeby wystarczyło cierpliwości. :ok:
Obrazek

hanelka

Post » Nie mar 06, 2011 17:33 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

Ja też byłam zestresowana jak ponad miesiąc temu przyszła do nas Frezja, w dodatku nieuleczalnie chora. Już trochę minęło czasu a jeszcze koty się docierają, szczególnie mój kocurek ma jakieś ALE. Parę dni temu wzięłam na tymczas Rudaska, on to w ogóle wszystkie koty olewa, a one na niego wciąż prychają, żal mi go, bo wygląda jakby chciał się zaprzyjaźnić z każdym z osobna i wszystkimi razem a jednak to nie takie proste. Kocurek od dwóch dni jest po kastracji wciąż ma taki intensywny koci zapach i moje koty to wyczuwają, boją się go, a on tego nie rozumie. :(

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Nie mar 06, 2011 18:01 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

Beasia, nie przejmuj się tak.Zauważyłam jedną rzecz.Jeżeli nikogo nie ma w domu i koty zostają same, są spokojniejsze.Tak sądzę po stanie mieszkania.To jedno.Po drugie, koty muszą ustalić sobie hierarchię, ktoś będzie rządził, a ktoś musi się poddać.Krew się nie leje, to najważniejsze.W życiu zwierzaków wszystko się zmieniło, nie potrafią się jeszcze odnaleźć w nowej rzeczywistości.Idź spokojnie do pracy, one sobie poustalają wzajemne relacje.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie mar 06, 2011 18:37 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

Dziewczyny Kochane, bardzo dziękuję za wszystkie rady , wsparcie i kciuki :1luvu:
Z ogromną chęcią będę czerpała z Waszych doświadczeń i mam nadzieję, że niedługo będę mogła napisać, że zawiązała się nowa przyjaźń Truflowo-Karmelowa :)
Oczywiście kciuki za dotarcie się futer nadal potrzebne :kotek: :ok:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Nie mar 06, 2011 18:41 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

podczytuję po cichutku-kciuki-zawsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Nie mar 06, 2011 18:45 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

ula-misia pisze:podczytuję po cichutku-kciuki-zawsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

dziękuję :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Nie mar 06, 2011 18:47 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

Agata nie się nie odzywa :( Mam nadzieję, że wrócili wczoraj bezpiecznie do Torunia i tylko brak czasu trzyma ją z dala od wieści o Karmelu :|
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Nie mar 06, 2011 18:53 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

A teraz obiecane fotki Karmelka z mojego domu :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Nie mar 06, 2011 18:57 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

Cudo! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kardamonowaty on! :1luvu: Da Ci dużo szczęścia, zobaczysz. Nikt tak nie umie uszczęśliwić, jak własna ruda pokraka. :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Nie mar 06, 2011 18:58 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

hanelka pisze:Cudo! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kardamonowaty on! :1luvu: Da Ci dużo szczęścia, zobaczysz. Nikt tak nie umie uszczęśliwić, jak własna ruda pokraka. :mrgreen:

I właśnie bardzo liczę na to uszczęśliwienie :D :ok:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Nie mar 06, 2011 19:05 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

i tak ma być :ok: :ok: :ok: :ok:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Nie mar 06, 2011 19:28 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Nowe Foto str. 14

Śliczny kotek i w ogóle piękny zestaw.Bardzo podoba mi się piesek, bo ja i psiolubna jestem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]