Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 05, 2011 14:18 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:Welina to zdradzisz nam czy ten wiersz, ktory wcześniej zamieściłaś jest Twój? Pytam nie bez powodu. Kiedyś pisałam w podobnym klimacie. :wink:

Choć mam wujka pisarza,sama nie jestem tak zdolna.Pisałam kiedyś,lecz przestałam jak wiele innych rzeczy -może szkoda :?:
Wiersz jest nieznanego autora z czasów wojny.( bardzo dobrze oddaje stan mojego ducha :( )Nie pisałam,bo mój komputer załapał wirusa. Po za tym źle działa nowy monitor.Dziś przyjdzie fachowiec i wszystko zrobi. :mrgreen: Dlatego nie ma mnie na wątku. Teraz piszę nie ze swojego.Pozdrawiam wszystkich-do jutra. :ok: :lol:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob mar 05, 2011 17:02 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Obrazek

co będę sobie żałowała, oto znów Timorek, na zbolałe serce Izy... :P :P

Faktycznie wyszło głupio trochę z Timorkiem. Rodzice Kasi zabrali go do siebie i nic nam nie powiedzieli. Zabrali go dlatego, że ja im mówiłam o nim, że taki kochany, że mogliby go wziąć, bo on strasznie che mieć dom. itd.... nie pomyśleli, że zrobią tym Izie tyle kłopotu i nocy nieprzespanych, bo spotkali go na drodze i zabrali nic nam nie mówiąć....W każdym razie jest już jasne, że znalazł kochający dom. Będę wam zdawała relację co jakiś czas z jego poczynań, póki co złapał myszkę i podarował swojej nowej pani :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek BERECIK, czekam Twojego miauknięcia za drzwiami....Obrazek

kaska0980

Od: Czw cze 17, 2010 23:59

Post » Sob mar 05, 2011 20:09 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Pięknie się ta historia skończyła
a po zdjęciu widać że Timorek uradowany i zachwycony nową sytuacją :ok:

Mam skromna nadzieję,że przyjdzie taki dzień, kiedy Izka mi napisze, ze mjego Okruszka :cry: też taki piękny dar od losu spotkał.

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob mar 05, 2011 22:38 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Wczoraj na mojej działce kwitły takie kwiatki:

Obrazek Obrazek
Obrazek[/quote]
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob mar 05, 2011 23:02 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Piękne, kolorowe kwiatki, a u nas właśnie pada śnieg.
Obrazek

sennaewa

Od: Czw sty 31, 2008 23:15

Post » Sob mar 05, 2011 23:07 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

sennaewa pisze:Piękne, kolorowe kwiatki, a u nas właśnie pada śnieg.

U nas tez sypie, z pracy wróciłam oblepiona jak bałwanek, a mam z 300 metrów :)

taizu

Post » Sob mar 05, 2011 23:17 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

taizu pisze:
sennaewa pisze:Piękne, kolorowe kwiatki, a u nas właśnie pada śnieg.

U nas tez sypie, z pracy wróciłam oblepiona jak bałwanek, a mam z 300 metrów :)

A niech to, mam nadzieje, ze do mnie nie dojdzie ten śnieg :evil: U mnie dzis było piekne słońce :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob mar 05, 2011 23:52 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Gil i modraszka super :1luvu:
Ja próbuje obfocic moje zaokienne ptaszory ale jak narazie z marnym skutkiem :? więc zajęłam sie kwiatkami.
Kwiatki przynajmniej nie uciekają :lol:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob mar 05, 2011 23:56 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

wiora pisze:Gil i modraszka super :1luvu:
Ja próbuje obfocic moje zaokienne ptaszory ale jak narazie z marnym skutkiem :? więc zajęłam sie kwiatkami.

U mnie wyrosły olbrzymie kwiaty na chodnikach-w kolorze brązu :ryk: :ryk: :ryk:
Idzie wiosna wielkimi krokami :mrgreen:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Nie mar 06, 2011 0:02 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

wiora pisze:Gil i modraszka super :1luvu:

A trznadel?
Obrazek

Fakt, kwiaty nie uciekają... :ryk: bardzo duzy plus...
A tygrzyka paskowanego pokazywałam?
Obrazek

taizu

Post » Nie mar 06, 2011 7:55 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Cudeńka, taizu. U mnie też sikorek masa, ale nie chcą korzystać z mojego karmnika. :(
To znaczy, korzystały kiedyś, potem jakiś czas mnie nie było i jak wróciłam, to już trzecią zimę go omijają. Wisi wysoko, daleko od drzewa, od wschodniej strony domu, koty nie mają żadnej możliwości się tam dostać, nasypane są ziarenka full wypas, żadne byleco.
I nie chcą :(
Mamy tu rezydenta dzięcioła, teraz zamiast wyjadać robaczki, urządza sesje perkusyjne. Najlepszy hałas robi się na metalowej latarni...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie mar 06, 2011 9:53 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Megana pisze:Mamy tu rezydenta dzięcioła, teraz zamiast wyjadać robaczki, urządza sesje perkusyjne. Najlepszy hałas robi się na metalowej latarni...

:ryk:
Też miałam przygody z dzieciołem, ale o tym wieczorkiem, na spokojnie :D

taizu

Post » Nie mar 06, 2011 19:34 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Witam:)
Iza fajny skrótowiec Maz:) no więc mój Maz też jest telewizyjnym maniakiem! czasem mam ochotę popsuć tv! za to mi musi szumieć radio.
U mnie prawie wiosna ,pięknie swieci słoneczko tzn teraz ładnie śpi:) jest nawet ciepło a na ogródku mam przebiśniegi.Mam nadzieję ,że wiosna tuż tuż a tym czasem gdybym nie zajrzała to wszystiego najlepszego KOBIETY na 8 marca!:)

ankakot

Od: Śro gru 15, 2010 20:02

Post » Nie mar 06, 2011 20:00 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Megana pisze: U mnie też sikorek masa, ale nie chcą korzystać z mojego karmnika. :(
To znaczy, korzystały kiedyś, potem jakiś czas mnie nie było i jak wróciłam, to już trzecią zimę go omijają. Wisi wysoko, daleko od drzewa, od wschodniej strony domu, koty nie mają żadnej możliwości się tam dostać, nasypane są ziarenka full wypas, żadne byleco.
I nie chcą :(
Mamy tu rezydenta dzięcioła, teraz zamiast wyjadać robaczki, urządza sesje perkusyjne. Najlepszy hałas robi się na metalowej latarni...

No więc ptaki maja takie miejsca, gdzie nie chcą jeść. Może to dlatego, że karmisz daleko od drzewa, a one lubią mieć w pobliżu drzewo, gdzie mają odskocznię.
Ja sypię ptakom na oknie pokoju, oknie w kuchni i na działce pod drzewami. (Zdjęcia są z działki.) Daję to samo.
Na oknie w pokoju siadaja tylko sierpówki, resztę chyba koty wystraszyły, albo skusił karmnik piętro wyzej (mieszkam na parterze i dla ptaków to za nisko) W kuchni mam pod oknem krzak i już sobie ptaki z karmy korzystają, ale prawdziwe szaleństwo to mam na działce, tyle, że zdjęcia to z teleobiektywem, bo przy mnie jadly tylko w najwieksze mrozy i głód :mrgreen:
Kilka lat temu miałam biuro z oknami na stary park, niedaleko lasu :1luvu: Przylatywały ptaki 14 gatunków, w tym dziecioł duzy i sredni. No i te dzięcioły czasem tłukly dziobem nie w sloninkę, tylko we framugę obok. Moim zdaniem dzięciołom od tego walenia glową w drewno coś się kićka w łepetynkach. Ale fachowcy mówią, że niektóre obiekty po prostu wydają dźwięki jak drewno z kornikami i dzięcioły się nabierają :?
Może powieś karmnik w zasięgu drzewa?

taizu

Post » Nie mar 06, 2011 20:07 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

taizu pisze:
Megana pisze:
Moim zdaniem dzięciołom od tego walenia glową w drewno coś się kićka w łepetynkach.

:ryk: :ryk:

też się nad tym zastanawiałam :lol:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

[poprzednia][następna]