5m.tri obcięli ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1,3i10

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 01, 2011 11:54 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Marea pisze:Ehh ;) amorowa dziewczynka ;)
A jak z wyłysieniami? jest poprawa? doszliscie skad sie one pojawiaja? co jest przyczyna?

trudno stwierdzić czemu się drapała, i czasem trochę drapie, wyłysienia od drapania... normalnie se wydarła klłaki...
miała od pierwszych godzin u mnie podany frontline spot-on, potem stronhold ale wiesz jak jest, może wszoły się jakies urodziły z jajek ... no dostała kolejnego stronholda i potem frontlina w sprayu na całe ciałko i tyle... skóra czysta, bez zmian... włosów brak... sterydy były 3 razy podane w zastrzyku, potem przez kilka dni zjadała sama 1/4 hydroksyzyny ale teraz juz nie zjada sama a podac sie jej tbl nie da...

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Wto mar 01, 2011 12:07 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

podjełam dezycję, że pomimo rujki w sobotę pobieramy i badamy krew, morfologia, nerkowe i wątrobowe, trzeba ruszać z tym wszystkim bo naprawdę za długo juz to trwa... potem mam nadzieję rychło szczepienie i zaraz 2 tyg od szcepienia sterylka.... no dopiero potem moge zacząc myśleć realnie o przekazniu komus kota... teraz jeszce "wdałam" sie w sprawy Julci... ech

Mamrot

Post » Wto mar 01, 2011 16:29 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Kciuki za malutką :ok: :ok: :ok: Oby zdrowie było już jak najlepsze :ok: I żeby koteczka mogła wyruszyć w świat, do Własnego Domu :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto mar 01, 2011 21:37 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Mamrot pisze:podjełam dezycję, że pomimo rujki w sobotę pobieramy i badamy krew, morfologia, nerkowe i wątrobowe, trzeba ruszać z tym wszystkim bo naprawdę za długo juz to trwa... potem mam nadzieję rychło szczepienie i zaraz 2 tyg od szcepienia sterylka.... no dopiero potem moge zacząc myśleć realnie o przekazniu komus kota... teraz jeszce "wdałam" sie w sprawy Julci... ech

:ok: Tak trzeba cos ruszyc, bo tak to rujka moze sie ciagnac i ciagnac i do lata z tego nie wyjdziesz ;) Kciuki za dobre wyniki ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw mar 03, 2011 8:44 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Marea pisze:
Mamrot pisze:podjełam dezycję, że pomimo rujki w sobotę pobieramy i badamy krew, morfologia, nerkowe i wątrobowe, trzeba ruszać z tym wszystkim bo naprawdę za długo juz to trwa... potem mam nadzieję rychło szczepienie i zaraz 2 tyg od szcepienia sterylka.... no dopiero potem moge zacząc myśleć realnie o przekazniu komus kota... teraz jeszce "wdałam" sie w sprawy Julci... ech

:ok: Tak trzeba cos ruszyc, bo tak to rujka moze sie ciagnac i ciagnac i do lata z tego nie wyjdziesz ;) Kciuki za dobre wyniki ;)

MAREA DROGA! wyjdę wyjdę :) Yoko jest słodką iskierką, biega jak szalona po drapakach, z Tolą "awantury" z resztą sztama, wczoraj jak juz padłam o 24tej na łoże to zaraz ferajna się wgramoliła i zobaczyłam jak Agata wylizuje łysą główę Yoczki... jest dobrze... Proceduję z Yoczką w takim tempie jakie jest możliwe, najwazniejsze i najgorsze sprawy za nami, Yoczka zaczęła być "zwykłym" domowym kotem, który wita Cię gruchaniem, mruczy i gapi się w oczy, bawi się myszkami papierkami, gania się z młoda Tolą, Bronią i Agatą,z atencją omija 16 letniego niewidomego Dośka, obserwuje i ma się na baczności wobec Zulu który charczy i sapie ( tak całe 11 lat odkąd go zgarnełam z ulicy) Zulek ma krzywe przegrody nosowe, zrosty i ciągły katar, te dzwięki Yoczke troche niepokoją a moze tylko intersują, bo raczej sie nie boi. to wspaniała kicia, będzie trudno się z nią rozstać ale wciąż mam zamiar znaleźć dla niej dom... ;) pozdrawiam Cie ciepło.

Mamrot

Post » Pt mar 04, 2011 12:37 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Trzymam ogromne kciuki by Yoczka wyszla na prosta, zarosla klaczkami na szyji, skonczyla rujkowac i znazala w koncu wspanialy domek ;)

Dla info, do Yoczki wprowadzila sie wczoraj Juleczka z tego watku:

viewtopic.php?f=1&t=122970&start=360

Prosimy o cieple mysli, i wsparcie dla Malgosi w tej ciezkiej przeprawie o zdrowie Juleczki :!:
Obrazek

Marea

Post » Pt mar 04, 2011 15:54 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

W niedzielę będą nowe fotki, ciocia biamilka jedzie pomóc kroplówkować "koleżankę z kuchni" Juleczkę i zrobi obu pannom fotki. Z tego co Mamrocikowa wspomniała Yokusia wygląda jak stworek bajkowy :1luvu: może w Holywood nas zatrudnią z tak cudownie bajkową dziewczynką??? kto wie? kto wie?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt mar 04, 2011 16:00 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

biamila pisze:W niedzielę będą nowe fotki, ciocia biamilka jedzie pomóc kroplówkować "koleżankę z kuchni" Juleczkę i zrobi obu pannom fotki. Z tego co Mamrocikowa wspomniała Yokusia wygląda jak stworek bajkowy :1luvu: może w Holywood nas zatrudnią z tak cudownie bajkową dziewczynką??? kto wie? kto wie?

tak, wygląda jak ET, ma łysa szyję i duża głowę

Mamrot

Post » Pt mar 04, 2011 16:30 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Kurcze a nie mówiłam normalnie ET powrócił...a :ryk:
Obrazek

biamila

Post » Sob mar 05, 2011 17:35 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

napięcie wzrasta...powrót ET już jutro tylko na miau :1luvu:
Obrazek

biamila

Post » Pon mar 07, 2011 10:47 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

ET powrócił :D :
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

karate mistrz:
Obrazek

Obrazek

biamila

Post » Pon mar 07, 2011 10:51 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

ale obskubana kura :ryk:

Moja stara kotka z lat dziecinstwa (odeszla w wieku ok 17 lat kilka lat temu, straszna cholera i terminator, nauczyla mnie delikatnego obchodzenia sie z kotami) tez miala mega problemy skorne kiedys dawno, srednio raz w roku jej to sie odnawialo, mega krwawiace rany na szyji, jedna wielka rana, pol glowy szyja, kark...az blizny jej zostaly, posiewy, zeskrobiny nigdy nic nie wykazywaly, no ale lata temu weterynaria na kiepskim poziomie byla, pewnie miala jakies alergie pokarmowe :roll:
Ostatnio edytowano Pon mar 07, 2011 11:04 przez Marea, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Marea

Post » Pon mar 07, 2011 11:01 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Marea pisze:ale obskubana kura :ryk:

O wypraszam sobie, Yoko jesrt najpiękniejszą kotką na świecie. Powiem wam szczerze, że kocham ją, bo jej nie kochać nie można. Wtula się, prosi na rączki i gada prawie tyle co ja :piwa:
Obrazek

biamila

Post » Pon mar 07, 2011 14:10 Re: 5m.tri obcięli ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1,3i10

Yoko jest śliczna nawet z tymi problemami ze skórą :kotek: :1luvu:
Z trójkątnym pyszczkiem, długą szczupłą szyjką i dużymi uszkami przypomina orientalne rasy kotów.
Inna sprawa, że jeśli się zaokrągli, to też na pewno będzie śliczna :1luvu:
Jak skóra? Maleńka się nie drapie? I jak badania? Jeśli dobrze pamiętam, to kicia miała iść na badania jakoś w tym tygodniu?
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pon mar 07, 2011 14:44 Re: 5m.tri obcięli ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1,3i10

alata pisze:Yoko jest śliczna nawet z tymi problemami ze skórą :kotek: :1luvu:
Z trójkątnym pyszczkiem, długą szczupłą szyjką i dużymi uszkami przypomina orientalne rasy kotów.
Inna sprawa, że jeśli się zaokrągli, to też na pewno będzie śliczna :1luvu:
Jak skóra? Maleńka się nie drapie? I jak badania? Jeśli dobrze pamiętam, to kicia miała iść na badania jakoś w tym tygodniu?

yoko ma się dobrze, troszke sie drapie ale sierść juz odrasta, jest meszek. badań nie było, niestety narazie przeszła na drugi plan.... bo ja mam julcię....

Mamrot

[poprzednia][następna]