*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 18, 2011 21:38 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Mam dobre wieści: kolejny kociak ma dom. Co prawda już od...trzech tygodni, ale wolałam nie zapeszać :twisted:
Otóż Bambino vel Grandus (co, jak by nie patrzeć, bardziej do niego pasuje :twisted: ) mieszka w Lublinie w rodzince 2 + 2 i ma się bardzo dobrze.
Powspominajmy :wink: :
Obrazek Obrazek Obrazek

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Sob lut 19, 2011 16:09 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

:D :ok: :ok: :ok:
To musi być jakiś wyjątkowo wyrozumiały Domek 8)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob lut 19, 2011 20:15 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Super. Szczęśliwego życia Grandusie :ok: :ok: :ok:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Sob mar 05, 2011 11:54 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Szukam DT/DS dla biało rudego kociego młodzieniaszka (najprawdopodobniej to wykastrowany kocurek)

Przeklejam z wątku Czupurków (moich Pracusiów)

Amika6 pisze: (...) właśnie wczoraj dowiedziałam się, że w blokowej piwnicy mamy dwa kotki. Dzisiaj rano zaniosłam im chrupki i wodę.

Jeden trochę dzikawy burasek, drugi całkiem miziasty biało rudy podrostek.
Podrostek to chyba wykastrowany kocurek (tak na szybko pomacałam :twisted: ). Podobno są tam już od czasu tym ostatnich mrozów. Znajoma zrobiła wywiad i podobno to domowy kociak z sasiedniej ulicy, wywalony na dwór bo właścicielka wyjechała do sanatorium.
Jeśli to prawda, to życzę tej babie jak najgorszych efektów leczenia. :evil:

Amika6 pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wyciągnęłam z wczorajszych zdjęć ile się dało, pozostałe można pooglądać tutaj:
http://amika6.fotosik.pl/slideshow.php? ... dd1=amika6

O Rudziku piszę od 93-ciej strony :
viewtopic.php?f=1&t=86469&start=1380
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob mar 05, 2011 13:25 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Rzucę info na fb, może ktoś ze znajomych zakocha się w rudziaszku :)

Edit. O, a ja właśnie dostałam info, że jest do oddania 2letnia kotka syberyjska. Z podkreśleniem, że tylko do odpowiedzialnego domu. Propozycja była skierowana bezpośrednio do mnie, żebym ją wzięłą na DS, ale ja nie mogę wziąć teraz drugiego kota, niestety.
Ostatnio edytowano Sob mar 05, 2011 13:41 przez maueczarne, łącznie edytowano 1 raz

maueczarne

Post » Sob mar 05, 2011 13:39 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

maueczarne pisze:Rzucę info na fb, może ktoś ze znajomych zakocha się w rudziaszku :)

Dobry pomysł :ok:
Dziękuję :D
Obrazek

Amika6

Post » Sob mar 05, 2011 14:56 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

ale fajny Rudzik! :1luvu:
a po moim planowanym tymczasie ślad zaginął.
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Sob mar 05, 2011 15:16 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

turkusowa pisze:ale fajny Rudzik! :1luvu:

turkusowa, czy jak zlokalizuję drugiego piwniczniaczka i okaże się, że wolałby żyć u ludzi to mogę liczyc na ten vacat u Ciebie?

Prawda jest taka, że pracuję po > 12 godzin i taki opiekun to nawet dla piwnicznego kota jest byle jakim opiekunem.
Poza tym na wzięcie do domu na DT nie mam najmniejszych szans niestety.
Obrazek

Amika6

Post » Sob mar 05, 2011 15:21 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

śliczny rudzielec :love: za domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob mar 05, 2011 15:56 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Amika6 pisze:
turkusowa pisze:ale fajny Rudzik! :1luvu:

turkusowa, czy jak zlokalizuję drugiego piwniczniaczka i okaże się, że wolałby żyć u ludzi to mogę liczyc na ten vacat u Ciebie?

jeszcze tydzień temu bez wahania odpowiedziałabym tak, ale sytuacja zmieniła mi się w ciągu ostatniego tygodnia na niekorzyść :( i nici z tymczasowania u mnie. aczkolwiek u moich znajomych na wsi jest miejsce na Kota. ale to właśnie musiałby być taki nadający się do wychodzenia, który nie da sobie w kaszę dmuchać. i musi być po kastracji/sterylizacji. myślę, że odpowiednio zajęliby się nim po zabiegu. tyle że trzeba by było wszystko zgrać w czasie ze względów transportowych. no i oczywiście tylko wtedy, gdy Kot mógłby mieć status Kota wychodzącego.
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206

turkusowa

Post » Sob mar 05, 2011 16:17 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Turkusowa, szukam domu dla wychodzącego, dorosłego (ok. 3-letniego), wykastrowanego kocura. W dodatku pięknego, o rzadko spotykanym dymnym umaszczeniu. Może Twoi znajomi zgodziliby się go adoptować.
To Misio z wątku Czupurków, bardzo spokojny i przyjazny kot. Bardzo łatwo przywiązuje się do ludzi, niestety zbyt łazikuje po biurze i boję się, że przez niego moje "akcje" u szefa w końcu spadną i trzeba go będzie całkowicie eksmitować na dwór. O siebie się nie martwię, ale najbardziej straci na tym Snejki.
A Snejki to kot wyjatkowej trośki, kot taki po przejściach i nawet nie mam odwagi szukać mu domu. Przy tym jego pomieszkiwanie w biurze jest w ogóle nie uciążliwe i mógłby tu żyć całe lata, ale wszędobylski charakter Misia może pozbawić go tej szansy.
Obrazek

Amika6

Post » Sob mar 05, 2011 17:25 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

zaraz zajrzę do Ciebie i jakby co pogadam ze znajomymi

turkusowa

Post » Sob mar 05, 2011 17:29 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

turkusowa pisze:zaraz zajrzę do Ciebie i jakby co pogadam ze znajomymi

Dzięki, będę wdzięczna za zainteresowanie się MisiemMisiem.
On najbardziej reaguje na takie szybkie wypowiadanie jego imienia MisiuMisiu :D
Obrazek

Amika6

Post » Śro mar 09, 2011 0:18 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

joannaN pisze:Wiadomość dla wszystkich którzy leczyli zwierzaki u dr. Marty z Poliwetu i chcą kontynuować:
Marta i Kasia mają własny gabinet czynny od 10°° do 19°° codziennie a w soboty od 10°° do 12°°
Gabinet nazywa się KaMa - Vet i mieści się przy ulicy Bazylianówka 58 tj. na zapleczu marketu STOKROTKA. Wjazd do lecznicy z lewej strony Stokrotki stojąc przodem do głównego wejścia stokrotkowego.
czy ktoś wie czy ten gabinet bierze udział w marcowej akcji ARKI? i jakie są koszty? coś tam czytałam, ale może ktoś ma info z pierwszej ręki. szukam tańszej ale dobrze zrobionej kastracji.

turkusowa

Post » Śro mar 09, 2011 15:15 Re: *Lubelskie Tymczasy* cz. 5 - kociaki i kocie podrostki ;)

Turkusowa jak chcesz mogę podać Ci numer i przedzwonisz, dowiesz się bezpośrednio od nich.

Odnośnie syberyjki o której pisałam sprawa już nieaktualna. Kicia ma nowy domek :D

maueczarne

[poprzednia][następna]