KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 04, 2011 19:29 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

Dawna właścicielka Tigi, nic nie mówiła,że ona podsikuje, więc pewnie ze stresu.

Czy łapanka kociaków się udała????/czy kotki jeszcze tam były.??
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt mar 04, 2011 19:32 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

na razie mam tylko krótką relację tel - złapał się jeden młody. ale nie jest to maluszek. jeszcze nie wiem czy będzie do oswojenia i adopcji czy do sterylki/kastracji i wypuszczenia. Koty są tam karmione i były nakarmione. Po więcej danych musimy zaczekać na powrót dziewczyn, które uczestniczą w akcji, na razie pojechały do lecznicy obejrzeć co upolowały ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt mar 04, 2011 22:10 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

jopop pisze:na razie mam tylko krótką relację tel - złapał się jeden młody. ale nie jest to maluszek. jeszcze nie wiem czy będzie do oswojenia i adopcji czy do sterylki/kastracji i wypuszczenia. Koty są tam karmione i były nakarmione. Po więcej danych musimy zaczekać na powrót dziewczyn, które uczestniczą w akcji, na razie pojechały do lecznicy obejrzeć co upolowały ;)

Dziękuję Wam bardzo :1luvu: , może rzeczywiście ktoś je tam karmi, i trzeba je tylko wysterylizować. Ja dziś miałam akcję ściągania 'fartuszka' u dzikiej kotki po sterylce. Bez obrażeń się nie obyło, niestety. Kotka cała, ale jak wydarła z domu kolo 13 to do tej pory nie przyszła na jedzenie. To już ma 9 wysterylizowanych, jeszcze jeden kocur mi został.

Dajcie znać na PW jak będziecie coś więcej wiedzieć. Jutro pracuję calutki dzień, więc będę mogła zajrzeć dopiero wieczorem.

pola53

Od: Nie lut 27, 2011 17:25

Post » Sob mar 05, 2011 0:57 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

Tiga w nowym DT super towarzyska, śpi to na jednym łóżku przy kolanku, to na drugim... studentek jak się okazało jest cztery i wszystkie chcą ją miziać :1luvu:
Natomiast dziewczynka dużo pije, intensywnie się myje - i niestety trzy razy wymiotowała już wodą i kłaczkami. Futro jest wychodzi nieźle, ten łupież rzeczywiście ma straszny :/
Do tego ma lekką biegunkę.
I nie je, niucha, ale nie je.
Obejrzałam jej uszka, jednym lekko trzepie, ale świerzba nie widać, oczka zdrowe, pazurki obcięte, szczęka wydawała mi się ok, ale może się nie znam.
Ogólnie jutro z rana dzwonię jeszcze do dziewczyn i jak dalej nie będzie jeść, to pewnie skoczymy do weta z tą bieguną - bo mi się wydaje, że to stresowe, dziewczyna nie ma gorączki, wygląda zdrowo, chodzi, zwiedza.

Maluchy - są trzy buraski i przynajmniej jeden czarnuszek, matka chyba też czarna.
Tyle widzieliśmy (znaczy matki nie, ale pani z pawilonu zameldowała).
Złapałyśmy dwa buraski, jeden dziczy koszmarnie, drugi trochę spokojniejszy i rokuje.
Mają ok. 5 miesięcy, ale czarnuszek wydawał nam się mniejszy, tak 2-3 miesiące. Albo drobny taki.

Problemem jest to, że tam jest karmicielka i z naszego wabika to tak naprawdę one z ciekawości, nie z głodu korzystają...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob mar 05, 2011 11:02 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

Tiga u mnie jadła suche sanabelle z łososiem,bardzo lubi gurmety i felixa,ale kawałki nie pasztet
mam nadzieję że załapie jedzenie już,bo i tak chuda strasznie,za krótko u mnie była żeby się "odpaść"
i kuraka surowego filety albo sparzone mięso
stresa ma na pewno,może dziś się uspokoi i zacznie normalnie jeśc
biegunki nie miała,normalne suche bobki ,może ponieważ ja ją przed drogą przegłodziłam trochę,tam gdzie nocowała za dużo na raz zjadła i to efekty
kciuki trzymam za unormowanie sie sytuacji
Obrazek

gayae

Od: Sob sty 13, 2007 15:10

Post » Sob mar 05, 2011 11:05 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

Ja bym jej nerki sprawdziła. Dla świętego spokoju.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob mar 05, 2011 13:34 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

Może też ma wpływ zmiana wody, jedzenia.
Widziałam ,że u byłych właścicieli nawet mleko stało i je piła kartonowe. /pewnie by jej nie dawali jakby miała sra.../. Tiga w ogóle jest drobną koteczką. Wypadanie sierści też zapewne spowodowane jest stresem i jej zmianą w tym okresie.
Obrazek

cypisek

Post » Sob mar 05, 2011 16:31 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

gayae pisze:Tiga u mnie jadła suche sanabelle z łososiem,bardzo lubi gurmety i felixa,ale kawałki nie pasztet
mam nadzieję że załapie jedzenie już,bo i tak chuda strasznie,za krótko u mnie była żeby się "odpaść"
i kuraka surowego filety albo sparzone mięso
stresa ma na pewno,może dziś się uspokoi i zacznie normalnie jeśc
biegunki nie miała,normalne suche bobki ,może ponieważ ja ją przed drogą przegłodziłam trochę,tam gdzie nocowała za dużo na raz zjadła i to efekty
kciuki trzymam za unormowanie sie sytuacji

Dzięki, prześlę dziewczynom info :ok:

Ogólnie Tiga wygląda bardzo dobrze, wręcz świetnie (poza futerkiem) wlazła w każdy kącik, za szafę w kuchni i na półki w przedpokoju, wpakowała się we wszystkie płaszcze po kolei, obsiadła parasolki, przecisnęła za pralką, za kanapą, pod szafami w pokoju...
Ale jak się klepnie łóżko, to wskakuje, wtula się i mruczy :)

Szalony Kot

Post » Sob mar 05, 2011 16:47 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

Jednym słowem cudo kot. :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Sob mar 05, 2011 20:26 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

hanelka pisze:Jednym słowem cudo kot. :1luvu:

kochana malutka :1luvu:
Obrazek

cypisek

Post » Sob mar 05, 2011 20:29 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

Pewnie, że cudo :)
Je - niewiele, ale je. Nie wymiotuje już, kupka jeszcze ciągle trochę luźna. To rzeczywiście ze stresu :)
I ciągle każe się miziać :mrgreen:

Szalony Kot

Post » Sob mar 05, 2011 21:51 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

Szalony Kot pisze:I ciągle każe się miziać :mrgreen:
To nie lenić się! Pracować! :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Nie mar 06, 2011 7:31 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

Witam i o Tigunię pytam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Nie mar 06, 2011 10:05 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

A ja wpadnę jeszcze z informacjami od Miśki.
Mimo dwóch tygodni antybiotykoterapii, dalej charczy i prycha. :( Jutro wieczorem pojedziemy na kontrolę do lecznicy, zobaczymy co dalej.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie mar 06, 2011 10:11 Re: )( TIGA MA DT!! Maluszki na dworzu w Warszawie!!!!!!!!!

:(
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]