DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 04, 2011 10:11 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

A no to ja to sama wymyslilam tak jak behawiorysta. Taka strategie na odchudzanie Duzej. Bxla skuteczna jak byly dwie koty. Teraz przy 4 musze ja niecń zmodyfikowac. Tak samo rozwiazalam problem picia wody. Ze wzgl na tendencje do struwitow powinny pic duzo a nie chcialy wiec wymyslilam system -ukryta miska z woda,miska ya drapakiem ale najchetniej pija z podstawki czyli w istocie miski w ktorej stoja doniczki z kocia trawa. NO i
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt mar 04, 2011 10:16 Re: DT Smarti2 z- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Erin a moja Duza mimo ponad 5kg chetnie wskakuje na rńzne szafki. Np ukochana trawa moich kotow jest na wysokiej polce a miska z chrupkami na wiklinowej. Oczywiscie w miskaąh wszystkich maja chrupki tylko o polowe mniej. Tez nie od razu wskakiwala ale jak zalapala o cń chodzi to jej sie to podoba. razu Duza
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt mar 04, 2011 10:22 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Spoko spoko :D dawajcie rady, więcej rad bo narazie żadna się u mnie sprawdza ... On jest do tego taki wredzioch mendzioch, że jak ma miskę z wodą to najpierw w niej macza łapę (chyba sprawdza czy czasami nie chcę go otruć :mrgreen: ) a dopiero potem łaskawca się napije! oczywiście zostawiając później sto swoich łapkowych odbić!
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt mar 04, 2011 10:30 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

U mnie są pory karmienia,
Zjedzą i miski zabieram, inaczej Franek dojadał by po Lali a właśnie udało mi sie go odchudzić (udało się bo często dostawał jedzenie w zmniejszonych porcjach, z czasem zmniejszałam ilość porcji).
Lala dostanie czasem jeszcze dodatkowo ale tylko wtedy jak Franek łazi po drzewach, żeby nie widział jak dokarmiam Lalcię. Ona jeszcze może jesć , filigranowa z niej panienka.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt mar 04, 2011 10:46 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

A nie, ze skakaniem to problemu nie ma - o dziwo! 8O

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt mar 04, 2011 13:02 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Szalony Kot pisze:
magaaaa pisze:Kocie, dlaczego to żarcie powinno stać cały czas?
U mnie nie stoi nigdy... :roll:
No i chciałabym wiedzieć.
Ale jaby stało cały czas to masakra. Loluś byłby już chyba najgrubszym kotem świata.

Dlatego, że w naturze koty są przyzwyczajone do jedzenia na żądanie - czyli wstajesz, przeciągasz się i idziesz zapolować. W domu jak nie ma jedzenia na żądanie, to właśnie zaczyna się terroryzm - prowokowanie zachowań prożywieniowych (czyli łaszenie się w okolicy kuchni, ale też gryzienie i drapanie), darcie mordy, krążenie wokół michy...
Ja też powiedziałam Pani, że sobie tego nie wyobrażam z Gamoniem, który mógłby zjeść absolutnie każdą ilość - a ona powiedziała, że to właśnie efekt długotrwałego braku dostępu do jedzenia na życzenie - że teraz kot nie wierzy, że jak sobie zażyczy, to dostanie, nie ufa określonym porom i nażera się na zapas. I wytępienie tego jest ciężkie, ale możliwe.

Powiedziała, żeby udostępniać jedzenie, ale w utrudniony sposób - czyli np chowanie w pudełkach, w ściśniętych rolkach papieru toaletowego, w wysokich miejscach, gdzie kot się musi natrudzić, by wejść, pod czy za szafkami, by musiał sobie wygrzebać łapką, wszelkie kule smakule... Czyli ma świadomość, że jest, ale że nie jest łatwo dostać :) Jak polowanie.
I dodatkowy plus taki, że kot się nie nudzi, bo to jest i rozrywka dla niego.

Bardzo ciekawe :!:
Daję jej czasami na szafce jak wybrzydza, na szafce ją interesuje bardziej i je

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt mar 04, 2011 13:03 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

U mnie z kolei jeszcze inaczej - najlepsze żarcie jest w cudzej misce :mrgreen:

Erin

Post » Pt mar 04, 2011 13:20 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Erin pisze:A nie, ze skakaniem to problemu nie ma - o dziwo! 8O

jeszcze :ryk:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt mar 04, 2011 13:28 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Od dłuższego czasu, nie jeszcze :lol:

Erin

Post » Sob mar 05, 2011 19:23 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Oto Devi
Porównajcie:

21.stycznia było tak:

Obrazek Obrazek

dzisiaj czyli 5 marca, po niewiele ponad miesiącu, jest tak:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

nast zdjęcia kociastych dopiero jak wyzdrowieje mój fotograf :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob mar 05, 2011 19:51 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Super! :ok: :ok: :ok:

Erin

Post » Sob mar 05, 2011 20:25 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Pięknie wygląda, i przytyło sie dziewczynce, futerko pięknie odrosło. Ślicznotka z niej się zrobiła. Bardzo sie cieszę , Smarti naprawdę zmieniłaś ja niesamowicie. Dziekuje. Teraz poczekam niecierpliwie na foteczki Fionki.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob mar 05, 2011 20:33 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Iburg - fajnie oglądać taka przemianę zwłaszcza jak się pamiętało w jakim była stanie i była obawa o zycie, no nie? Cieszę się razem z Tobą, naprawdę. :wink:

Marzenia11

Post » Sob mar 05, 2011 23:05 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Fionka wciąż w trakcie oswajania.
wygląda już też pieknie ale z jej ogłaszaniem jeszcze musimy odczekać - bo przecież dzikuna nikomu nie oddamy.
a ja przyznaję że w oswajaniu nie jestem zbyt mocna-ale mojemu Tż-towi juz daje się głaskać tylko ze on ma grypę żołądkową także jest słabiutki póki co... :roll:

Ale nad ogł Devci Sz.Kot juz pracuje a to Kot który ma tajemną moc :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]