Szarańcza z Makolągwy. Sral lepiej, WĄT DO ZAMKNIĘCIA ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Ankieta chwilowo nieaktualna - buras 'zapracował' sobie na imię Sral :/

Ankieta wygasła Nie cze 19, 2011 21:48

Czaruś
4
14%
Radzio
9
31%
jakoś inaczej, bo oba te imiona są beznadziejne
16
55%

Liczba głosów : 29

Post » Czw mar 03, 2011 23:02 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

Alyaa pisze:Obawiam się, że Twój Wytreszcz jednak nie pobije mojego Pół-Diablęcia.....

Ostatnio ukradł TŻ CAŁĄ kanapkę, bo wędlina się nie chciała od chleba odkleić....

Wyobrażasz sobie faceta ważącego 100+ kg goniącego ok. 2-3 kg kociaka po 27 m2 mieszkaniu, żeby odebrać mu, trzymany w zębach plasterek wędliny, do którego przyklejona jest kromka chleba posmarowana masłem. Do tego Presto WARCZAŁ... Głośno! Na wszystkich i wszystko dookoła...

Biedny kocina :cry: Najpierw głodzą, a potem się dziwią :twisted: I jeszcze w pogoni za byle kromką chleba ganiają w kółko to słabe, wycieńczone stworzenie, ostatkiem sił usiłujące walczyć o swoje przetrwanie :( :crying:
:twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw mar 03, 2011 23:19 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

Wielbłądzio pisze:
Alyaa pisze:Obawiam się, że Twój Wytreszcz jednak nie pobije mojego Pół-Diablęcia.....

Ostatnio ukradł TŻ CAŁĄ kanapkę, bo wędlina się nie chciała od chleba odkleić....

Wyobrażasz sobie faceta ważącego 100+ kg goniącego ok. 2-3 kg kociaka po 27 m2 mieszkaniu, żeby odebrać mu, trzymany w zębach plasterek wędliny, do którego przyklejona jest kromka chleba posmarowana masłem. Do tego Presto WARCZAŁ... Głośno! Na wszystkich i wszystko dookoła...

Biedny kocina :cry: Najpierw głodzą, a potem się dziwią :twisted: I jeszcze w pogoni za byle kromką chleba ganiają w kółko to słabe, wycieńczone stworzenie, ostatkiem sił usiłujące walczyć o swoje przetrwanie :( :crying:

Biedna kocina ?!?!?!? :strach: :strach: :strach: Głodzą?!?!?! :strach: :strach: :strach: Ten demon w kocim futerku najpierw czyści swoją miskę, potem pomaga bratu, a na dokładkę zapuszcza żurawia do karmy Ogryzka :roll: Ale za to terkotanie w łóżku wybaczam mu :D
Razem z bratem "obsługiwalni" są podobnie jak Twoja Duńka :? Z tych szram po łapance na szczepienie to mi blizny zostaną...

EDIT: literówka

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pt mar 04, 2011 0:34 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

Stały podczytywacz melduje się na posterunku :wink:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pt mar 04, 2011 0:55 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

No, to gratuluję pierwszego dnia pracy :D
Fajna robota, fajna atmosfera - nic, tylko pozazdrościć. Może oprócz wstawania o takiej chorej godzinie :wink:, sama jestem stworzeniem nocnym i uważam zwlekanie się z wyrka przed świtem* za postępowanie głęboko niemoralne, niehumanitarne i godne ogólnospołecznego potępienia :twisted:

* pora przedświtowa jest określeniem dość elastycznym, obejmującym czasokres mniej więcej do południa :smokin:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Pt mar 04, 2011 7:42 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

Oj tak... wstawanie przed 5 to iście horrorystyczne doświadczenia....
Ja wychodzę z domu ok 5:50-5:55, ale wstaję ok 5:05....
Plus tego jest taki, że zrobienienie pełnego, porządnego makijażu zajmuje mi obecnie niecałe 10minut, itd...

Wstawanie daje się we znaki, ale można się przyzwyczaić... ponoć.....

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt mar 04, 2011 7:51 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

Wielbłądzio pisze:A konto i tak zdobędę :twisted:

Kasia, prześlę - tyle, że boję się zajrzeć na saldo na moim rachunku bankowym... Nie mogę się przemóc :cry:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt mar 04, 2011 8:08 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

Obrazek
Witam :-)
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt mar 04, 2011 8:15 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

behemotka pisze:(...) ...sama jestem stworzeniem nocnym i uważam zwlekanie się z wyrka przed świtem* za postępowanie głęboko niemoralne, niehumanitarne i godne ogólnospołecznego potępienia :twisted:

* pora przedświtowa jest określeniem dość elastycznym, obejmującym czasokres mniej więcej do południa :smokin:

Uważam dokładnie tak samo :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt mar 04, 2011 8:37 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

Wielbladzio liste obecnosci podpisalo?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt mar 04, 2011 9:06 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

charm pisze:(...)
Plus tego jest taki, że zrobienienie pełnego, porządnego makijażu zajmuje mi obecnie niecałe 10minut, itd...
(...)

Też już się tego nauczyłam :mrgreen: Co prawda mój makijaż to tylko: podkład, korektor, puder, dwukolorowe cienie, tusz i błyszczyk - ale kiedyś i tak potrzebowałam na to minimum kwadrans.

Byłam dziś pierwsza. No ale niestety: później niż o 6.45-50 wychodzić nie mogę, jeśli nie chcę (a nie chcę) się spóźniać.
Dobrze, że wiosna już idzie i że coraz wcześniej robi się widno.

Pewnie mogłabym wstawać co najmniej ze 20 minut później, gdyby mój poranny obrządek przy gadzinie nie obejmował również obcałowywania po łebkach, lulania na rękach, wwąchiwania się w futerko pomiędzy uszkami (szczególnie króweczka naprasza się z nadstawianiem łba;))... Nie wspominając już o tym, o ile później mogłabym wstawać, gdybym w ogóle ich nie miała :twisted:
Żabsko tuli się do mnie w nocy jak szalone, barankuje, mruczy, jest prawie tak samo namolne i absorbujące uwagę jak Buśka. Ten facet ZAWSZE MOŻE, naprawdę :mrgreen: Buszita pakuje mi się pod same ręce, czyli przeważnie głównie na gazetę/książkę, którą próbuję czytać przed snem - jest bezkompromisowa, w jej obecności czytać po prostu się już nie da :twisted: W momencie, kiedy wygra już z moją chęcią lektury, ukontentowana przylepia się do mnie jak rzep i powoli stopniowo przemieszcza się coraz bliżej mojej głowy. I tam dopiero zasypia :twisted:
Tylko Glamurek jest na tyle subtelny, że sypia sobie grzecznie w leżance przy kaloryferze. Kiedy się do niego podejdzie i/lub coś powie, od razu z entuzjazmem odpowiada "mrrrr" :1luvu:

Jak ja te gady sierściaste kocham :1luvu:

Wielbłądzio

Post » Pt mar 04, 2011 9:06 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

Dorota pisze:Wielbladzio liste obecnosci podpisalo?

Podpisało. Racicą 8)

Wielbłądzio

Post » Pt mar 04, 2011 9:09 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

Wielbłądzio pisze:
Dorota pisze:Wielbladzio liste obecnosci podpisalo?

Podpisało. Racicą 8)

Kopytkiem. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt mar 04, 2011 9:09 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

Wielbłądzio pisze:Też już się tego nauczyłam :mrgreen: Co prawda mój makijaż to tylko: podkład, korektor, puder, dwukolorowe cienie, tusz i błyszczyk - ale kiedyś i tak potrzebowałam na to minimum kwadrans.

Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt mar 04, 2011 9:11 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

jozefina1970 pisze:Obrazek
Witam :-)

Jedna porządna, co przychodzi sikać z własną kuwetką :wink:

Wielbłądzio

Post » Pt mar 04, 2011 9:12 Re: Szarańcza z Makolągwy, czyli Dranie. Part 7. Zapraszamy :)

Dorota pisze:
Wielbłądzio pisze:Też już się tego nauczyłam :mrgreen: Co prawda mój makijaż to tylko: podkład, korektor, puder, dwukolorowe cienie, tusz i błyszczyk - ale kiedyś i tak potrzebowałam na to minimum kwadrans.

No szo ? Nie używam np. różu, kredki do kresek, szminki, konturówki...

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]