KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2011 21:50 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

gosiakot pisze:Info po wieczornym dyżurze:
Najbardziej martwiąca jest koteczka na samym dole - nic nic nie je. Mea bardzo sympatyczna , wdzięczy się mimo że ma ubranko po sterylce , Frytka i Mojra gruchają na zmianę. Frytka tak głośno że Apasz żałuje że nie umie fruwać. Apasz dalej znaczy teren - przy mnie OLAŁ pojemnik z Ikea na pranie w przedsionku - pojemnik będzie raczej śmierdział koszmarnie - jakby cos mam 2 takie pojemniki - oferuję je do KC .
Na kociarni smród jak diabli - cały czas wietrzyłam, ale bez specjalnych efektów.
.

słuchajcie zamknijcie Apasza w klacie bo zwariujejmy i nie domyjemy kociarni. A Stefana z 8 trzeba karmić na siłe, bardzo proszę :roll:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw mar 03, 2011 22:20 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

robi nam sie kolejka do sterylek

pan z Deblińskiej dziś była kastracja jednego kocura jutro chyba drugi na przyszly tydzień dwie dziewczyny które trzeba przetrzymać

pani z Grota ma jeszcze jedną kotkę

pani Bożenka ze Stawowej kilka kotów

pani ze Stalowej kilka

u mnie na osiedlu co najmniej 2-3 koty ale moge je zabrać do garażu

określmy się w jakie dni kto moze z transportem, trzeba też będzie uruchomić klatki wolnostojące

od przyszłego tygodnia mozemy sterylizować w Almavecie, tez sam koszt jest u dr Skolika, 20 zl drożej Lupus oraz Terrier.

trzeba to zaplanować sensownie, pierwszeństwo mają "ciężarówki" :roll:

Filomen

Post » Czw mar 03, 2011 22:27 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

toycia pisze:Kochani... po dlugiej nieobecnosci sie melduje tzn ja i Manka vel diabel tasmanski :) Mam uzbierane ok 50kg roznej karmy dzieki wspanialomyslnosci uczniow jednej z naszych szkol :) W przyszlym tyg podrzuce pake do KCH, mar_tika obiecala podzielic to miedzy Wasze kociaki a schroniskowe :)
Sciskam kociasto

Toycia bardzo serdecznie dziękujemy :D no z głodu to te nasze kociaki raczej nie zginą :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw mar 03, 2011 22:33 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

A ja mam takie przyziemne pytanie :( kolejka nam się robi koszty rosną, a czy któraś z tych osób nie jest w stanie dorzucić się choć częściowo do kosztów sterylek, a kotek ze Stalowej też mam rozumieć będzie leczony na nasz koszt? wiem że trzeba pomóc, ale pamiętajmy też o tym, że rachunek w Almavecie rośnie ostatnio było 1 600zł, teraz jeszcze nabija się rachunek w Lupusie i jeszcze coś do zapłacenia będzie u doktora Skolika :!:
Następna sprawa tarnsportów - może karmiciele się wysilą i coś pomogą bo jak widzę to na razie transporty też chyba na naszej głowie, jakoś dziś kocurka chorego p. Bożenka zdołałą przynieść, no sorki ale niestety chyba nie wyrobimy robić wszystkiego za innych.
Czy ktoś może odebrał przez przypadek fakturę za lokal w biurze Szkłobudowy?
A jeśli chodzi o Apasza od wczora jest prośba na forum o zamknięcie Apasza :( i dalej sobie biega :)

terenia1

Post » Czw mar 03, 2011 22:57 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Na smrodek polecam biostalfris.
Wychodzi najtaniej i bardzo skutecznie.
Używam w domu i piwnicy
http://germapol.istore.pl/pl,category,1 ... lfris.html
Vitopar też jest dobry ale znacznie droższy
http://www.vitoparsklep.pl/

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw mar 03, 2011 23:05 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

Przypomnę się z pytaniami :) może ktoś pomoże w tych sprawach :!:
terenia1 pisze:1. Można zrobić ogłoszenia papierowe i porozwieszać - wykorzystać to co jest na naszej stronie.
2. Widziałam w gazetach tez ogłoszenia ze zdjęciami zwierząt - kto by miał czas podzwonić i dowiedzieć się o koszty :?:

I jeszcze coś mi się przypomniało, widzę że nowoprzyjęte do kociarni kociaki wylegują się i super :D na kocykach i posłankach, które trzeba potem prać, nie było w szafie jednorazowych posłanek dla kotów :?: czy ktoś zabrał ewentualnie do prania posłanka które są w przedsionku :?: bo jak ostatnio byłam to kosz był znów zapchany rzeczami do prania :? a moje moce przerobowe pod względem prania są ograniczone właśnie w sobotę dowiozę dwa wyprane wory posłanek .

terenia1

Post » Czw mar 03, 2011 23:08 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

I jeszcze przypominam o dyżurach :!:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 07.03.-13.03.2011
07.03. pon. rano brak wie. Teresa
08.03. wt. rano brak wie. brak
09.03. śr. rano Bona44 wie. MaraS.
10.03. czw. brak wie.Teresa
11.03. piat. rano Asia,Bogusia wie. Bona44
12.03. sob. rano Martyna wie. brak
13.03. niedz. Alienor wie. Dorotka

terenia1

Post » Czw mar 03, 2011 23:31 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Ja mogę dyżur jeszcze wtorek wieczór ;)
Z transportem to zwykle mogę tylko popołudniami

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt mar 04, 2011 8:27 Re: chatka

jadziaII pisze:
Dorota Wojciechowska pisze: Co do imienia dla kotki to jak pisze Terenia ja mialam ma mysli Mia. Tak jakos ze wzgledu na jej stan mi sid o niej pomyslalo po ABBA-wemu: " Mama MIA" JAKOLWIEK SIE TO PISZE I COKOLWIEK To znaczy :) Juz sie chyba zorientowaliscie ze ja fonetyczna :oops: jestem a nie ortograficzna jestem :ryk: a wiec MAMA MIA

To jest Mia w Chatce
Mia po sterylce aborcyjnej
Obrazek
Obrazek

a to Mea (W pustyni i w puszczy) :D i jest u nas na DT
Obrazek

To może Mia mogłaby miała na imię Mila jak w " Starej Baśni" ? albo Milka ? - jest łaciatą krówką , co prawda nie biało- fioletową - ale jednak krówką:)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt mar 04, 2011 8:30 Re: chatka

gosiakot pisze:To może Mia mogłaby miała na imię Mila jak w " Starej Baśni" ? albo Milka ? - jest łaciatą krówką , co prawda nie biało- fioletową - ale jednak krówką:)

To ja jestem za Miłką bo ona taka miła jest
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt mar 04, 2011 8:57 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Lidka pisze:Na smrodek polecam biostalfris.
Wychodzi najtaniej i bardzo skutecznie.
Używam w domu i piwnicy
http://germapol.istore.pl/pl,category,1 ... lfris.html
Vitopar też jest dobry ale znacznie droższy
http://www.vitoparsklep.pl/

postaram się kupić na kociarnię któryś z tych preparatów. Tak czy inaczej już śmierdzi, więc coś będzie trzeba z tym zrobić.
No cóż - kto ma pszczoły ten ma miód
kto ma koty -ten ma smród.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt mar 04, 2011 9:07 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Ja też jestem za Miłką a koteczka jest faktycznie super milutka a Mia mi się nie podoba

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt mar 04, 2011 9:37 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:Przypomnę się z pytaniami :) może ktoś pomoże w tych sprawach :!:
terenia1 pisze:1. Można zrobić ogłoszenia papierowe i porozwieszać - wykorzystać to co jest na naszej stronie.
2. Widziałam w gazetach tez ogłoszenia ze zdjęciami zwierząt - kto by miał czas podzwonić i dowiedzieć się o koszty :?:

I jeszcze coś mi się przypomniało, widzę że nowoprzyjęte do kociarni kociaki wylegują się i super :D na kocykach i posłankach, które trzeba potem prać, nie było w szafie jednorazowych posłanek dla kotów :?: czy ktoś zabrał ewentualnie do prania posłanka które są w przedsionku :?: bo jak ostatnio byłam to kosz był znów zapchany rzeczami do prania :? a moje moce przerobowe pod względem prania są ograniczone właśnie w sobotę dowiozę dwa wyprane wory posłanek .

1. Ogłoszenia papierowe możemy z mamą porozwieszać, natomiast doświadczenia w przygotowaniu takowych nie mamy. Coś spróbuję wymodzić i najwyżej prześle do weryfikacji ;)
My jesteśmy w piątek na dyżurze to zabierzemy jak cosik będzie do prania. Kupiłyśmy łopatkę do kuwet. Zaniesiemy i przywiążemy długi sznur do niej :D
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Pt mar 04, 2011 9:44 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

łopatka powinna mieć alarm i przy wywalaniu jej razem ze smieciami powinno się właczać wycie jak w sklepie na bramkach :wink:

Filomen

Post » Pt mar 04, 2011 9:46 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:A ja mam takie przyziemne pytanie :( kolejka nam się robi koszty rosną, a czy któraś z tych osób nie jest w stanie dorzucić się choć częściowo do kosztów sterylek, a kotek ze Stalowej też mam rozumieć będzie leczony na nasz koszt? wiem że trzeba pomóc, ale pamiętajmy też o tym, że rachunek w Almavecie rośnie ostatnio było 1 600zł, teraz jeszcze nabija się rachunek w Lupusie i jeszcze coś do zapłacenia będzie u doktora Skolika :!:
Następna sprawa tarnsportów - może karmiciele się wysilą i coś pomogą bo jak widzę to na razie transporty też chyba na naszej głowie, jakoś dziś kocurka chorego p. Bożenka zdołałą przynieść, no sorki ale niestety chyba nie wyrobimy robić wszystkiego za innych.
Czy ktoś może odebrał przez przypadek fakturę za lokal w biurze Szkłobudowy?
A jeśli chodzi o Apasza od wczora jest prośba na forum o zamknięcie Apasza :( i dalej sobie biega :)

Pan z Dęblińskiej sie dorzuca, trzeba sprawdzać ile i sam dowozi ale kotek po zabiegu nie przetrzyma

My nasze kotki osiedlowe oczywiście opłacamy sami i przetrzymujemy w garażu

Stawowa, Stalowa, Grota - no tu nie wiem czy coś się uda wynegocjować z paniami, ale koty zrobic musimy :?

Filomen

[poprzednia][następna]