nowy mod

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2011 14:55 Re: nowy mod

casica pisze:Delikatność, to coś co zobowiązuje wszystkie strony, nie tylko jedną :wink:

No właśnie - więc dlaczego wymaga się jej tylko od moda?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 03, 2011 14:56 Re: nowy mod

cieszę się, że nie będzie wycinania z kontekstu
"niesłusznych" wypowiedzi
wolność to ważna rzecz
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw mar 03, 2011 14:57 Re: nowy mod

ruru pisze:cieszę się, że nie będzie wycinania z kontekstu
wolność to ważna rzecz

Poczekamy, aż Ciebie ktoś zaatakuje.
Na pewno będziesz nadal trwała w tym przekonaniu :lol:

Erin

Post » Czw mar 03, 2011 14:58 Re: nowy mod

Erin pisze:
casica pisze:Delikatność, to coś co zobowiązuje wszystkie strony, nie tylko jedną :wink:

No właśnie - więc dlaczego wymaga się jej tylko od moda?

Bo my możemy pisać i i tylko pisać, nie mamy możliwości walki z modem - nie rozumiesz tego? Na dobrą sprawę nie mamy nawet możliwości dyskusji.
Reakcja z pozycji siły, brak wyjaśnień, cięcie na zasadzie "bo tak mi się podoba" jak to określisz?
W efekcie zupełnie normalne zjawisko czyli: akcja - reakcja.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw mar 03, 2011 14:59 Re: nowy mod

Do tej pory nie zdarzyło mi się raportować niczyich postów do moderacji. Nawet tych z pomówieniami wobec osób, które znam osobiscie i znam ich (moją) działalność - tak, sprawa w wątku Carlito, pomówień wobec CC i lekarzy i wolontariuszy i schroniska.
Jesteśmy dorosłymi ludźmi, a mod nie jest sędzią. Niektóre sprawy winni załatwiać sami uczestnicy forum (przestrzegając prawa polskiego i netykiety). I tak się zazwyczaj dzieje.
Niejasności najlepiej wyjaśniać - a nie być agresywnym i wypraszać w mało grzeczny sposób tych, którzy próbują wyjaśniać i to w sposób grzeczny i stonowany, acz konkretny. Bądź zgłaszać do moda posty cenne informacyjnie, bo - no własnie nie wiem, bo psują obraz sielankowego watku?

Mod przegląda raportowane wpisy. I to, w jakich wątkach była ingerencja z cenzurą, jest miarą nie zdolnosci moda, ani jego stronniczości, ale - miarą dorosłości tych, którzy posty niewygodne raportowali.

Osobiscie zabierałam głos w 2 kontrowersyjnych wątkach i NIGDZIE nie uwłaczyłam nikomu, nie byłam agresywna ani nie naruszyłam zasad netykiety - a jednak moje posty poleciały, i jednak spotykałam się z agresją wobec moich wpisów bo niewygodne. Zabierałam głos w sprawach poruszanych na wątku, nie były to eot. Dla mnie to znaczy, że komuś nie starcza odwagi cywilnej i dobrego wychowania, i ze nie potrafi przyjmować głosów krytycznych (czytaj - przedstawiających inne stanowisko w sprawie).

Lubię graszkę i nie zrobiłam na nią nagonki. To co się zaczęło dziać, cenzura, nie wiem, czy było efektem braku doświadczenia czy stronniczosci - ale na stronniczość wyglądało - patrząc po efektach.
I w tym wszystkim to nie graszka jest be, ale - ci co nadużyli jej zaufania i wykorzystali jej możliwości jako moda do swoich celów.
Może sie mylę, nie wiem. Nie znam układów i znajomosci.
Jestem modem na innym forum. Ogarnąć tak duże forum jak miau, to naprawdę trzebaby etatu. Nie zazdroszczę modom.

Może mniej dawać powodów modom do działania, Erin, Marzeniu, Justinek?
To nie będzie trzeba załamywać rąk, że biedny mod zaszczuty.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw mar 03, 2011 15:02 Re: nowy mod

Erin pisze:
wolność to ważna rzecz

Jestem dorosła, nie raz mnie atakowano, a jakos żyję i nawet z tymi co sie z nimi ścinam, koleguję. I co? I nic.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw mar 03, 2011 15:03 Re: nowy mod

Erin pisze:
wolność to ważna rzecz

na pewno tak,
bo to jest ponad moje ja :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw mar 03, 2011 15:03 Re: nowy mod

Erin - Ty atakowałaś mnie bardzo nieprzyjemnie, zresztą - z tego powodu wymoderowano jeden z Twoich obraźliwych postów. Dlaczego uwagi o delikatności nie odnosisz do siebie? Dlaczego wymaga się delikatności tylko wobec osób, które ośmielają się smarti krytykować, podczas gdy nieprzyjemne posty jej, Marzeni czy Twoje są najzupełniej w porządku?

Sis - w pełni zgadzam się z Twoim postem.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw mar 03, 2011 15:04 Re: nowy mod

Sis pisze:
Może mniej dawać powodów modom do działania, Erin, Marzeniu, Justinek?
To nie będzie trzeba załamywać rąk, że biedny mod zaszczuty.

Bardzo się cieszę, że wymieniłaś mnie na swojej liście, ale chyba o czymś zapomniałaś.
Dopisz tu wszystkich pozostałych dyskutujących, bo lista bardzo niekompletna 8)

Erin

Post » Czw mar 03, 2011 15:06 Re: nowy mod

Liwia_ pisze:Erin - Ty atakowałaś mnie bardzo nieprzyjemnie, zresztą - z tego powodu wymoderowano jeden z Twoich obraźliwych postów. Dlaczego uwagi o delikatności nie odnosisz do siebie? Dlaczego wymaga się delikatności tylko wobec osób, które ośmielają się smarti krytykować, podczas gdy nieprzyjemne posty jej, Marzeni czy Twoje są najzupełniej w porządku?

Sis - w pełni zgadzam się z Twoim postem.

Za to Ty nie atakowałaś nikogo. Ani mnie, ani nikogo innego :roll:
Grunt to dobre mniemanie o sobie, jak to mówią.
Twoje posty też zgłosiłam do moderacji - widać Graszka nie zdążyła przed nagonką.
Ale czytać będę wnikliwie kolejne i zgłaszać na pewno, jeśli będzie potrzeba.

Erin

Post » Czw mar 03, 2011 15:07 Re: nowy mod

ruru pisze:
Erin pisze:
wolność to ważna rzecz

na pewno tak,
bo to jest ponad moje ja :ok:

Ja wróci ze zdwojona siłą - a takie rzeczy zawsze wracają - Twoje ja trochę zmięknie :mrgreen:

Erin

Post » Czw mar 03, 2011 15:10 Re: nowy mod

Tak przez ścisłość - Graszka poinformowała mnie, że nie znalazła w moich postach niczego do moderacji. I - nie, nie atakowałam, wyrażałam swoje wątpliwości co do działalności dt, bez argumentów ad personam. Szkoda, że Ty nie starasz się pisać właśnie w ten sposób, zamiast obrażać dyskutantów :( Ale to dywagacje nie na temat.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw mar 03, 2011 15:11 Re: nowy mod

i ja się zgadzam z postem sis z tym zastrzeżeniem, że od tego graszka-gn była modem (i dorosłą osobą), żeby najpierw sprawdzić, co robi. Ponadto wycinanie postów trwało na tyle długo (chyba dwa dni), że był czas zastanowić się i sprawdzić, dlaczego podniósł się taki szum. Dlatego uważam, że jest winna tej sytuacji.

To nie była nagonka. Rezygnacja jest ucieczką przed dyskusją po której musiałoby nastąpić albo przyznanie się do błędu albo obrona swoich racji. Autorytet graszka-gn, paradoksalnie, bardzo by zyskał, gdyby problem wzięła na klatę i przyznała się do błędu. I to wcale nie dlatego, że nasze "byłoby na wierzchu".
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw mar 03, 2011 15:12 Re: nowy mod

casica pisze: Erin i Marcelibu, dałybyście już sobie spokój. Nie macie racji w tym przypadku bo chodzi o coś więcej niż przepychanki w tym akurat jednym, konkretnym wątku. I nie są w tym momencie ważne sympatie i antypatie tylko zasada. A nie filozofia Kalego.

Z czym nie mam racji?
Na pewno, to co się zdarzyło nie powinno mieć miejsca, było nieodpowiedzialne, złe - mam tu na myśli również jakość wywalanych postów (jedne obraźliwe zostały, inne usunięto). Bycie moderatorem zobowiązuje. I na to nie ma, wg mnie, żadnych argumentów przeciw.

Może ta cała sytuacja przyniesie nam nową jakość moderowania? Ktoś napisał wczesniej, że chyba obecna formuła się wyczerpała.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw mar 03, 2011 15:13 Re: nowy mod

Liwia_ pisze:Tak przez ścisłość - Graszka poinformowała mnie, że nie znalazła w moich postach niczego do moderacji. I - nie, nie atakowałam, wyrażałam swoje wątpliwości co do działalności dt, bez argumentów ad personam. Szkoda, że Ty nie starasz się pisać właśnie w ten sposób, zamiast obrażać dyskutantów :( Ale to dywagacje nie na temat.

Biorę przykład z najlepszych w tej dziedzinie :lol:
A swoją drogą, skąd ta mała czcionka?
Żeby jak najmniej osób przeczytało? :mrgreen:

Erin

[poprzednia][następna]