Lara & Luna a IsaDORKA['] i Anfisa[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 8:39 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

:D :D :D :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lut 09, 2011 13:59 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

kalair pisze::D :D :D :ok: :ok: :ok: :ok:

jeszcze się tak nie ciesz :wink: :twisted:

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Śro lut 09, 2011 14:03 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

chyba mogę powiedzieć, że sytuacja została w miarę opanowana - urobek w kuwecie normalnej konsystencji, od wczoraj wieczorem zero pawi, wybredzanie przy miskach jak zawsze :roll: :wink:

W dodatku wreszcie po 3 miesiącach walki i prób wszelakich udało mi się dziś złapac pełen pojemniczek sików od Anfisi - normalnie skarb narodów! 8)

Nowa wczoraj pilnie obserwowała, jak bawimy się z Larą piórkami, nawet sama próbowała je łapać, ale generalnie się BOI zabawek. Masakra :? Popracujemy i nad tym :twisted:

Imię nowej zdradzimy po sterylce :wink:

koconek

Post » Śro lut 09, 2011 14:27 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

Gratulacje , kotka piękna! :ok: Nie zazdroszczę Ci kłopotów. :lol:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Śro lut 09, 2011 14:27 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

koconek pisze:
kalair pisze::D :D :D :ok: :ok: :ok: :ok:

jeszcze się tak nie ciesz :wink: :twisted:

No jak nie! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro lut 09, 2011 14:28 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

grajda pisze:Gratulacje , kotka piękna! :ok: Nie zazdroszczę Ci kłopotów. :lol:

Dzięki :mrgreen:

koconek

Post » Śro lut 09, 2011 17:36 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

Wszyscy się cieszą :mrgreen:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon lut 14, 2011 13:55 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

Anfiś chory :(
Już nie rzyga, ale bieguna nadal i słabiutka taka i jeść nie chce :(
W końcu i ją dopadło.

Nowa, którą będe na potrzeby forum nazywać Lalunią przytulak mega boski :1luvu:

Lara była dziś u badania krwi - kontrolnie, już miała mieć w styczniu ale ciągle coś. Standardowo wycie wrzaski i gryzienie. Wziełam się jednak na sposób i tym razem wrzuciałm ją do płóciennego worka, przez otworek wystawiając tylko łapkę do kłucia. Pomogło o tyle, że dało się ją utrzymać :roll:
Za to w moczu wyszedł jej białkomocz. Eh! Nie jest fajnie :?

koconek

Post » Pon lut 14, 2011 14:26 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

Anfisiu, nie choruj..Kciuki trzymamy! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro lut 16, 2011 17:03 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

Anfi lepiej (cały czas na antybiotyku), ale pech nas nie opuszcza.

Zajrzyjcie proszę także tutaj: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=124245
ten watek założyłam dla Lary, zaczyna nam brakować pomysłów

Z newsów:

Ponieważ Laluni wyszły pasożyty musiałam odrobaczyć całe stado. Dorka, jak zwykle po odrobaczeniu nagle odżyła, a i kupale są lepsze - żeby było śmieszniej jej kupale zawsze wychodzą w badaniu wolne od pasożytów. Jednak różnica jest tak znaczna, że przysięgam, że już nic nie wiem.
Najbardziej w odrobaczaniu nienawidzę prania wszystkiego, na czym leżą koty, a lezą prawie na wszystkim :roll: , nigdy nie wiem, czy robie to skutecznie i w dobrym momencie. Zawsze mi się wydaje, ze gdzieś jeszcze jakieś jaja zostały i czychają na moje biedniątka! :roll:

Lalunia w poniedziałek ma umówioną sterylkę + ząbki. Muszę wystawić bazarek + pchli targ, bedę robić dziś wieczorkiem, już teraz zapraszam, bo wydatki czekają nas naprawdę spore, a kura nie chce tych jajek ciągle składać :evil:

Anfisia musi mieć robione ząbki w środę. + wycinek dziąsełka na histopatologię.

Lara coraz bardziej nieznośna :?

Ja coraz bardziej wykończona :roll:

Pozdrawiamy!

koconek

Post » Czw lut 17, 2011 8:36 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

A my nadal Aniu trzymamy kciuki!! :ok: :ok:

I specjalne buziaczki dla koteczków! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro lut 23, 2011 22:04 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

Aniu i jak po zabiegach?
Chyba pora ujawnić imię Ufoludka :wink:

pozdrawiamy :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw lut 24, 2011 9:06 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

Aniu? Pozdrawiamy!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro mar 02, 2011 18:52 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

Słoneczka wpadam tu tylko na chwilkę, gdyz ostatnio na miau brakuje mi czasu.

Nowa koteczka już po sterylce, zaczipowana, zdrowa i pomału obrasta tłuszczykiem - przytyła 0,5kg i choć na grzbiecie czuć jeszcze kosteczki to juz nie jest tak tragicznie, jak było, poza tym je jak smok.

Anfisi ciągle nie możemy pobrać wycinków na histopatologię, gdyż infekcja dróg oddechowych się nie kończy. Znów musiałam zrobić wymaz, czekamy na wyniki.

Lara bez zmian, mam nadzieję, ze uda nam się dostać do dr Pasławskiej za 2 tygodnie na badania.

Z Dorcią gorzej, PNN postępuje, w poniedziałek muszę zrobić jej kontrolne badania krwi.

Poza tym mam wielki życiowy galimatias, więc bardzo rzadko tu teraz zaglądam, nawet nie miałam znów czasu na uszykowania bazarku dla futerek na badania i zabiegi.

Pozdrawiamy. Odezwiemy się, jak się trochę uspokoi.

koconek

Post » Czw mar 03, 2011 8:31 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara i włochate UFO i kłopoty

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Buziaczki!
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]