OTW3-PILNIE DT dla 2rudziczek+2szylek ok.2m-ce!s.100

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 01, 2011 21:51 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

ASK@ pisze:myślenie mnie męczy. Specjalnosć to moja nie jest :mrgreen:
To nie myśl... ;) :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto mar 01, 2011 22:13 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

hanelka pisze:
ASK@ pisze:myślenie mnie męczy. Specjalnosć to moja nie jest :mrgreen:
To nie myśl... ;) :mrgreen: :1luvu:

Albo myśl tylko o dobrych rzeczach: o wiośnie i szczęśliwych kotach w kochających domach. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro mar 02, 2011 8:13 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

W nocy spała ze mną Bianeczka 8O i Bisek .Aż bałam sie ruszyć. Pikuś sowiooki w nocy płakał ,widać tęskno mu było.Coś mu o tej porze roku zaczęło w duszy grać. Pieszczoch straszny sie zrobił.Potrafi podejsć i szczypac w palce pieszczotliwie jak nie zwraca sie na niego uwagi. Dzikawy kot,mieszkający w szafie tyle tygodni ,teraz jest miziakiem i w pełni kanapowym kocurkiem. Bo Pikus juz tylko na rozesłanym wyrku spi. Iwunia była niespokojna. Wydaje sie,ze przepuklina jej czasem przeszkadza. Jest papusna i stosuje płacze i terror celem wyłudzenia miski dodatkowej.Wczoraj z TZ nie zdążyli sprzątnoć dowodów w sprawie.

Dzikunki znów w niepełnym komplecie. Szylki nie widze już tydzień :( Cała zimę przychodziła. Obecne dziś mniejj zjadły ale odchodziły przeciągając sie. Całe suche za parkanem było zjedzone.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro mar 02, 2011 10:01 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

ciężki los dzikunków ,a zima nie odpuszcza :(

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro mar 02, 2011 15:11 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

iwona66 pisze:ciężki los dzikunków ,a zima nie odpuszcza :(

Ale wcześniejsza zima nie była lżejsza. Trzymał śnieg i mróz bardzo długo. Powtórze sie ,ale podpasione ,podleczone mające budki i zabezpieczenia powinny przetrwać.A duzo ich nie ma.Wiekszość została ciachnieta zeszłej wiosny. Martwie sie :cry:
Poakzało sie kilka kotów pełnojajecznych (oby nie kocice) i ciarki mnie przechodza na myśl o łapankach. To jest to co blondynki nie lubia robić. Ale w chwili obecnej łatwiej mi wymienić co lubią. :mrgreen:
Jak wreszcie uwalę sie plackiem,złapię trochę hebana na swoim białym ciałku to mi humor wróci.
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 02, 2011 21:44 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

pogłaskałam Bianeczkę,pogłaskałam Bianeczkę... 8O
Tak samą z siebie.Zaćwierkała,wskoczyła na blat i głowinę wystawiła.Nawet zamruczała. I świat lepszy ,pełniejszy nadziei :lol: Moja kochana dzikunka :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 02, 2011 21:48 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

Ach, Asiu. Takie piękne chwile... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Czw mar 03, 2011 6:39 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

No i znalazły sie zguby.Przyszła szylka i druga kocia.Głodne jak cholera.Czarne łagodne łaciate oczki ma paskudne. Dostał leki.Futro tez brzydkie.Ciekawe czy nie grzał sie pod maską bo takie umazane.
Pod blokiem jak sprzątałam dowody mojej winy (miseczki) przylazło bure,zmechrane chyba z białym.Nieduże i chyba ludziowe,lecz wystraszone.Chyba kociczka. Dała sie dotknąć przez płotek ogródkowy.Zjadała zamarzniete resztki.Sypnęłam jej suchego i pognałam po saszetki i kontenerek. Niestety ten dobry do łapania został z Kiri. Mała była głodna bardzo,miała w nosie moje kicianie , nie wylazła na drugą strone.Dałam sobie spokój z łapaniem. Kocio mocno głodne było,płakało i szkoda jedzenia. Ja nie złapię ,żareło zamarznie a kot znów na zimnice z głodnym brzuchem zostanie.Nie wygladało na dzikuna.To na pewno nie ranny bury co przychodzi.Jest mniejsze.Trzeba było zobaczyć minę TZ jak kontenerek zobaczył. A jakie koty były zaciekawione.
No i mam teraz co myslec.

Agneska masz ta klatkę łapkę jeszcze?

Bianeczka nad ranem wlazła na łóżeczko,zawołana podeszła a własciwie wlazła częściowo na mnie i MRUCZAŁA.Nie dała sie jednak dotknąć. Zdryfiła w ostatniej chwili.Małe cos a cieszy.
Bisek także zrobił awanturkę rano o głaskanie. Tak śmiesznie się wyciąga wzdłuż szafek i buczy. To przedziwnie urokliwy kot. Jest śliczny.
Obrazek

ASK@

Post » Czw mar 03, 2011 8:06 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

obserwowałam kocie z okna. Jadła,jadła...Źle,ze teraz widno szybko sie robi.Ludzie wystraszyli toto,a ja stojąca pod oknami w stroju kociary i grzebieniem sterczących włosów wzbudzałam tylko zainteresowanie.Cholerka, to chyba nie dzikun.
Obrazek

ASK@

Post » Czw mar 03, 2011 8:59 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

Cóż Ci powiem ... :ok: za łapankę :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw mar 03, 2011 15:57 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

Nie pamiętam byłam tutaj czy nie więc się dopisuję :D
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw mar 03, 2011 19:23 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

Szalony Kot pisze:Natura nie lubi próżni :ok:

noooo,to nie było śmieszne :mrgreen:

Dopiero wróciłam,pożarłam mielonego ,zasiadłam do kompa.
Wracając oblazłam po ciemaku blok, kiciając jak głupia. Trzeba byc inaczej normalnym by w łobcasach latac po ogródkach,przełażąc przez płotki.Nie wspomnę przez skromność o gustownej kiecy i nylonkach :roll: Bo mi sie dziś na galowo zebrało :roll:
Tak sobie do małego rozumku wbiłam,ze to kocia i jeszcze ciężarna.No i oczywiście wyrzucona. :roll:

A w domu sielanka :D . Kot zadowolony bardzo. A nawet bardziej niz bardzo :mrgreen: Powody zadowolenia stały na wszelkich stołkach,parapecie i blacie.Bo koty dostały dodatkowa puszeczkę a kazdy miał gdzie indziej postawioną miseczkę.Coby sprawiedliwie było. Skoki narciarskie nie pozwoliły sprzątnąć na czas dowodów zbrodni.Zresztą rozmazane dowody były na umytej przeze mnie rano podłodze. Bo miseczki musiały spaść i to do góry dnem.
A podobno umowa mówiła,ze nie dostają repety.Tylko same chrupeczki cały dzień.Puszeczka rano tylko. Muszę sprawdzic jak tam polędwica sie miewa.Cos ostatnio w tej lodówce znika co lepsza wedlina a mnie na kanapki tylko mielonka zostaje.

Siatka dla Iwi wciąż poszukiwana. DS Noreczków molestuje znajomego chirurga. Czekamy.
U Noreczków bardzo dobrze. Duzy jest duzy autentycznie ,ale jego Noreczki wybrały na mamusię. Śpia z nim.Bardzie na nim.Chłopina musi duże nożynki i ciałko ostrożnie przekładac. Norek chyba gotuje sie na kastrację.Z opisu zapachu kuwety na to wychodzi.
Oj, boli Pana ta decyzja.choć czym blizej właściwego zapachu tym opory słabną.
Jutro na sterylkę idzie Zenia (Tosia w DS). Coś opieszale się domek za to zabierał, ignorując moje maile z pytaniami. Ale... małą idzie wreszcie.
Zenek już po kastracji. Mela i Mania już też.Nie lubię oddawać maluszki. Zawsze sie boję,że nic z zabiegu.

Proszę jutro trzymac kciuki za Zenusie.
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 04, 2011 17:58 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

Proszę kciuki za Zenusię. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt mar 04, 2011 20:12 Re: OTW3-Kiri w DS:) Uff, chwila wytchnienia i ruszamy!

Asiu, ja to już po całości trzymam, nieustannie. Za wszystkie. Hurtowo.
I za TŻ, żeby następnym razem zdążył sprzątnąć ślady zbrodni ;) :mrgreen:
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]