Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 02, 2011 8:41 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Z Leosiem od soboty nie jest najlepiej :( Najpierw rano wypluł kulę kłaków, a później jeszcze ze 2 razy zwymiotował. W niedzielę nad ranem wymioty się powtórzyły, zwrócił w zasadzie samą ślinę podbarwioną lekko na żółto. Od niedzieli apetyt i humor mu spadły, ale po południu i wieczorem nie wymiotował. W poniedziałek nad ranem te same wymioty, w ciągu dnia zjadł niewiele. Wczoraj byliśmy u weta bo we wtorek nad ranem tak samo wymiotował, no i coraz gorzej wygląda. Wygląda to na stan zapalny żołądka, albo niestrawność. Dostał lek rozkurczowy, antybiotyk i kroplówkę podskórnie i dzisiaj nad ranem i do tej pory na szczęście jeszcze nie było wymiotów, ale apetyt bardzo mierny, parę chrupek zaledwie zjadł. Dzisiaj znowu TŻ z nim pojedzie do weta. U kota w jego wieku to w zasadzie może być wszystko. A było już tak dobrze, wcinał jedzonko aż mu się uszy trzęsły i wariował tak, że myślałam czasami, że go zamorduję. :evil: Nie wiem czy poradzę sobie z dłuższym leczeniem jeśli będzie takiego wymagał. Nie wyrobię się czasowo, bo zaczęłam pracować. Ktoś w ogóle ma jakieś pomysły czym mogą być spowodowane takie poranne wymioty między godziną 4-6 rano?
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Śro mar 02, 2011 8:43 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Zrobiłabym jak najszybciej badania krwi-morfologię ale przede wszystkim biochemię na ALT, mocznik i amylazę lub lipazę.
Moga to być problemy z wątroba lub trzustką.
Ostatnio edytowano Śro mar 02, 2011 10:00 przez Karotka, łącznie edytowano 1 raz
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Śro mar 02, 2011 9:56 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Czy Leoś był odrobaczany? Wymioty, brak apetytu, a czasem nawet gorączka mogą być objawami robaczycy.

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pon mar 07, 2011 20:00 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

ciekawa.swiata pisze:Czy Leoś był odrobaczany? Wymioty, brak apetytu, a czasem nawet gorączka mogą być objawami robaczycy.

Był odrobaczony w schronisku, później niestety jego stan zdrowia na to nie pozwalał. Teraz miała być wizyta kontrolna no i miałam jego i Ardę odrobaczyć niestety Leon się pochorował jak wiecie.
Na szczęście jest już trochę lepiej, wymioty ustały po metoclopramidzie, żołądek też już go nie boli. Powoli wraca mu humor i apetyt więc jestem dobrej myśli. Prawdopodobnie była to jakaś niestrawność z którą u starszego kotka trzeba się liczyć. Niestety jest na antybiotykach od ubiegłego wtorku do przyszłego poniedziałku. Odsłonięta kość tak jak było założone w najgorszym scenariuszu uległa nadkażeniu i jest stan zapalny kości i okostnej. Nie ma wyjścia i trzeba go umówić na RTG szczęki na UP i prawdopodobnie trzeba wyciąć ten fragment szczęki, bo inaczej po odstawieniu antybiotyku będzie znowu to samo. Mam nadzieję, że wszystkie cioteczki Leosia będą nas wspierać dzielnie tak jak do tej pory choćby ciepłymi myślami. :)

P.S. Ostatnio rzadko tu zaglądam bo nie mam czasu i możliwości śledzić wszystkiego na bieżąco. Proszę o wyrozumiałość :wink:
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Pon mar 07, 2011 20:14 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Leosiu, bardzo ciepłe myśli i ogromniaste kciuki są :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon mar 07, 2011 20:16 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

dużo zdrówka Leosiu :ok: :ok: :ok: :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pon mar 07, 2011 22:53 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Ojej biedny Leoś. Dobrze że już wszystko w miarę w porządku.
Tak sobie myślę może Leosia można by zgłosić do KS skoro czeka go prawdopodobnie operacja :(
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon mar 14, 2011 20:38 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

z tego co wiem od Rudej, z kotkiem nie jest dobrze, czeka go poważny zabieg usunięcia kawałka kości żuchwy:(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon mar 14, 2011 21:00 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

:( biedny Leoś, oby się szybko wygoiło :ok:
mojego kotka czeka usunięcie nadziąślaka, bardzo się boję, czy będzie chciał/mógł jeść po operacji :( mam nadzieję, że obydwoje przejdą gładko rekonwalescencję
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pon mar 14, 2011 21:05 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

moja wieczna tymczaska Stasia ( z nowotworem) zaczęła jeść jak tylko wybudziła się dobrze z narkozy 8O

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon mar 14, 2011 21:40 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

jessi74 pisze:z tego co wiem od Rudej, z kotkiem nie jest dobrze, czeka go poważny zabieg usunięcia kawałka kości żuchwy:(

Leoniu, kciuki koteńku za twoje zdrówko, żeby wszystko poszło gładko, jak po masełku :) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto mar 15, 2011 7:55 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Kciuki Leosiu!
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Wto mar 15, 2011 8:44 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Leoś :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto mar 15, 2011 18:49 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Przepraszam, że z inną sprawą.
Dziewczyny, jeszcze raz bardzo proszę o pomoc dla Radomska. Tym razem o udział w głosowaniu na Kobietę Radomska. Andżelika jest w tym momencie druga. O parę głosów przegania ją radna z Radomska. Jesli Andżelika wygra, ma szansę mówić o Towarzystwie, siedzibie, której już nie mają, sprawa stanie się jeszcze bardziej medialna.

Głosowanie na Wpływowe Kobiety Radomska - Zagłosuj na andzelikę1952 - Andżelikę Chodorek

Głosowanie trwa do 15 marca do 23.59!

Instrukcja:
1. Kiliknij na mój pierwszy banerek, wejdziesz na stronę z głosowaniem
2. Wybierz zdjęcie radomszczanki - BARDZO PROSIMY O GŁOSY na ANDŻELIKĘ CHODOREK
3. a następnie kliknij przycisk "OK"!

4. Zachęć Rodzinę, Przyjaciół i Znajomych, aby głosowali na andzelikę1952

Bardzo dziękujemy. Głosowanie tylko jeszcze dzisiaj.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

[poprzednia][następna]