Zakocona pisze:Z wyników Laboklinu wyszło, że Micia ma niedoczynność tarczycy. Wetka będzie konsultowała dawkę hormonu z endokrynologiem od zwierząt.
Jedno mnie zastanawia: Laboklin wykazał dosyc duży poziom potasu, ale w normie, podobnie sód. Poprzednio, z tej samej surowicy ludzki lab wyliczył potas na poziomie 3,37 (jeszcze norma) i sód 164. Komu mam wierzyć, bo już całkiem zbaraniałam? Tym bardziej, że laboratoria operują różnymi jednostkami.
Istotne są inne okoliczności. Czas między badaniem a pobraniem chyba wpływa na potas.
dorobella pisze:Mam prośbę , nie mam dostępu do komputera , a potrzebuję porady. Kotu na USG wyszło w prawej nerce zatrzymanie moczu niewielkiego stopnia. Mocznik 75,91 mmol/l wg lecznicy norma do 34 oraz podwyższony ALT (66,93?/l) , kreatynina w normie. Jutro odbiorę wyniki , te sa dyktowane przez telefon. Kot jest na RC Urinary , Uropecie , Furaginie. Czy powinnam podać mu Renal? Komputer mam w naprawie i nie mam dostępu do internetu.
Mocznik 75,91 mmol/l = 455.916 mg/dl
Musisz się jednak doprecyzować, bo nie wierzę - norma 34 wskazuje na BUN wyrażony w mg/dl.
Przy nefropatii zaporowej dobrze jest kociszcze oklepywać po nerach, jak również dogrzewać okolice nerek zwykłą żarówką. Jak się nie odetka, straci nerkę.