Rys tak, ale z tym maleństwem to nie wiem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
anulka111 pisze:
Ustalilismy,ze do 10kg to malenstwo
ewkaa pisze:anulka111 pisze:
MariaD pisze:ewkaa pisze:anulka111 pisze:
Jak nie spasiesz Rysia to może za jakieś 1.5 roku dociągnie.
casica pisze:Nic kurcze nie rozumiem z tych zdjęć
sky_fifi pisze:Co do wystaw, to zgadzam się z casica.
Też nie połknęłam bakcyla.
Moim zdaniem wystawy są dla zaspokojenia próżności właścicieli, a nie dla dobra kotów.
Pokazują też ludziom, że tylko kot rasowy jest wart zainteresowania, bo jest rasowy i piękny. Taki wzorzec jest potem niestety powielany przez wiele osób, dla których kot "nierasowiec", nie z hodowli, jest po prostu "zwykły" i takiego do domu się nie bierze.
Kocurro pisze:sky_fifi pisze:Co do wystaw, to zgadzam się z casica.
Też nie połknęłam bakcyla.
Moim zdaniem wystawy są dla zaspokojenia próżności właścicieli, a nie dla dobra kotów.
Pokazują też ludziom, że tylko kot rasowy jest wart zainteresowania, bo jest rasowy i piękny. Taki wzorzec jest potem niestety powielany przez wiele osób, dla których kot "nierasowiec", nie z hodowli, jest po prostu "zwykły" i takiego do domu się nie bierze.
Wierzę, że można nie połknąć bakcyla wystaw. Nie każdego będzie bawić siedzenie na hali sportowej przez dwa dni z rzędu i gadanie prawie wyłącznie o kotach.
Zgadza się, że wystawy są dla zaspokojenia próżności jak każdy konkurs piękności, ale gdyby nie one to nie byłoby wzorców kotów rasowych i możliwości porównania typów, a co za tym idzie doboru kocich par do krycia.
I wiele osób, między innymi Casica nie miałaby możliwości kupienia sobie kota o wybranym standardzie.
Thorkatt pisze:casica pisze:Nic kurcze nie rozumiem z tych zdjęć
ja też( nie bylo mnie tam), dlatego zezwalam, żeby były twarze i podpisy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Kankan, zuzia115 i 30 gości