Miuti pisze:Miau...Angeliko - czy ja Cię koniecznie muszę przestać lubić?
Zwyzywaj mnie na pw

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
andzelika1952 pisze:Widoków na coś innego nie mamy - wszystkie lokale , które wskazałam / należące do PGK/ ponoć nie nadają się , lub są dla ich pracowników.
Niestety , następne kotki czekają na wzięcie. Cztery cudowne kociaki z działek. Mają 6-7 mieś.Opiekowała się nimi kobieta , o której już kiedyś wspomniałam ,że chodzi 6 km. na pieszo bo nie stać jej na bilety autobusowe . Mam czas na zabranie ich jeszcze ze 2 tygodnie . Grożono jej ,że kiedy ludzie zaczną coś robić na działkach to załatwią je jak poprzednie mioty./ czyli potrują/. Boję się ,że pomimo , iż są tam karmione i mają jakie takie schronienie to w końcu ktoś je stamtąd przegoni lub zrobi im krzywdę. Na razie zostały odrobaczone i odpchlone , ale gdzie mają być po sterylce lub kastracji .
panikota pisze:Cóż, z tego co wiem, jak nie powiedzie się interwencja u wójta / prezydenta miasta to zostaje rada gminy / miasta, bo ona kontroluje działalność wójta / prezydenta. A tak już zupełnie wyżej to wojewoda - cyt: Nadzór nad działalnością gminy - prezes Rady Ministrów i wojewoda (właściwy terytorialnie), a w zakresie spraw finansowych - regionalna izba obrachunkowa. Wójt (burmistrz, prezydent miasta) zobowiązany jest do przedłożenia wojewodzie uchwał rady gminy. Wójt (burmistrz, prezydent miasta) przedkłada regionalnej izbie obrachunkowej uchwałę budżetową, uchwałę w sprawie absolutorium oraz inne uchwały rady gminy i zarządzenia wójta objęte zakresem nadzoru regionalnej izby obrachunkowej.
pluskwa6 pisze:z oficjalnych opcji to może jeszcze naślijmy NIK
Miuti pisze:Może z pytaniem: czy schronisko może brać forsę za przyjmowanie i wydawanie zwierząt?
I z informacjami / danymi nt. schroniska radomskiego - np. że wydają zwierzęta w fatalnym stanie zdrowia, biorąc za nie jeszcze pieniądze, że mają miejsce tylko dla 20 kotów - że wydają zwierzęta w godzinach utrudniających adopcje - może ktoś ma jakieś zdjęcia?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, elmas, Google [Bot], niafallaniaf, puszatek, quantumix i 105 gości