PO EKSMISJI KAN PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!kotów wciąż przybwa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 27, 2011 20:32 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- Jutro! Co potem? Ulica?

Miuti pisze:Miau...Angeliko - czy ja Cię koniecznie muszę przestać lubić?

Zwyzywaj mnie na pw :ryk:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Nie lut 27, 2011 20:39 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! jest odroczenie na kilkanaście dni!!

PIERWSZY AKTUALNY.. NA TERAZ :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon lut 28, 2011 0:22 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- Jutro! Co potem? Ulica?

andzelika1952 pisze:Widoków na coś innego nie mamy - wszystkie lokale , które wskazałam / należące do PGK/ ponoć nie nadają się , lub są dla ich pracowników.
Niestety , następne kotki czekają na wzięcie. Cztery cudowne kociaki z działek. Mają 6-7 mieś.Opiekowała się nimi kobieta , o której już kiedyś wspomniałam ,że chodzi 6 km. na pieszo bo nie stać jej na bilety autobusowe . Mam czas na zabranie ich jeszcze ze 2 tygodnie . Grożono jej ,że kiedy ludzie zaczną coś robić na działkach to załatwią je jak poprzednie mioty./ czyli potrują/. Boję się ,że pomimo , iż są tam karmione i mają jakie takie schronienie to w końcu ktoś je stamtąd przegoni lub zrobi im krzywdę. Na razie zostały odrobaczone i odpchlone , ale gdzie mają być po sterylce lub kastracji .

Andzeliko, adresy lokali wskazywalas na pismie? Odmowe z wyjasnieniem dlaczego masz na pismie? Mozesz podac liste adresow, ktore proponowalas?

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon lut 28, 2011 0:24 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! jest odroczenie na kilkanaście dni!!

Czy zostaly nam jeszcze jakies oficjalne opcje? Nie mowie o urzedzie ale o wyzszych instancjach. Starostwo, wojewoda lodzki?

Nie wiem tylko, czy oprocz pism (lepiej chyba papierowych :P, nie byloby dobrze umowic sie na spotkanie. Kto chetny do delegacji?

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon lut 28, 2011 8:53 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! jest odroczenie na kilkanaście dni!!

rozmawiałam z przewodniczącym rady powiatu, miał rozmawiać ze starostą ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi co i jak... zadzwonię dziś.
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Pon lut 28, 2011 8:59 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! jest odroczenie na kilkanaście dni!!

z oficjalnych opcji to może jeszcze naślijmy NIK :smokin:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pon lut 28, 2011 10:24 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! jest odroczenie na kilkanaście dni!!

Jeśli są jakieś rozmowy ze starostą to oczywiście super, natomiast formalnie organem nadrzędnym jest wojewoda, pisałam o tym kiedyś.

panikota pisze:Cóż, z tego co wiem, jak nie powiedzie się interwencja u wójta / prezydenta miasta to zostaje rada gminy / miasta, bo ona kontroluje działalność wójta / prezydenta. A tak już zupełnie wyżej to wojewoda - cyt: Nadzór nad działalnością gminy - prezes Rady Ministrów i wojewoda (właściwy terytorialnie), a w zakresie spraw finansowych - regionalna izba obrachunkowa. Wójt (burmistrz, prezydent miasta) zobowiązany jest do przedłożenia wojewodzie uchwał rady gminy. Wójt (burmistrz, prezydent miasta) przedkłada regionalnej izbie obrachunkowej uchwałę budżetową, uchwałę w sprawie absolutorium oraz inne uchwały rady gminy i zarządzenia wójta objęte zakresem nadzoru regionalnej izby obrachunkowej.
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon lut 28, 2011 10:40 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! jest odroczenie na kilkanaście dni!!

pluskwa6 pisze:z oficjalnych opcji to może jeszcze naślijmy NIK :smokin:

i PIP, Sanepid...i.... 8)

a na poważnie: ja mogę do Wojewody...blisko mam, ale z czym?
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lut 28, 2011 13:20 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! jest odroczenie na kilkanaście dni!!

Może z pytaniem: czy schronisko może brać forsę za przyjmowanie i wydawanie zwierząt?
I z informacjami / danymi nt. schroniska radomskiego - np. że wydają zwierzęta w fatalnym stanie zdrowia, biorąc za nie jeszcze pieniądze, że mają miejsce tylko dla 20 kotów - że wydają zwierzęta w godzinach utrudniających adopcje - może ktoś ma jakieś zdjęcia?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon lut 28, 2011 14:51 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! jest odroczenie na kilkanaście dni!!

Miuti pisze:Może z pytaniem: czy schronisko może brać forsę za przyjmowanie i wydawanie zwierząt?
I z informacjami / danymi nt. schroniska radomskiego - np. że wydają zwierzęta w fatalnym stanie zdrowia, biorąc za nie jeszcze pieniądze, że mają miejsce tylko dla 20 kotów - że wydają zwierzęta w godzinach utrudniających adopcje - może ktoś ma jakieś zdjęcia?

radomszczańskiego ;)
Obrazek

katipe

Post » Pon lut 28, 2011 14:58 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! jest odroczenie na kilkanaście dni!!

przepraszam, warto chyba iśś z czyms konkretnym... na piśmie?, bo wiadomo, jak gadanie jest przyjmowane.. :roll:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lut 28, 2011 15:40 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! jest odroczenie na kilkanaście dni!!

musi być pismo ale do tego warto by było mieć jakiś rys sytuacji na poziomie przepisów i procedur - w sensie jakiś konkretny podkład; no i właśnie teraz ten OPUS by się tutaj nadał... albo/i jakaś organizacja odzwierzęca, która mogłaby się wypowiedzieć jednoznacznie nt pobierania opłat przez schronisko i ogólnie standardów działania. no i potem to czekałabym na odpowiedź od pani prezydent...
Obrazek

pluskwa6

Post » Pon lut 28, 2011 22:06 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! jest odroczenie na kilkanaście dni!!

http://www.radomsko24.pl/m/articles/view/Wybierz-Wplywowa-Kobiete-Roku

hmm gdybyście znali jakąś fajną babkę z Radomska którą można nominować... to komentujcie, komentujcie :mrgreen:

(oczywiście nie mówię o sobie :D)
Obrazek

katipe

Post » Pon lut 28, 2011 22:20 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! jest odroczenie na kilkanaście dni!!

właśnie mi koleżanka napisała że dostała potwierdzenie odczytu maila z listem do przewodniczącego RM ktory wysłała 17 stycznia... ehh, widzę że na niektórych nawet mój artykuł nie poskutkował :/
Obrazek

katipe

Post » Pon lut 28, 2011 22:21 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! jest odroczenie na kilkanaście dni!!

no szkoda gadać
Obrazek

pluskwa6

[poprzednia][następna]