K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 28, 2011 12:23 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Tweety pisze:Stalka dostała pierwszą szczepionkę na grzyba, Dudzia ma wyciągnięte szwy. Dodatkowo świerzbowiec gigant i problem z okiem w postaci odklejającej się rogówki. Trzeba obserwować to oczko, jeżeli będzie puchło to może skończyć się usunięciem, ona prawie nic na nie nie widzi. Pokażemy ją jeszcze Komendzie.

Mały Rysik syczy na Rumcajsa, który chce się z nim bawić, syczy też na Zuzę, która jest tym oburzona i zniesmaczona i wrócił jej zły humor więc wszczyna awantury. Na to tylko czeka nasz praski zakapior (BarbAnno, to o Mufie, Srebek widocznie z innej ulicy :wink: ), który leci przylać temu kto wpadnie w łapy. To znowu oburza Tośkę, która sobie nie życzy aby przypadkiem obrywać. Na to wszystko Rufin zaczyna biegać w kółko z zapytaniem w miodowych oczkach: "ale o co chodzi?!, dlaczego spać nie dają?!" I na to wszystko wtrąca się bezzębna seniorka Puśka z ogonem jak wiewiórka i tłucze niewinnie wyglądającą przez okno Sonię, która jest ponad to (no chyba, że sama zaczyna aferę).
Kocham poniedziałki, bo wtedy przed człowiekiem cały tydzień w biurze, bez czynnego udziału w kocich bójkach :twisted:

Znaczy Dudzi czyścimy uszy? A jest Oridermyl?
Rysikowi przejdzie, jak dostosuje się do hierarchii w stadzie :)

Dzwoniła pani od Dyzia, bardzo jest smutna i przejęta, obiecałam jej, że znajdziemy mu najlepszy dom pod słońcem.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon lut 28, 2011 13:25 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Tweety pisze:... Dudzia ma wyciągnięte szwy. Dodatkowo świerzbowiec gigant i problem z okiem w postaci odklejającej się rogówki. Trzeba obserwować to oczko, jeżeli będzie puchło to może skończyć się usunięciem, ona prawie nic na nie nie widzi. Pokażemy ją jeszcze Komendzie.
...

to duu a nie vet tu u mnie
świerzbu nie zauważył i oczka :-(
Coś jednak z tym okiem nie teges było. A to takie odklejenie rogówki to od urazu? Oj żeby się tam nic nie psuło...
Ostatnio edytowano Pon lut 28, 2011 16:17 przez Cammi, łącznie edytowano 1 raz

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pon lut 28, 2011 14:38 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

nowe fotki syntii (jakie toto jest fotogeniczne!): http://hostingkota.domowe-tygrysy.info/users.php?act=gallery&gal=7&cat=75

Obrazek

nowe fotki dyzia (fotografowanie czarnuchów to koszmar): http://hostingkota.domowe-tygrysy.info/users.php?act=gallery&gal=7&cat=74

Obrazek

nowe fotki olusia (bo zaczął w końcu wyłazić na podłogę przy ludziach): http://hostingkota.domowe-tygrysy.info/users.php?act=gallery&gal=7&cat=68

Obrazek

tweety, widzę, że masz ubaw po pachy z nowym domownikiem :lol:
dostarczył ci miaużonek kulki?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pon lut 28, 2011 15:53 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Tweety wpadnę jutro po Nivalin do biura.
Nie wiem o której
Do zobaczenia :1luvu:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon lut 28, 2011 16:40 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Tweety, male sprostowanie: Dudzia ma wypadnieta soczewke, a nie rogowke w lewym oczku, na ktore prawdopodobnie widzi tylko kontury oraz zmiane swiatla. W prawym wyglada na zagojone wrzody, ale kanalik ma drozny. Reszta sie zgadza. Oridermyl Robert kupil.
Za to Dyzio zaczepia Katie i Syntie, obie powarkuja na niego. Najbardziej awanturuje sie Syntia i chowa sie przed czarnuszkiem. Dala sie dzis obglaskac prawie na kazda strone i nawet potem nie nawarczala na mnie.
Ostatnio edytowano Pon lut 28, 2011 16:44 przez vanja, łącznie edytowano 1 raz

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Pon lut 28, 2011 16:44 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

vanja pisze:Tweety, male sprostowanie: Dudzia ma wypadnieta soczewke, a nie rogowke w lewym oczku, na ktore prawdopodobnie widzi tylko kontury oraz zmiane swiatla. W prawym wyglada na zagojone wrzody, ale kanalik ma drozny. Reszta sie zgadza. Oridermyl Robert kupil.

a skąd to ?
ja o Dudzi wszystko wiedzieć chcę
a te zagojone wrzody uniemożłiwiają widzenie?

Cammi

Post » Pon lut 28, 2011 16:51 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Na prawe powinna widziec dosc dobrze. Lekarka postawila diagnoze, ale nie mowila z jakiego powodu mala ma taki problem. Na pewno oczka nie maja nic wspolnego z FIPem, specjalnie o to byla lekarka zapytana. Byla zdziwiona nylonowymi szwami. Brzuszek wyglada ladnie i juz nie furczy, oddech czysty, wiec zostala zaszczepiona. Jesli dobrze pamietam to w lewym ma jeszcze jakies zrosty, Dudowa stwierdzila tylko, ze na szczescie soczewka wypadla do tylu, wiec pozostaje tylko obserwowac i co jakis czas je kontrolowac. I tak jak pisala Agnieszka, jesli zacznie puchnac to prawdopodobnie trzeba bedzie je usunac. Ogolnie dziewczyna miziasta i fajna.

vanja

Post » Pon lut 28, 2011 16:57 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

vanja pisze:Na prawe powinna widziec dosc dobrze. Lekarka postawila diagnoze, ale nie mowila z jakiego powodu. Byla zdziwiona nylonowymi szwami. Brzuszek wyglada ladnie i juz nie furczy, oddech czysty, wiec zostala zaszczepiona. Jesli dobrze pamietam to w lewym ma jeszcze jakies zrosty, Dudowa stwierdzila tylko, ze na szczescie soczewka wypadla do tylu, wiec pozostaje tylko obserwowac i co jakis czas je kontrolowac. I tak jak pisala Agnieszka, jesli zacznie puchnac to prawdopodobnie trzeba bedzie je usunac. Ogolnie dziewczyna miziasta i fajna.

Może na prowincji nie znają innych.
Dziękuję za opiekę nad nią

Czyli teraz ma kwarantannę na 2 tygodnie?
A jak się do szczepienia ma odrobaczanie? kiedy będzie mogła być?

Cammi

Post » Pon lut 28, 2011 17:09 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Dzis zostala zaszczepiona jak zdrowej pannie przystalo. Ladnie zniosla wszelkie zabiegi przy sobie, tylko troche wierzgala nozkami przy sciaganiu szwow. Codziennie rano trzeba czyscic jej uszka oridermylem. Ale po za tym biednym oczkiem i swierzbem nic jej nie dolega.

vanja

Post » Pon lut 28, 2011 18:10 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Przypominam, że nadal czwartkowy poranek jest do wzięcia :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon lut 28, 2011 18:47 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

vanja pisze:Dzis zostala zaszczepiona jak zdrowej pannie przystalo. Ladnie zniosla wszelkie zabiegi przy sobie, tylko troche wierzgala nozkami przy sciaganiu szwow. Codziennie rano trzeba czyscic jej uszka oridermylem. Ale po za tym biednym oczkiem i swierzbem nic jej nie dolega.

no ale co z robolami, ona u mnie nie była odrobaczana, dostała tylko advokata na drogę
przy jej okrągłym brzusiu i miejscu z którego pochodzi można ją posądzać o bogate życie wewnętrzne
mnie zawsze pakowali do głowy, żeby najpierw odrobaczyć a potem zaszczepić
skoro jest już po szczepieniu a odrobaczaniu nie - to kiedy będzie można?

zostało trochę ponad 5h do zamknięcia głosowania na forum KV
mam zwidy albo coś bo wyjeżdżając z pracy o 17 wydawało mi się, że tam było 264 na AFN a teraz jest 258
albo zwidy albo spiskowa teoria

Cammi

Post » Pon lut 28, 2011 18:53 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Cammi pisze:
vanja pisze:Dzis zostala zaszczepiona jak zdrowej pannie przystalo. Ladnie zniosla wszelkie zabiegi przy sobie, tylko troche wierzgala nozkami przy sciaganiu szwow. Codziennie rano trzeba czyscic jej uszka oridermylem. Ale po za tym biednym oczkiem i swierzbem nic jej nie dolega.

no ale co z robolami, ona u mnie nie była odrobaczana, dostała tylko advokata na drogę
przy jej okrągłym brzusiu i miejscu z którego pochodzi można ją posądzać o bogate życie wewnętrzne
mnie zawsze pakowali do głowy, żeby najpierw odrobaczyć a potem zaszczepić
skoro jest już po szczepieniu a odrobaczaniu nie - to kiedy będzie można?

zostało trochę ponad 5h do zamknięcia głosowania na forum KV
mam zwidy albo coś bo wyjeżdżając z pracy o 17 wydawało mi się, że tam było 264 na AFN a teraz jest 258
albo zwidy albo spiskowa teoria

Na razie oki jak dostała advokate można spokojnie za dwa tygodnie coś zaaplikować na tasiemce. Nie pali się ...
Advocate ma dosyć szerokie spektrum działania
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Wto mar 01, 2011 0:01 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

to już można pogratulować
zdążyłam zagłosować nawet

Cammi

Post » Wto mar 01, 2011 0:05 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Wygraliśmy :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto mar 01, 2011 0:56 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Grejt.

BTW Krakvet-lecznica ma nową stronę, można na niej sprawdzić grafik: http://www.krakvet.eu/page3.php

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

[poprzednia][następna]