PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 28, 2011 14:11 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

Ja o tym Gibuciu nie słyszałam.
Ale o rytualnym mordowaniu czarnych już tak - od szefowej Fundacji, z wieloletnim doświadczeniem. Dlatego nie ma odstępstw od przedadopcyjnych.
Ja - Bo fajnie, że wpadłaś! O piśmie pamiętam - będzie dziś!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon lut 28, 2011 14:27 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

Carmen201 pisze:Ja o tym Gibuciu nie słyszałam.
Ale o rytualnym mordowaniu czarnych już tak - od szefowej Fundacji, z wieloletnim doświadczeniem. Dlatego nie ma odstępstw od przedadopcyjnych.

A... o to chodzi. No takie coś mi nawet przez myśl nie przeszło 8O Ale widać różne pomysły mają ludzie :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lut 28, 2011 15:27 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

Carmen201 pisze:No więc tak:
1. po wskazówkach ze strony Mamuta poprawiłam rozliczenia w 2 poście - jestem niedorozwinięta matematycznie, za pomyłki W DODAWANIU (bez komentarza..) przepraszam, Mamut - dziękuję! poprosiłam Sabinkę również o podanie jaka kasa została ze sterylek dziewczyn, które nie zostały zrobione a Fundacja przejęła ich finansowanie; wówczas dodam (i jeśli bym zrobiła to źle - poproszę o wskazanie byka, nie obrażę się, jestem świadoma swoich braków wiedzy w tej dziedzinie :),
2. wobec powyższego wygląda na to, że sytuacja finansowa pozwoli nam założyć i nabić Pani Basi licznik oraz zapłacić wetowi za dojazd zostawiając sobie jakąś kwotę na transport (w razie konieczności będziemy jeszcze kombinować) - stąd popieram pomysł Krufki, żeby dochody z bazarku przeznaczyć na jakieś potrzebujące Kicie/inne Zwierza; co Wy na to?,
3. trwają procedury adopcyjne odnośnie: Arabelci, Rysia, Championa, Kruszynki, Czułka, Dixi, Kubusia, Milusia, Misi, Manola i Karolci (mniej lub bardziej zaawansowane; plus awaryjnie Milord ma ds we Wrocławiu ale - tak się umówiłam z Panią - awaryjnie) - będziemy prosić o rozmowy przedadopcyjne (jutro podsumuję sytuację przy czym warszawskie i okoliczne oczywiście robię ja no chyba, że ktoś będzie tak miły i będzie chciał pomóc :),
4. jutro wpada tam wet i odrobacza towarzystwo plus zgarnia dziewczyny na sterylki, w tym tygodniu wpadną tam również dziewczyny z Fundacji zachipować towarzystwo,
5. w temacie prądu - już wszystko jasne, muszę tylko umówić Panią Basię na konkretny dzień i godzinę na podpisanie umowy,
6. w temacie Psów - być może dziewczyny postarają się przytargać na miejsce behawiorystę co by zapoznał się z Psami żebyśmy mogły COKOLWIEK o nich powiedzieć (bo- nie lubi mężczyzn/kobiet, innych Psów i Kotów to, przysięgam, nie brzmi zbyt fajnie),
7. moja propozycja jest taka, żeby może teraz wziąć na "tapetę" ogłoszeniową Hobbiciów oraz Czarne - Madzianka, Siostrzyczkę i Dziewczynkę (Dziewczynka już chyba ma ogłoszenia robione przez Gosię??? To wtedy nie) - czarne trudniej chodliwe.. żebyśmy nie zostali z 4, 5 czarnymi Kotami w finale :) Psotka ma ogłoszenia? też prawie czarna, młodziutka a jeszcze amatora nie znalazła; caly tydzień pracuje w domu więc mogę wisieć na kompie i odpisywać bez problemu,
8. Kinia - dziękuję!

:ok: :ok: :ok: :ok:
Fajnie, że będzie behawiorysta dla psów.

A co do ogłoszeń - Hobbity, Madzianek, Siostrzyczka - były ruszone, ale nie wiem, jak głęboko ;)
Dziewczyny, co im dobiłyście? Na jakich portalach?

A co do Gumtree - jak się wrzuci w warszawskie, to w krakowskie już nie pozwoli jako zbyt podobne. Więc już lepiej wrzucajcie tylko tam, skoro mamy zaplecze :mrgreen:
Psotka miała iść pod ogłoszenia maluchów, bo ona też maluch, tak? :P
Ale mogę napisać tekst i wrzucić zdjęcia dla niej oddzielnie.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 28, 2011 15:30 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

Carmen201 pisze:Ja o tym Gibuciu nie słyszałam.

tez słyszałam o tym od prezeski z azylu. Jeszcze dodatkowo,ze czarne futerka na nerki lepiej sie sprzedaja. W zimę futerka sa lepsze, bo gęściejsze .

Ludzie to nie mają umiaru ,wstydu i jakichkolwiek uczuć. Nie uwierzyłam za bardzo, choć kota wtedy nie wypuściłam.Potem sasiad oferował TZ skórke kocią na nerki 8O
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lut 28, 2011 18:21 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

Madzianek, Siostrzyczka i Dziewczynka są na krakowskim gumtree. Niestety Hobbit i Hobbitka nie chciałay się dodać bo były już na gumtree warszawa, może wiecie jak to obejść żeby znów je dodać? Może spróbuję dodać je razem jako jedno ogłoszenie?
Obrazek [b] Futrzak i Miszczu

KrufkaMała

Od: Pon lis 16, 2009 21:07

Post » Pon lut 28, 2011 18:52 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

KrufkaMała pisze:Madzianek, Siostrzyczka i Dziewczynka są na krakowskim gumtree. Niestety Hobbit i Hobbitka nie chciałay się dodać bo były już na gumtree warszawa, może wiecie jak to obejść żeby znów je dodać? Może spróbuję dodać je razem jako jedno ogłoszenie?

kiedyś przy podobnym problemie zwróciłam się do administratora, dostałam specjalny kod do umieszczania dowolnej ilości ogłoszeń jako osoba współpracująca ze schroniskiem w adopcyjnych ogłoszeniach.

Carmen - cieszę się i dziękuję za nieocenioną pomoc w naszej sprawie.

Gibutku - właśnie. Czarne częściej niż inne padają ofiarą zwyrodnialców.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon lut 28, 2011 19:13 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

Dziś do p.Basi zajechała technik, mając ze sobą pomoc w postaci żony weta. Kilka kotów zostało odrobaczonych, odpchlonych i zaszczepionych na KK,PP,zapalenie nosa.
Dla spokojności Carmen, nie były szczepione na białaczkę ani chlamydiozę (podobno juz się nie szczepi).
Dwie koteczki pojechały na sterylkę i zostały odwiezione z powrotem. Dwie są mocno zaglucone więc nas razie trzeba się wstrzymac ze sterylką.
Następna wizyta w środę.
Obrazek ObrazekObrazek

Bo kto nie był ni razu człowiekiem
Temu człowiek nie pomoże.

A.Mickiewicz

Sabinka

Od: Pt sie 08, 2008 16:36

Post » Pon lut 28, 2011 19:19 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

KrufkaMała pisze:Madzianek, Siostrzyczka i Dziewczynka są na krakowskim gumtree. Niestety Hobbit i Hobbitka nie chciałay się dodać bo były już na gumtree warszawa, może wiecie jak to obejść żeby znów je dodać? Może spróbuję dodać je razem jako jedno ogłoszenie?

Jako jedno to też może być dobry pomysł :ok:

Szalony Kot

Post » Pon lut 28, 2011 20:00 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

Ten podstęp niestety nie udał się bo wcześniej na gumtree wstawiałam hobbitki :/ także brak mi pomysłów hobbitki nieogłoszone.

Sabinko bardzo mnie twój post ucieszył, że wizyta się udała i że wszystko tak sprawnie idzie już nie możemy się doczekać tu na Czułka, mój kiciuś chodzi i nudzi:D A ja swojego szczepię na białaczkę bo wolę dmuchać na zimne ;)

Czekamy na kolejne wieści od p.Basi.

KrufkaMała

Post » Pon lut 28, 2011 20:02 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

Ale one na białaczkę będą szczepione - po testach.
Noi przecie nie wszystko na raz :)

Carmen201

Post » Pon lut 28, 2011 20:04 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

Carmen201 pisze:Ale one na białaczkę będą szczepione - po testach.

uff, uff :)

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Pon lut 28, 2011 20:18 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

Carmen201 pisze:Ale one na białaczkę będą szczepione - po testach.
Noi przecie nie wszystko na raz :)

Nawet na białaczkę je zaszczepią? 8O
Ta fundacja jest niesamowita...

Szalony Kot

Post » Pon lut 28, 2011 20:21 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

Dlatego fundację należałoby wesprzeć przekazując swój 1% podatku :) co w tym roku uczynię:) i wam również polecam!!

KrufkaMała

Post » Pon lut 28, 2011 20:32 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

Eeeeeeeeee..........
To teraz mi głupio, ale o szczepieniach na białaczkę nie rozmawialiśmy.
Raczej nie będzie bo ustaliliśmy tylko 2 szczepienia.
Testy będą.

Sorry, popierdzieliło mi się.
Ale i tak bardzo zasłużyli na 1 %.

Carmen201

Post » Pon lut 28, 2011 20:33 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-PROSIMY O POMOC!!!

No właśnie tak coś mi się wydało, że przesadziłaś, ale rozumiem, że to na fali entuzjazmu :ryk:

Szalony Kot

[poprzednia][następna]