Szarotek /Leoś w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 26, 2011 8:17 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

To ja podpinam banerek Szarotka.

Dzielny chłopak jest i śliczny, wierzę, że znajdzie opiekuna.

Do dzieła, Szarotku, jesteś Gość :wink:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

nemeless

Od: Pt sty 14, 2011 13:22

Post » Sob lut 26, 2011 10:14 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Catnaperka - wysłałam 2x pw.
Ale umieszczają mi się tylko w katalogu do wysłania. W wysłanych nie mam :(
Dostałaś?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lut 26, 2011 11:39 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

morelowa pisze:Catnaperka - wysłałam 2x pw.
Ale umieszczają mi się tylko w katalogu do wysłania. W wysłanych nie mam :(
Dostałaś?

Tak, już odpisałam :) Dopóki nie odbiorę pw (ktoś nie odbierze) Twoja wiadomość wisi u Ciebie jako do wysłania. Jak przeczytam przeskakuje do wysłanych :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob lut 26, 2011 19:37 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Czy ktoś jest chętny, żeby wziąść Szarotka ze schronu z Torunia???

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Sob lut 26, 2011 19:51 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Szarotek jest taki cudny.
Domku gdzie jesteś? :|
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Sob lut 26, 2011 20:33 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Czy Szarotek dogaduje się z innymi kotami?
Można to sprawdzić wyjmując go z klatki i zbliżając do innych klatek z kotami i psami.
Można też zbliżyć go do innego kota, wolno chodzącego, poza klatką.
To ważne, bo ja mam drugą kotkę ślepinkę i chciałabym wiedzieć czy Szarutek nie jest agresywny.
Bo jeśli jest, to co będzie jak ktoś weźmie go do domu i okaże się, że jest agresywny.
WRACA kolejny raz do schroniska??????????
Chyba lepiej sprawdzić to wcześniej, a nie narażać go na stres transportu i powrotu.
ODPOWIEDZCIE!!!!!!!!!
Poza tym co wiecie o jego oczach?
Czy jest całkiem niewidomy, czy tylko niedowidzi? /ma przecież gałki oczne i szeroko otwarte oczy/.

Ewa JANCZUK

Od: Pt paź 06, 2006 22:38

Post » Nie lut 27, 2011 9:26 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

No, właśnie. Dopytuje sie kolejna osoba o 'rodzaj' kontaktu Szarotka z innymi kolegami - a tu nic. Dokładnie ten sam problem - co będzie jeśli jest agresywny w stosunku do innych [rezydentów]?
że się zacytuję z 25.02
A nie dałoby się zrobić mu większych zdjęć? Przeciez można go na chwilę wyjąć chyba z tej klatki??? Nie jest w ogóle wyjmowany? A jak jest to co wtedy robi?

Fundacja KOT napisała 'włazi na kolana i mruczy' , to super, ale co robi innym kotom :?: :?: :?:
I ciągle nie ma konkretnego opisu, co i jak z jego zdrowiem :!: Dlaczego gdzie indziej można , a w Toruniu nie :?:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lut 27, 2011 22:00 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

witam.
jestem pracowniczką schroniska (opiekunką Szarotka).wszelkie informacje są przekazywane osobą aktywnym na forum.
1.Szarotek z pojedynczymi osobnikami-kotami dogaduje się dobrze.Jednak w sytuacji Szarotek kontra większa ilość kotów przestaje jeść, atakuje każdego kota, który się zbliża i jest bardzo zestresowany.Dlatego najlepszym wyjściem było umieszczenie go w dużym kontenerze dla jego bezpieczeństwa i komfortu.Codziennie ma swobodny dostęp do korytarza, na którym stoi kontener tak więc może pochodzić i "pozwiedzać".Ma też w tym czasie kontakt z 2 kotami (kocurem i kotką), z którymi ma bardzo poprawne stosunki.Jednak jak ktoś wcześniej wspomniał jest to nieobiektywna ocena zachowania wobec kotów ponieważ warunki domowe znacznie się różnią i schroniskowe koty są pozytywne dla innych a domowe nie zawsze tolerują nowego kota w domu.
2.Co do psów to jedyny kontakt jaki miał z nimi Szarotek to podczas wychodzenia na dwór i to nie był dobry kontakt bo psy zazwyczaj goniły Szarotka.Jednak myślę, że to wiele zależałoby od psa, bo kot by się dostosował jeśli pies byłby łagodny.
2.Kot ma umówioną wizytę u weterynarza w czwartek.Będzie miał ogólny przegląd zdrowia i jeszcze raz badanie wzroku.
3.Co do jego pobytu w schronisku.Warunki ma bardzo dobre codziennie pełna miska (dostaje karmę wyższej jakości taką jak purina), codziennie ma swój czas na pobieganie, zapoznanie się z kotami, które siedzą na dużym wybiegu.Każdego dnia jest kochany i przytulany przeze mnie, w weekendy wolontariusze na zmianę zajmują się nim prawie cały dzień.Kontener jest duży i wygodny, codziennie zmieniane ma koce, poduszki, jedzenie, wodę i czyszczoną kuwetę.Warunki ma bardzo dobre.

4. Co do mojej pracy która jest na tym forum oceniana: proszę najpierw przyjść do schroniska zobaczyć jak wyglądają jego warunki, porozmawiać ze mną a później oceniać.Bardzo dziękuje dziewczynom które rozpoczęły ten wątek i założyły wątki adopcyjne na różnych stronach jednak ta pomoc była NA MOJĄ PROŚBĘ tak więc proszę nie pisać że ja się tym nie interesuję i nie zajmuję.

Dziękuję wszystkim, którzy próbują pomóc Szarotkowi w jakikolwiek sposób. A szczególnie dziewczynom, które czynnie angażują się w jego adopcje i zbiórkę pieniędzy na rzecz badań.

Zapraszam do schroniska wszystkich którzy chcieliby zobaczyć kotka i chwilę go pogłaskać bo dla niego to też dużo znaczy.Mile widziana jest też karma i koce.

Co do chętnych do adopcji to do schroniska dzwoniła jedna osoba, która później się nie odezwała.I jak wiadomo ludzie przychodzący do nas po zwierze wolą zdrowego kota więc bez waszej pomocy byłoby ciężko.

W razie jakichkolwiek pytań jestem dostępna na facebooku - Zofia Zapałowska.

Pozdrawiam

zofia_coco

Od: Nie lut 27, 2011 21:38

Post » Nie lut 27, 2011 23:37 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Dziękuję za wyjaśnienia.
Proszę się nie dziwić, że tak dopytuję o wszystko, ale jestem z Warszawy i dojazd w ciemno jest dla mnie zbyt kłopotliwy.
Mam jeszcze jedno pytanie, co do oczu.
Czy Szarutek zupełnie nie widzi, czy tylko niedowidzi? I kto to stwierdził?

Ewa JANCZUK

Od: Pt paź 06, 2006 22:38

Post » Pon lut 28, 2011 7:40 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Super, nareszcie wyczerpujące, konktretne informacje :ok: :ok: :ok:
Może teraz będzie łatwiej znależć domek dla Szarotka :D
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pon lut 28, 2011 7:41 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

miejmy nadzieję, że dzięki pełnej informacji rozpoczęła się droga Szarotka do domku :-)))
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pon lut 28, 2011 7:55 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Ewa JANCZUK pisze:Czy Szarutek zupełnie nie widzi, czy tylko niedowidzi?

Gdzieś na wątku widziałam info, że widzi w 20% (nie mogę teraz znaleźć, gdzie to było).

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon lut 28, 2011 8:09 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

witam p.Zosiu i bardzo dziękuję za informację o kotku.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon lut 28, 2011 10:04 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Wyczerpujące informacje pozwolą wreszcie ludziskom podjąć decyzję, czy Szarotek mógłby być ich Rezydenten badź Tymczasem.
No to za domek :ok: Niech mu się uda :ok:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Pon lut 28, 2011 11:24 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Czyli już mam kompletować ekskluzywną wyprawkę dla Szarotka???
Domku? co Ty na to?? :lol:
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

[poprzednia][następna]