Potrzebna pomoc dla dwóch kotów !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 27, 2011 20:25 Re: Potrzebna pomoc dla dwóch kotów !!

baczek87 pisze:Wcale tak nie myślałem, kiepskie z ciebie medium. Moja rada to zacznij myśleć to naprawde nie boli.

Będę próbować. Obiecuję. :lol:

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie lut 27, 2011 20:39 Re: Potrzebna pomoc dla dwóch kotów !!

To byłoby jedyne wyjście dla mnie, próbowałem zadzwonić do koleżanki ale nie odbiera. Tylko że ja nie mam na usg ani na pierwszą wizytę, to co mi to da że pokryjesz koszty leczenia. A ceny usg takie mi podano, nie muszę wiedzieć czy wszędzie tyle kosztują, może są tańsze miejsca, co nie zmienia postaci rzeczy że ja mam wypłatę 10 marca i albo kotki muszą się męczyć do tego czasu, albo nie wiem co zrobić. Znajomy mi powiedział że zawsze moge je oddać do schoniska, że niby je znalazłem i tam im pomogą. Tylko jak oddać kotki do których się już przywiązałem.

baczek87

Od: Pt lut 25, 2011 17:01

Post » Nie lut 27, 2011 20:47 Re: Potrzebna pomoc dla dwóch kotów !!

baczek87 pisze:To byłoby jedyne wyjście dla mnie, próbowałem zadzwonić do koleżanki ale nie odbiera. Tylko że ja nie mam na usg ani na pierwszą wizytę, to co mi to da że pokryjesz koszty leczenia. A ceny usg takie mi podano, nie muszę wiedzieć czy wszędzie tyle kosztują, może są tańsze miejsca, co nie zmienia postaci rzeczy że ja mam wypłatę 10 marca i albo kotki muszą się męczyć do tego czasu, albo nie wiem co zrobić. Znajomy mi powiedział że zawsze moge je oddać do schoniska, że niby je znalazłem i tam im pomogą. Tylko jak oddać kotki do których się już przywiązałem.

nie sluchaj znajomego,w schronisku czeka je poniewierka,depresja itp.dużo by tu wymieniać ,skażesz swoje kociaste na taki los :?: ,nie sądzę,posłuchaj dobrych rad na forum,zawsze jest wyjście i na pewno nie jest nim porzucenie kotów :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lut 27, 2011 21:43 Re: Potrzebna pomoc dla dwóch kotów !!

Jak narazie nie było tu żadnych rad

baczek87

Od: Pt lut 25, 2011 17:01

Post » Nie lut 27, 2011 21:45 Re: Potrzebna pomoc dla dwóch kotów !!

Bungo pisze:
Poproś swoją znajomą, która uzyskała tu pomoc - a więc forumowicze ją znają - by odezwała się w tym wątku i potwierdziła Twoją sytuację. Zajrzyj też na podforum "weci polecani" i spróbuj skonatktować się z którymś z nich. Może zgodzi się na odroczenie płatności. W tej chwili podstawą jest zrobienie badania moczu i ew. krwi oraz obejrzenie kotek przez weta. To nie są jakieś dramatyczne koszty.

Jeśli to sie nie uda to mam następującą propozycję. Ponieważ ccę pomóc Twoim kotom, podaj nazwisko i tel do wybranego weta. Spróbuje umówić się z nim, że pokryję koszty badań laboratoryjnych (bez usg) i pierwszej wizyty przelewając pieniądze na jego konto.

:ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lut 27, 2011 22:05 Re: Potrzebna pomoc dla dwóch kotów !!

Baczek87, przeciez wyraźnie napisałam, że pokryję koszt pierwszej wizyty oraz badań - krwi i moczu. Moim zdaniem to są sprawy najpilniejsze, a usg może poczekać. Jeśli Twój wet się przy tym upiera - zmień weta, bo wyglada na to, że głównie zależy mu na kasie.
Tak jak pisałam - podaj mi nazwisko i tel. do wybranego weta. Zadzwonię i pogadam na temat zapłaty za wizytę.

Chyba nie powinno Cię dziwić, że nikt nie zamierza wpłacać pieniędzy na Twoje konto, nie znając Cię i nie wiedząc, czy faktycznie masz chore koty.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie lut 27, 2011 22:34 Re: Potrzebna pomoc dla dwóch kotów !!

baczek87 pisze:Jak narazie nie było tu żadnych rad

A może ty też zaczniesz myśleć.

:arrow:

PcimOlki pisze:USG u dr. Atamaniuka na UP kosztuje 50zł. Badanie moczu, które należało by wykonać najpierw, jeszcze mniej.

Tyle, że USG sie robi po pozostałych badaniach.
Żeby złapać mocz i zanieść do labu, nawet weta nie potrzeba.
Znani są weci we wrocku, którzy odroczą płatność do 10 marca.
Wystarczy zapytać.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon lut 28, 2011 17:24 Re: Potrzebna pomoc dla dwóch kotów !!

Podtrzymuję swoją ofertę!
baczek87 - odezwij się. Szkoda kotek...

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

[poprzednia]