DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 8:56 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Pozdrowienia dla Piratka :kotek: mam nadzieje ze jest grzeczny i nie wyczynia zadnych numerow.
Bardzo mi przykro z powodu Henia, Akimo - mocno przytulam...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt sie 20, 2010 10:02 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Kinya pisze:Noszę się już chyba z miesiąc z zamiarem żeby do Ciebie zadzwonić, to może w końcu się zbiorę i oplotkujemy wszystkie koty po kolei :wink:
Tylko Ty ponoć w Reichu siedzisz? :? Takie słuchy mnie doszły.

Byłam 3 tygodnie na szkoleniu, ale już wróciłam.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt sie 20, 2010 12:17 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Akima pisze:
Kinya pisze:Noszę się już chyba z miesiąc z zamiarem żeby do Ciebie zadzwonić, to może w końcu się zbiorę i oplotkujemy wszystkie koty po kolei :wink:
Tylko Ty ponoć w Reichu siedzisz? :? Takie słuchy mnie doszły.

Byłam 3 tygodnie na szkoleniu, ale już wróciłam.

Ok ;)
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon sie 23, 2010 8:59 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

[quote="Akima"]Piratek dokazuje i jest ok, ale wczoraj pożeganliśmy Heńka [*]

:(
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Nie lut 27, 2011 19:06 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Jutro mina dokładnie 4 tygodnie od śmierci Pirata. Czas zakonczyć wątek...

Czasem na drodze spotykamy kota, który jest dla nas najważniejszy w życiu. Pirat był takim moim kotem, najważniejszym, najbardziej kochanym, najmądrzejszym... Kilka osób czytających ten watek miało okazję poznć tego uroczego dzentelmana.

Nie spotkalam nigdy kota, który mialby w sobie tyle miłości do dwunoznych i czworonożnych. Kochał wszystkich, bez wyjątków. Wychował na swojej piersi kilka kociąt. Opiekował się mną i mnie pocieszał.

Przed śmiercią wykonalismy jeszcze kilka badan. Okazało się, że w kręgach szyjnych Pirata tkwi śrut. ile ten kot się wycierpiał. Jedna kula rozbiła oko, druga utkwiła w szyi. Przykro mi, że nasza przyjaźń trwała tak krótko. Przykro mi, że nie dotrzymałam obietnicy o dobrej śmierci. Przykro mi, że nie było mnie kiedy odchodził.

Do zobaczenia....
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie lut 27, 2011 19:20 Re: DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

Obrazek
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie lut 27, 2011 22:54 Re: DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

Niemożebyć :(
Piratku , dzielny kocie , żegnamy sie z tobą [*]

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon lut 28, 2011 0:45 Re: DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

Z niedowierzaniem przyjelam wiadomosc o tym, ze najdzielniejszy z Piratow odplynal za Teczowy Most. Z niedowierzaniem, bo miejsce w ktorym byl po ratunek okazalo sie byc miejscem gdzie zatriumfowala obojetnosc. Wsrod ludzi, ktorzy maja ratowac zycie i pomagac...

Ciezko mi po prostu to czytac wszystko. W takich chwilach rozumiem tych, ktorzy pisza ze sie wstydza mowic o sobie 'czlowiek'. Wstyd mi jak cholera ze jeden czlowiek poswieca wszystko zeby ratowac zwierze a inny czlowiek swoim postepowaniem i obojetnoscia rozwala wszystko w drobny mak... Piracie, to byl zaszczyt Ciebie poznac. Byles kotem wyjatkowym i nieobojetnym na ludzki swiat. Madrym, sprytnym i pieknym...

Ech. Akima, nie chce mi sie w to wszystko wierzyc. Po prostu nie umiem tego ogarnac swoim malutkim czlowieczym (!) rozumkiem. Czasami zazdroszcze kotom ich madrosci, bo ona miesci sie miedzy jednym ulamkiem sekundy a drugim, ogarniajac jednoczesnie wszystkie kierunki wszechswiata. Byc moze gdybysmy my, ludzie, mogli choc przez chwile moc dotknac tej madrosci i doswiadczyc jej w sobie, swiat bylby lepszy...

Trzymaj sie Akimo. Serdecznie Cie przytulam i pozdrawiam... Pirat dolaczyl do mojej galerii Kotów-Które-Zostawiaja-W-Sercu-Czterolapne-Slady. To takie miejsce w sercu, gdzie sa wspomnienia wyjatkowych Kotow.... Bedzie tam, na cale zycie. Obok Macka ['] i Rudej ['], obok Neski ['], Sabiny, Triszy, obok Ecika i Kluska [']... i innych kotow, ktore przeciely moja droge w ten czy inny sposob.

Żegnaj, Piracie. [']
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia]